Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastaanwaima sie

Wie ktoś ile kosztuję ''prywatne'' ubezpiecznie ? w szpitalu itp?

Polecane posty

Gość zastaanwaima sie

Nie pracuję , mam kasę , w nfz nie jestem ubezpieczona , w urzędzie pracy nigdy sie nie rejestrowałam , nigdy też pitu nie składałam... ale na wszelki wypadek chcę sie ubezpieczyc , wiecie ile kosztuje taka zabawa? Np w razie wypadku : zamiast do panstwoweg szpitala wiozą mnie do mojego prywatnego ?

Gość co to za ....
a skad jestes ? W Warszawie jest szpital Medicover ... lecza sie tam rodziny konsulow ,ambasadorow , ceny masakryczne :O

Gość onaiszalona
ja kiedyś byłam bez ubezpieczenia i musiałam płacić składki w Zusie takie prywatne ubezpieczenie jakie maja pracownicy czy osoby zarejestrowane w UP było to jakieś 4 lata temu i płaciłam od 280 zł /miesiecznie zaczynając i kwota rosła co miesiąc ok 2-5 zł

Gość onaiszalona
aha dowiadywałam się wszedzie ,byłam w PZU i jest tam jakiś koszyk świadczen za 80 zł ,ale to oni ci podają w jakim szpitalu bądź placówce możesz się leczyć :O ja musiałabym np.z zapaleniem oskrzeli jechać ponad 50 km do lekarza :O

Gość Psełdo_Nim_jestem
Jak masz tyle kasy to wybuduj sobie wlasny szpital, a nuz zachorujesz.

Gość zastaanwaima sie
zusu tez nie opłacam ... powiedzmy ,mam zapewnioną przyszłosc . Tylko nie wiem jak postepuja z takimi osobami w szpitalu np , jesli cos by mi sie stalo , bezdomnych wiadomo - jak śmieci ,byle sie pozbyc problemu.

Prywatne ubezpieczenie zdrowotne kosztuje bardzo różnie. W zależności od zakresu usług medycznych. Od kilkudziesięciu do kilkuset złotych.

Gość akoaksoks
W razie nagłego wypadku wiozą ciebie do państwowego, bo prywatne póki co nie mają takiego sprzętu. Potem zwracasz kasę.

Gość bardzo lubie brum
j.w ... gdyby cos ci sie stalo , trafiasz do najblizszego panstwowego , pozniej wystawiają ci normalną fakture to zaplacenia - jesli masz prywatne ubezpieczenie , to ubezpieczyciel oplaca to za Ciebie. Prywatne szpitale dopiero sie rozwijaja , ten w wawie ma chyba swoje karetki , i jeszcze jeden gdzies . Po porstu Polacy sa jeszcze zbyt biedni na takie ''cuda'' :)

Gość energiaa
Ja płace w Enel - Medzie 150 zł, znajomi mają w PZU i też maja za trochę ponad 100 zł bardzo szeroką ofertę pomocy zdrowotnej.