Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocna_dłoń

Dobrzy Ludzie pomóżmy małej Kalince...

Polecane posty

Gość pomocna_dłoń

Apel o pomoc: Mam na imię Kalina i zaledwie 6 miesięcy. Dwa miesiące temu lekarze zdiagnozowali u mnie złośliwy nowotwór obydwojga oczu o nazwie siatkówczak (retinoblastoma). Zapadalność na tę chorobę szacuje się na około 4 przypadki na milion urodzeń rocznie. Leczenie jest długie i najczęściej kończy się całkowitym usunięciem gałek ocznych. W dodatku w każdej chwili mogą nastąpić przerzuty komórek rakowych na inne, zdrowe części ciała. Dlatego moi rodzice postanowili szukać dla mnie ratunku za granicą. W Londynie jest szpital, w którym z dobrymi efektami leczy się dzieci takie jak ja poprzez podanie leku Melphalan tętnicą udową bezpośrednio do oka. To nowatorska kuracja, w Polsce w ogóle niedostępna. Barierą jednak jest cena 25.000 funtów za dwie kuracje, nie mówiąc już o całej masie innych opłat. To leczenie jest dla mnie Nadzieją. Chcę poznawać świat, nauczyć się jego kolorów, zobaczyć kiedyś tęczę na niebie i kwitnące jabłonie, chcę widzieć uśmiech mojej mamy gdy będę stawiała pierwsze kroczki i jeszcze żeby tata pokazał mi góry. Ty pewno już to wszystko widziałeś. Ja dopiero zaczynam życie a już nie wiem co przyniesie kolejny dzień. Jeśli zechcesz to przyłącz się do walki o moje zdrowie i uratuj mnie... Wpłaty pieniężne prosimy przekazywać na konto bankowe: Fundacja Dzieciom "Zdążyć z pomocą" 01-685 Warszawa ul. Łomiańska 5 41 1240 1037 1111 0010 1321 9362 koniecznie z dopiskiem "na leczenie Kaliny Janowskiej" www.kalinajanowska.pl www.kalinajanowska.blog.onet.pl

Gość ja tez szukam sponsora
a dlaczego tylko pieniadze? jest mnóstwo ludzi np malarzy ktorzy mogą namalować cos ladnego mozna wystawic aukcje na allegro i w ten sposob zbierac pieniadze .