Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość n,nllji

CZY UZYWANIE PODKŁADU NISZCZY CERE/ PRZYSPIESZA STARZENIE??

Polecane posty

Gość n,nllji

mam cere naczynkową. Mam krem dobry, ale na codzień uzywa tez podkładu, bo nie widać tak zaczerwienień. Poza tym wydaje mi się(nie wiem czy słusznie), że podkład chroni troszke moja skórę przed temperaturą i tymi szkodliwymi czynnikami środowiska. Wręcz kłócę się z moja mama o to. Nie używam pudru, tylko troszke podkładu, delikatnie. Sama juz nie wiem, nie mam wiedzy kosmetologicznej, czy mojej cerze bardziej zaszkodzi używanie podkładu czy wychodzenie z "naga" skóra na dwór?

Gość dukana sie nie poleca
cere naczynkowa powinno sie szczegolnie chronic,jest ona wrazliwa i np zimno moze powodowac pekanie naczynek.Rutinoscorbin wzmacnia scianki naczynek i musisz miec krem np z arnika,typowo do cery naczynkowej.Odpowiedni podklad nie przyspiesza starzenia , musi byc dobrany do wieku i rodzaju skory,Cienka warsewka napewno chroni przed szkodliwymi czynnikami srodowiska.

Wydaje mi się lepiej jednak stosować delikatny podkład, po prostu zmywać go po powrocie do domu (najlepiej płynem micelarnym) - ale porządnej firmy, a nie jakiś za 19zł. Szczególnie na tych mrozach.

Gość n,nllji
wypowiadajcie sie

Gość n,nllji
stosuje na noc krem do cery naczynkowej a rano podkład

Gość leniwe moja miłość
Na zimę moim zdaniem lepiej używać podkładu, puder na to też nie zaszkodzi, dają one "ochronę" przed mrozem i wiatrem.

Gość leniwe moja miłość
Aha i podkłady za 19 zł czasem są nie gorsze niż te za 50

A jaki stosujecie podklad do cery naczynkowej? ja uzywalam kremow aptecznych do mojej cery ale i tak efektow nie bylo, teraz stosuje zwykly dziecinny z rossmana, przynajmniej dobrze chroni moja twarz. (przynajmnie tak mi sie wydaje)

Gość n,nllji
ja uzywam obecnie kremu ziaja -do cery naczynkowej, a podkład to soraya make up sceniczny