Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wszystkie nicki są zajęte

Oblałam na łuku!

Polecane posty

Jestem załamana. Dzisiaj miałam egzamin na prawo jazdy, pierwsze podejście. Najbardziej bałam się testów i świateł. Testy poszły mi dobrze, miałam tylko jeden błąd. Potem miałam pokazać światła awaryjne i gdzie wlewamy olej silnikowy. Pokazałam bezbłędnie. A potem przygotować się do jazdy i ruszyć na łuku. Samochód zgasł mi raz, potem drugi, przyszedł egzaminator i powiedział, że niestety wynik negatywny. Nie sądziłam, że obleje na placu! Boję się, że za drugim podejściem z nerwów zgaśnie mi samochód znowu. Gdy egzaminator wsiadł i kazał mi jechać na parking nie miałam żadnych problemów z ruszeniem... Ktoś też chce się wyżalić?

Gość gjkfukl
ja nie zdalam za pierwszym razem bo na luku nie zapielam pasow... a luk przejechalam idealnie 2x

Gość cós mi tu śmierdzi
oblałam plac 11 razy...za 12 zdałam i plac i miasto :D

Gość łaka szimaka maka
Rozumiem wszystko- musi być gęste sito, przez które przechodzi przyszły kierowca...ale zgasniecie auta na łuku?????????? Jak to sie ma do umiejętności jazdy??/ Może auto jest niesprawne, że gasnie na niskich obrotach?? I od razu oblewka??? Z tym jakoś mi sie trudno zgodzić:( Ja zdawałam 3 lata temu i zdałam za pierwszym razem...

Gość pytajnikkkkkkkkkkkkkkkk
Ja zdałem za 10 razem bo w ośrodku były dwa łuki, jeden szerszy a drugi węższy (tzn. kiedy samochód stał na środku pasa to odległość lusterek od linii wynosiła jakieś 20 cm). No i puszczali ludzi na ten węższy. Gdyby nie to, to zdałbym za pierwszym razem bo na mieście nigdy nie miałem problemów (podobnie z ruszaniem pod górkę).

łaka szimaka maka No widzisz... sprzęgło zupełnie inaczej mi się wciskało niż w samochodzie. Żadnego oporu, jakby było już nieźle wyjechane, chociaż podobno samochody w tym roku nowe. pytajnikkkkkkkkkkkkkkkk u mnie łuk podobno był idealnie taki sam jak ten na którym ćwiczyłam. No ale nawet nie podjechałam jednego metra. A zdawałam i uczyłam się w renault clio.

Dopiero jak miałem okazję poćwiczyć na takim samym łuku (po zmianie szkoły jazdy) to wtedy wyjechałem pierwszy raz na miasto i zdałem bez problemu :)

Ja miałem okazję pojeździć na 7 różnych samochodach. Ale zdawałem na Reno Clio :)

To dziwne, bo zazwyczaj w samochodach egzaminacyjnych wszystko chodzi jakby dopiero samochód opuścił fabrykę :) i dla mnie łatwiej się je prowadziło niż te z kursu :)

Poza tym większość samochodów typu Reno, Peugeot (z tych starszych modeli) niestety źle się prowadzi. Trudno jest wyczuć sprzęgło,a w Peugeot 207 to pedały gazu sprzęgła i hamulca są tak blisko siebie, że tylko ktoś o wąskiej stopie będzie mógł je dobrze prowadzić :). Generalnie nie lubię francuskich samochodów :)

Gość rztdgbrsbyh
My name is IGGY POP - jaki zły omen, ja zdałam w zeszłym tygodniu:)

Gość rztdgbrsbyh
za 4:)

Gość dfgijshptyio
Myslisz,że zdanie za 4 razem to porazka? Ludzie zdaja za 7, 8 nieraz za 12 i ciesza się,że W OGÓLE ZDALI!!!!!!!!!!!! Dziewczyno! Ocknij się, 30h z instruktorem jeszcze z nikogo nie zrobiło rasowego kierowcy. Najgorsze co mozesz zrobic, to się poddać. Pociesze /cię - za 1 razem oblałam włąsnie na łuku. A nastepne razy na miescie. Ale walczyłam dotąd,aż zdałam.

Gość dfgijshptyio
w zimę zdawac łatwiej? linie zasypane- watpie! Tez na to liczyłam, a wcale łatwo nie było. Szczególnie kiedy parkujesz i zawracasz a dookoła kupy sniegu, słaba widocznośc jak pada snieg.

Gość skjkllncx
a ja zdawalam w zeszly piatek i zdalam ;) za pierwszym razem ;) zima jest prosciej zdawac - nie zawsze mozna zaparkowac, bo wszystko zasypane; parkowanie rownolegle tzw koperta odpada; linie na miescie tez nie zawsze widac, bo jest bloto i snieg; egzaminator nie zarzuci ci zbyt malej dynamiki jazdy, bo przeciez ze wzgledu na warunki nie mozesz jechac zbyt szybko. pwoodzenia

Gość dfgijshptyio
najlepiej skupiaj sie na bieżącej chwili - tym co masz robic w danym momencie. robisz łuk- mysl o technice robienia łuku, nie o miescie. staraj się wyciszyc przed egzaminem. Przypomnij sobie podstawowe zasady jazdy i do dzieła:) uda się, muszisz w to wierzyc:)

Na nerwy w przypadku ezgaminu na prawko najlepszy jest persen ziołowy :), nie ogłupia, za to nic sobie nie robisz z krzyków egzaminatora :)