Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszeopmocp

Kiedy wykonac test ciazowy?

Polecane posty

Gość proszeopmocp

Witam, 24.11 moglo dojsc do "wsprowadzenia" plemników -reka w spermie-sucha-toaleta 12.11 dostalam okres - cykl 25 dni 12-lekkie plamienie 13-obfity 14-obfity 15-umiarkowanie plamienie +duzo skrzepów Kiedy wykonac test??

Jaki test jaka reka dziewczyno chyba załozyłaś inny topic ale tam dziewczyny juz Ci odpowidziały.Chyba masz obsesję na temat ciąży urojonej...

Gość kilka dni po dniu miesiączki
a co to znaczy "wsprowadzenia"? Tak napisałaś, że nikt nie wie o co właściwie chodzi. Zrozumiałam, że robiłaś facetowi dobrze, umazałaś rękę, wytarłaś, ręka była sucha a potem poszłaś do toalety i dotknęłaś swoich miejsc intymnych? NIE MA MOZLIWOSCI CIAZY w takim przypadku. Tym bardziej, że dostałaś potem okres. Test zbędny, bo na 100% w takim wypadku niemozliwa jest ciąża

aha, ten okres był wcześniej... wszystko jedno, w ten sposób w ciążę się nie zachodzi :)

Gość proszeopmocp
a nie przepraszam!!!! Daty okresów to nie listopad a grudzien!!!! dostałam okres teraz! w grudniu. tam zamiast 11 (listopad)mialo byc 12(grudzien)

no to tym bardziej robienie testu jest zupełnie bez sensu

Gość proszeopmocp
kilka dni po dniu miesiączki dokladnie tak jak to opisalas :* mialam mokrą rękę,troche ja w sumie wytarłam o jego koszule :D i sama wyschla bo mokrą reka bym się nie podtarła na pewno. :/ Potem pognałam do toalety umyc łapy ale stwierdziłam ze chce mi się siusiu i głupia idiotka zamiast umyc te rece zrobilam siku ;/ wziełam papier i się podtarłam, potem umylam dokladnie rece:/ masakra jaka ja glupia jestem :P

Gość proszeopmocp
nie wspolzyje :) i nie spieszy mi się do tego ,mam 21 lat. Po prostu za duzo mam planów,za duzo juz osiagnełam, rodzina z tradycjami, najlepsze i najbardziej przyszlosciowe studia, dziecko wszystko by mi pokrzyzowało czyli lepiej byloby isc i sie powiesic ;) po prostu za duzo moge stracic

przestań się nakręcać, bo to aż śmieszne :) Nie ma mozliwości w ten sposób zajść w ciążę. Najlepiej by było, żebyś pogadała z ginekologiem, skoro wstydzisz się rozmawiać z mamą w jaki sposób może dojść do zapłodnienia. A skoro już się za to wzięłaś, to porozmawiać z nim na temat zabezpieczenia na przyszłość

Gość proszeopmocp
"kilka dni po miesiaczce " chcę zrobic beta hcg, kiedy najlpeiej go wykonacz zeby miec 100% pewnosci?

Gość proszeopmocp
nakrecilam sie strasznie :( chlopak ktory na poczatku mnie wysmiał :D teraz sam w to uwierzyl i zaczal się bac:D:((((

na ogół wykonuje się to badanie kilka dni po czasie kiedy miała nadejść miesiączka. Twoja przecież była, były skrzepy, więc macica się oczyściła. Gdyby nie wie, doszło do jakiegoś niepokalanego poczęcia, i byłyby te skrzepy, to wtedy bys poroniła po prostu, bo jajeczko nie miałoby się jak zagnieździć bez wyściółki. Ale skoro nie wierzysz dduuuuuuuuuuuuuuużo starszej koleżance z dwójką dzieci, to odczekaj ze dwa tygodnie od tej sytuacji, którą opisałaś, wydaj 30 zł na badanie i będziesz miała czarno na białym, że był to bezsensowny wydatek :) Trzymaj się i idź do lekarza po coś tam na przyszłość i zadaj mu wszystkie pytania, które cię nurtuja. Bo jak piszesz ewentualna wpadka byłaby dla ciebie końcem świata. A że przestaniesz się pieścić z facetem na następne lata, to nie wierzę :)

Gość proszeopmocp
dziekuje Ci :* Bede miala nauczkę na przyszłość, tamto zdarzenie było dnia 24 listopada, wiec 2 tyg juz mineły ;) Na razie zrobię testy,a potem polece na to badanie ?:) Czyli skrzepy nie wystepują podczas plamienia charakterystycznego czasem dla ciazy?

Gość proszeopmocp
Martwi mnie tylko krotki okres.Normalnie skonczylby mi się w pt lub sb (poczatek -niedziela) a teraz chyba juz jutro nie bedzie po nim sladu :

Sama piszesz, że charaktersytyczne są PLAMIENIA czyli ewentualna kropelka lub dwie w czasie kiedy powinien nastapić okres. A nie dwa dni obfitego krwawienia!!!! I to ze skrzepami na dokładkę. Pewnie masz krótszy ten okres ze stresu, bo się nakręciłaś jak przedszkolak. To podobny przykład ewentualnej ciąży, jak córka znajomej nakręcała się, gdy zobaczyła że bielizna taty jest prana razem z jej bielizną i a nóż, jeśli na taty bieliźnie coś zostało, to ona w ciążę może zajść. Tak samo mnie rozśmieszyłaś swoim przypadkiem :) Sorry, że się podśmiewam z ciebie, ale to naprawdę jest smieszne. Przestań się juz przejmować, idź po tę kartkę, na której ci napiszą że nic nie ma i do gina pogadać

Gość proszeopmocp
wlasnie to dobrze ze sie wysmiewasz ;) bo musze sobie wbic do łba ze to glupota jakas :) jutro zrobię test:)

dałam sobie ten temat do ulubionych, więc jak odbierzesz wynik, to napisz, że ok? Czego jestem pewna na 100%

Gość proszeopmocp
na pewno napiszę, test wykonam chyba jutro. zobaczymy jak z krwawieniem bedzie, a jak nie jutro to w niedzielę :)

Gość proszeopmocp
chodzi mi oczywiscie o test ciazowy :) Na beta hcg pojde albo przed swietami albo po swietach,żeby miec 100%pewnosci

Gość no chyba każdemu to z IRą
no faktycznie, najpierw niech ci się ten okres skończy :) Idź w końcu się wyspać i nie zamartwiaj juz, bo jeszcze raz powtarzam, że tym razem mamusia jeszcze nie będziesz. Znikam ale zajrzę za jakiś czas co ten niepotrzebny test ci pokazał. Aha, i wynik testu oglądać po 5 minutach a potem wywalić i nie zaglądać. Bo po tym czasie jest niewiarygodny i czasami wyłazi jakaś druga szara kreska, która nijak się ma do czerwonej czy różowej ciążowej. Jeśli po 5 minutach nie widać drugiej, to na śmietniik z testem, żeby nie kusiło zaglądać :)

sorry, to wyżej to ja, tylko wypowiadałam się w innym temacie i nie zmieniłam

Gość ewelinka83
odpowiadam na pytanie z drugiego twojego topiku-mialam rozowe plamienie zamiast okresu

Gość proszeopmocp
ok, na pewno dam znac :) Jak okres sie skonczy to test ciazowy a potem beta hcg :)Dziekuje Wam:*

musialabys miec okropnego pecha gdybys zaszla w ciaze, bo: po1-to byl Twoj dzien nieplodny po2-na suchej rece nie ma plemników zywych,wiec nawet gdybys wlozyla ja do pochwy to tez male ryzyko po3-dostalas okres po4-nie masz zadnych objawów(bol brzucha,piersi itd) Gdyby Ci jeszcze test pokazał wynik negatywny a faktycznie bys byla w ciazy to juz naprwde Bog musialby Cię opuscic :D

Gość proszeopmocp
a wiec test zrobilam rano Quick Vue (cos takiego) wyszedl negatywny. Rozowa krecha przy kontrolce,w testowej nawet lekkiej kreseczki nie bylo. Po 5 minutach to samo. Wiem ze mialam nie spr wyniku po jakims czasie,ale sprawdzilam po godzinie :D i to samo, wielka jedna krecha. Test wywalony Co do okresu, wczoraj myslalam,że dzis juz po okresie sladu nie bedzie. Wiec wzielam tylko wkladkę. Ale niestety przesiakła :D co mnie raczej ucieszylo.. Zoladek dalej scisniety bo ciagle sie denerwuje,ze test sie pomylil. Mam jeszcze drugi test Quick Vue i kupilam 2 innej firmy(jakies paskowe) Po swietach pojde na badanie krwi.

Gość wyluzuj dziewczyno
(to ja od nasmiewania się wczorajszego) Odpuściłaś trochę nerwy to i okres wrócił. Daj sobie juz spokój z tymi testami. (Swoją drogą jesteś JEDYNĄ osoba, która robi test w czasie okresu :)) Tak jak pisałam wczoraj- odpuść sobie to wkrecanie, a po nowym roku idź do dobrego prywatnego gina, spisz sobie na kartce wszystkie nurtujące cię pytania, zadaj mu je (ma obowiązek ci odpowiedzieć nawet na najgłupsze) i pogadaj na temat najlepszego zabezpieczenia na przyszłość

Gość proszeopmocp
czyli ze nie powinnam robic testu podczas okresu? tylko poczekac na zakonczenie? Po prostu rano na podpasce ze tak powiem nic nie bylo i pomyslalam,że to koniec okresu i dlatego zrobilam test. W takim razie zrobie kolejny test po okresie :* Jeszcze mam 3 w torebce wiec trzeba je zrobic :)

Gość eliksir mlodosciddd
nie rob testu zadnego, bo wq ciazy nie ejstes