Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

princess*

ile zyja plemniki

Polecane posty

Czesc. Mam pytanie moze ktos w koncu udzieli mi konkretnej odpowiedzi. Opisze pewna sytuacje: jest stosunek, facet konczy na ciele kobiety. Czy jest mozliwosc zajscia w ciaze jesli np. po 2 h zaczynaja znowu wspolczyc?ile te resztki spermy na czlonku faceta moga przezyc?

Gość tjrhtr
mogą żyć w odpowiednich warunkach do 5 dni

Gość dexter
plemnik przezyje 3- 4 dni

slyszalam ze zyja na powietrzu do 2-3h, tylko wlasnie nie wiem ile zyje w takim wilgotnym srodowisku;/

Gość tjrhtr
do 5 dni

Gość tjrhtr
to na penisie czy na chusteczce?

Gość tjrhtr
jeśli coś zostało na ujściu nasieniowodu to jest prawdopodobne, że plemniki się przedostały do pochwy na przyszłość radzę dobierać sobie bardziej higienicznych partnerów, którzy myją interes po seksie :-O

Gość lilianna80
princess, nie chce Cię straszyć, ale w ten sposób mam córkę. Serio. Ale i tak ją bardzo chciałam. Dziecko to cudowna sprawa:-)

Gość lilianna80
Przez 6 lat uprawialismy seks przez stosunek przerywany, ale nigdy 2 razy pod rząd. A tamtej nocy było jakos tak sprzyjająco i po 2 h zrobilismy to znów. Dodam, że nie umył ani nie wytarł. Ale a propos komentarza kogos wcześniej. Co za bzdura, żeby leciec myć się po stosunku. Ja zawsze lubię zasypiać w oparach minionego seksu. Cóz, sperma to nie kupa ani brud za paznokciami, jak dla mnie:-)

Gość tjrhtr
lilianna80 każdy lekarz Ci to powie, że po stosunku należy umyś to i owo :-O ja nie mówię, że od razu ale na chwilę mozna się wyrwać z miłosnego uścisku, żeby się podmyć

niestety u mnie nie bedzie to zadne szczescie ale katastrofa.jezeli w tamten weekend do tego doszlo to kiedy najlepiej zrobic test?nie chce dlugo czekac

Gość lilianna80
no pewnie masz rację, ale lakarze jak lekarze, mówią jedno a robia swoje. Miałam kiedys facet lekarza i to ginekologa. I wcale się nie mył i wierzyl w stosunek przerywany, he he .ale fajny był. eh dawno to było

Gość lilianna80
a kiedy miałaś okres? U mnie doszło do tego centralnie w płodne dni.

pocieszam sie tym ze na pewno dokladnie sie wytarl. to byla troche dziwna sytuacja nie chcielismy opuszczac siebie nawet na minute i tak wyszlo niestety;/

Gość lilianna80
wytarł nie wytarł, mogło cos zostac w cewce. Ale lepiej, ze wytarł. Pytanie, jaki to był dzień cyklu?

5 grudnia:) moje urodziny:) Jak dla mnie jest szansa,że zostało trochę w nasieniowodzie, chyba że korzystał z toalety... Ale z tego co tu czytam to nie rozstaliście sie ani na chwilę...zrób test jakieś 14-17 dni po stosunku...2-3 dni wcześniej mozesz zerobić betę... mysle ze betę nawet jutro...

Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do kilku godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika przedłuża się nawet do 3 dni, a w przypadku zdrowych i wysportowanych mężczyzn do 5-7 dni. Poza organizmem plemnik może przeżyć do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin- chodzi tu o nasienie w postaci płynnej a nie-zaschniętej. W ustroju kobiety, w sprzyjających warunkach dróg płciowych pojedyncze plemniki potrafią przeżyć nawet do tygodnia!!! Tak więc, nawet kiedy wytrysk nastąpił na zewnątrz, ale doszło do przeniesienia części spermy na dłoniach, bieliźnie czy samym członku na wargi sromowe lub do pochwy, istnieje wówczas ryzyko zapłodnienia. Im czas, który upłynął od wytrysku jest krótszy, tym ryzyko zdecydowanie wyższe.

a wracajac do mycia... coz to za romantyzm.... heniek ja juz do ciebie wracam zaraz tylko sie podmyje :O

jeszcze mam pytanie. a gdyby dajmy na to skorzystal z toalety, wytarl sie i nic na czlonku nie zostalo (chodzi mi o plynna postac) to czy jest szansa ?

Gość ndkjfirejfeir
Masz szanse na ciążę i nie pisz teraz, że to katastrofa bo niestety trzeba było wcześniej pomyśleć i się dobrze zabezpieczyć. Sex to nie tylko przyjemność ale i odpowiedzialność, bo jakby nie było to naturalnie w jego wyniku dochodzi do poczęcia! A jak nie można sobie pozwolić na dziecko to trzeba albo zrezygnować z seksu albo się ZABEZPIECZYĆ. Jak nie możesz brać tabletek to chociaż można użyć prezerwatyw, a nie bawić się w stosunek przerywany. Jakbyście użyli prezerwatywy to ile by teraz mniej stresu było. A teraz to albo zrób test z krwi, albo czekaj do terminu miesiączki a jak nie dostaniesz to rób test ciążowy. A i może być tak, że przez stres okres Ci się przesunie i jeśli będziesz miała dalej wątpliwości, a test z moczu bedzie negatywny, to zrób też wtedy bete, i bedziesz miała pewność. A potem albo do gina po tabsy albo do apteki po gumki:) No to powodzenia i życzę jednej kreseczki.

Gość matacz ,,,....
a ogladala program "sedzia anna maria wesołowska" gdzie to bezpołodny maż zapłodnił swoją zone plemnikami muzyna ? ") gzdził sie z kobieta ktora współzyła z muzynem , a potem po powrocie do domu z zoną - tak oto przeniósł plemniki murzyna na swa zonę i ją zapłodnił .