Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darek1977

jaki rozmiar nosi roczne dziecko

Polecane posty

Gość darek1977

Cześć Pomóżcie dziewczyny - mam kupić siostrze na prezent kurtkę dla rocznego synka i nie iwem kompletnie jaki to rozmiar - a nie chce pytać żeby nie zepsuć niespodzianki

najczęściej to 86... poza tym w niektórych sklepach znajdziesz ubranka z wiekiem na metce...

Gość AMSTAFFKA
moja ma 10 m i ma 74 więc tak jak piszą laski wyżej stawiam na 86 , ale lepiej zapytać , bo każde dziecko jest inne :)

Gość pojdzisz do sklepu o ci
sprzedawca powie jaki to rozmiar, o co tyle hałasu?

tak jak dziewczyny pisza 86 rozmiar badzie najpewniejszy ;) jezeli synek jest wysoki to 92 rozmiar, zawsze mozna tez siostry sie zapytac jaki rozmiar sobie zyczy, ewentualne pretensje bedzie miala do siebie :-P

Gość wg metek
80-86 jest na dziecko w wieku rok -1,5 roku. Z kolei 92 jest na dwulatka, moze być za duże na roczne dziecko. Większego jak 86 na pewno nie bierz, jśli am to być kurtka jeszcze na tą zimę

Gość blekit nieba
moje dziecko ma roczek i nosi 80 a jacy są rodzice? jak wysocy, to i dziecko wysokie - lepeij 86, ale za dużej też nie można, bo nie będzie chodziło A nie możesz wpaść do siostry i przy zabawie z dzieckiem, mimochodem zerknąć na metkę?

Gość mama sama w domu...
mój jak miał roczek nosił rozmiar 80 teraz ma 18 miesięcy i powoli za małe robi się 86

moja jak miała roczek to nosiła 68 :P tak więc trudno przewidzieć i zgadywać rozmiar najlepiej zrobić tak jak ktoś już wspomniał mimochodem zerknąć na metkę ubranek jakie teraz nosi i wziąźć ten sam rozmiar lub o jeden rozmiar większy :P

Gość mamanatlki
Rany moja ma 8 m-cy i nosi 86 ,a nie jest gigantem.Jakieś maalusie te wasze dzieci.

Gość do mamanatalki
Albo Ty swoje ubierasz na wyrost:P

Gość b1eata
moj ma 16m-cy wiekszosc to 86 ale kurtke ma next-a akurat 74 i jest miarna zato kombinezon 86 ma przykrotkie rekawki. lepiej dopytac moze nie koniecznie matke dziecka ale moze babcia bedzie wiedziala lub podpatrzy w szafie

Gość gość
najlepiej zobaczyć na metce u dziecka jakie nosi :) jeśli jest możliwość :) mój np ma 5 miesięcy a nosi już ubranka na 6-9 ;) te rozmiary sa chyba orientacyjne... lepiej kupić większe niż za małe, bo jeszcze pieluszka dochodzi i jak jest za małe to ciśnie...

Gość gość
hmm no w przypadku kurtki to może pieluszka nie przeszkadza, ale i tak chyba lepiej jak jest troszkę większa i dłuższa niż krótka i obcisła, bo zawsze jest luźniej dziecku a wiadomo, że pod spodem też ma ubranko :)

Gość gość
a nie mozesz sie spytac siostry jaki ma wzrost maly?