Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwielkimbolemzeba

Wyrywanie zębów w ciazy, i czy nalezy sie pierwszenstwo

Polecane posty

Gość zwielkimbolemzeba

JEstem w 8 miesiącu ciązy i dzis przez całą noc i teraz męczy mnie okropny ból zęba, chodze od zawsze do jednego Panstwowego dentysty, który jest świetny. Niestety dzis dzwonilam i pytalam czy da rade wyrwac zęba to Pani w rejestracji stwierdzila, ze niestety nie ma miejsc, powiedzialam ze tu chodzi o wielki ból zęba to tez zaprzeczyła. Wiem, ze ciaza to nie choroba, ale niestety ja sobie nie moge pomóc tabletkami przeciwbolowymi :( Płace ubezpieczenie jak kazda inna osoba i uwazam, ze nalezy mi się darmowa opieka, a na prywatnego dentyste mnie aktualnie nie stac. To i tak bedzie dla mnie wiele zaplacic 50zł za znieczulenie.

Gość weźcie wy się baby za robotę;)
a kto powiedziałz ę leków nie mozesz??:o i gdzie ci się jeszcze mależy pierwszeństwo??:o z resztą jakbyś miała jaja i trochę zagadała to by cie przyęli:p

Gość zwielkimbolemzeba
A ginekolog mi powiedział, ze leków nie moge :] i chyba kazdy to wie ze nie wolno

Gość weźcie wy się baby za robotę;)
:o to powiedz temu ginekologowi ze jest głupi i ma wszy na płuchach:o leków ni epowinno sie brac do 3 mies, potem można, oczywiscie nie ketonale itp, apap spokojnie można:o swoją drogą, mi na bolącego zęba pomagało płukanie ust zimną wodą:D

Gość zwielkimbolemzeba
Probowalam zimnej wody, okladanie lodem policzka i nic. Zebrało się i boli jak cholera

Gość INDYWIKATOR
o any , to nie wiesz co ? zalej zę ba kroplami żołądkowymi na kawałku waty albo nabierz w usta wódki i trzymaj po stroni egdzie ząb i przejdzie

Gość zwielkimbolemzeba
Da rade?? mam jednego zęba z otwartym nerwem

Gość INDYWIKATOR
trzymaj na nim łuk wódki a potem ją wypluj i nabierz w usta nowej , zesztywnieje i n ie bedzie bolec

Gość sfdsdfads
płucz w szałwi, poza tym rzeczywiscie jakbys lepiej zagadała to pewnie by cię przyjeli. poza tym tez słyszałam z emozna w ciazy brac leki przeciwbolowe ale nie wsyztskie. a poza tym ja jak ide do dentysty to nigdy nie biore znieczulenia po co? bez pzresady to nie az tak wielki ból chyba ze wyrywansko, a tu widze ze placisz za znieczulenie jak masz 50 zł to idz tez do prywatnego i juz.

Idź prywatnie ^^ tzn... ja bym poszła prywatnie :) Uważam jednocześnie, że pierwszeństwo Ci się należy ;) Ja głupia byłam w ciąży i się w kolejki nie wpychałam. Gdybym teraz była to wszędzie bym się wtarabaniała :P w końcu coś ciężarnym też się należy :) a co do pierwszeństw w kolejkach to i teraz sposób znalazłam ;) pare lat temu oddałam krew... założyli mi legitymację honorowego krwiodawcy. Potem pare razy jeszcze krew oddałam. Po jakimś czasie okazało się, ż jeśli posiadam taką legitymację to u każdego lekarza mam pierwszeństwo :) Oczywiście po diabetykach i niemowlakach :P

Gość dapoaodapd
50 zl za znieczulenie? prywatnie biorą max 30 zł

Gość teraz jest oki ale
zadzwon jeszcze raz i powiedz ze ejstes w ciazy, a poza tym jestes z bolem...osobom bolem nalezy sie pierszenstwo...a jak ta w rejestracji Ci powie znowu to samo, ze nie ma miejsc to popros aby przelaczyla Cie do dentystki bo chcesz z nia porozmawiac i powiedz o co chodzi....a poza tym naprawde nie znajdziesz tych 50 zl na dentyste?

Gość zwielkimbolemzeba
no ja panstwowo place 50zl za znieczulenie i dltego twierdze ze i to jest mi drogo.. ja nie umiem sie wpychac ale zaczne bo z bólu slabo mi se=ie robi. wzielam apap i nic