Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość an2anet

ciąza 6 mies po porodzie

Polecane posty

Gość Napisałaś na wyjątkowo
niefortunnym forum, bo tu siedzą same obrończynie życia poczętego za wszelką cenę :O Doczytałyście, że ona jest po cesarce? Jak o mało co nie zakończyła sie poprzednia ciąża? :O Autorko, musisz usiąść z partnerem i porozmawiać. Przejść się do lekarza, który oceni stan Twojej macicy i szanse na dodnoszenie ciąży i wtedy podjąć decyzję

Autorko, powodzenia, abyscie podjeli jak najlepsza dla was decyzje. A do reszty: same sobie ogladajcie te filmiki na youtube :O

Gość mama 4 miesiecznego synka
o obronczynia braku odpowiedzialnosci sie znalazla, jak mozesz jeszcze dawac jej wsparcie do aborjci!! na co liczylas autorko w ciazy wchodzac na to forum, ze poprzemy aborcje bedac matkami???? nigdy tego nie popre, bo mam dziecko, bylo ono pod moim sercem, jak na mnie patrzy to sie usmiecha i nie wiem jak mozesz.... jesli facet nieodpowiedzialny to i tak cie zostawia, Ciebie sama, sama bez dziecka i ze strasznymi wyrzutami sumienia, warto??????????????

Gość Napisałaś na wyjątkowo
Ależ gadasz głupoty mamo 4 miesięcznego synka :O Aż tak brak Ci wyobraźni i empatii? :O Czy podjęłabyś równie ochoczo decyzję o kolejnej ciąży, gdybys wiedziałą że ten Twj synek może w przeciągu 9 miesięcy zostać sierotą? :O

wez sie tak nie bulwersuj,bo ci zylka peknie czytalas ten temat? wiesz jakie autorka ma problemy? ... to usiadz i przeczytaj jeszcze raz. Jasne, niech mu powie, ze urodzi za wszelka cene, zostanie sama, a jak bedzie miala pecha to zejdzie przy porodzie i osieroci dwojke. Ciekawe czy tatus bedzie chcial sie sam nimi zajmowac

jaka sierota dziewczyno??? a czy wiesz jak okropne moga byc wyrzuty sumienia, jaki mozesz im towarszyszyc bol? mam wyobraznie, dlatego nie umialabym usunac ciazy. przeciez sa rodziny zasteocze, skoro ona nie ma pieniedzy na utrzymanie, sa ludzie, ktorzy chca a nie moga miec dzieci i moga dzieciatku dac radosc. nie badzy egoistami, dajmy zyc !!

taka sierota, ze jego mama moze przy porodzie przejsc na tamtem swiat Boze, spusc bombe na te trabe :O

brak mi slow jacy ludzie sa nieopowiedzialni. jesli lekarz stwierdzi, ze zagraza jej zyciu ta ciaza, to co innego, ale ona nic takigo nie napisala

Gość an2anet
wizyte mam na poniedziałek ,tu na Wyspach to lekarze mają inne podejście niż w Polsce, od porodu mineło 6 mies a zaden nie sprawdził czy wszystko u mnie w środku wporzadku ani jedna wizyta kontrolna, a te problemy w ciąży to własnie przez lekarzy bo mi wczesniej nie wykryli oznak a były widoczne kilka razy w szpitalu byłam ale popatrzyli i do domu wysłali w ostatniej chwili pod nóż poszłysmy

nie napisala? 'u mnie to było tak ze miałam ogromne problemy w ciaży, urodziłam 6 tyg przed terminem poprzez cesarskie cięcia i to było na ostatnią chwile za 5 minu obie bysmy niezyły, dlatego teraz oboje sie boimy ze sytuacja sie powtórzy' poza tym ciaza w takim czasie po cc to nic dobrego

Gość aQueo
Prawda tu na wyspach lekarze uwazaja , ze ciaza to nie choroba. Rodzisz po 6 godzinach do domu , polozna przyjdzie z 2-3 razy i po wszystkim , wszyscy zadowoleni i szczesliwi.

Gość an2anet
spokojnie kobitki bo bede miała wyrzuty ze rozpętałam bitwe na słowa hehe, szanuje wypowiedz kazdej jednej osoby, wiedzialam co mnie bedzie czekało po napisaniu, potrzebowałam sie wygadac ze zmartwień które mnie dreczą spodziewałam sie ze bedą osoby które bedą 'za' i 'przeciw', ja sama zawsze byłam 'przeciw' i nadal jestem, wiem że gdybym to zrobiła to nie mogłabym patrzec na własną córeczke bo bym zaraz myślała o tym co by było gdyby, ja potrzebowałam sie wygadac bo tu jestem zupełnie jak paluszek a mój nie chce poruszac tego tematu bo to dla niego za duzo wiec napisałam bo tak naprawde czuje ze zostałam obarczona wielką odpowiedzialnoscia i ze mnie to przerosło, nie jest to czas na to maleństwo ale stało sie i sie nie odstanie teraz tylko o nim mysle bo nie wiem czy bede w stanie dac mu szczescie takie na jakie zasługuje

Gość aQueo
Jezeli bedziesz jeszcze potrzebowala sie wygadac , wal smialo, tez jestem tu na wyspach sama , a moj ciagle pracuje ... takze w kupie razniej .

Dobrze ze mieszkasz w UK to przynajmniej masz wybor, innym nic do tego. ALE; popatrz na swoje pierwsze dziecko, wyobrazasz sobie zycia bez niego? Myslisz ze dasz rade psychicznie po aborcji? Chcesz tego dziecka czy bierzesz aborcje pod uwage tylko dlatego bo partner nie chce?

Gość an2anet
mysle o tym bo wiem jak było na początku i wiem jak jest między mną a partnerem ciągłe spięcia brak komunikacji i wsparcia, boje sie ze zostane sama z wychowaniem dwójki dzieci, ze przerosnie to jego i ze nas zostawi, jestem osobą o cieżkim charakterze i powiedział ze on nie wytrzyma tego, a ja sama nie dam sobie rady bez pracy, bez pieniedzy, bez wsparcia, do P nie mam po co wracac domyslam sie reakcji moich rodziców nie beda zadowoleni,boje sie ze znów beda problemy tak jak z poprzednią ciąża, boje sie poprostu tego co bedzie i jak to bedzie

Gość an2anet
aQuao tomoze spobie przejdziemy na cos takiego gdzie bez widzów popiszemy jeśłi masz ochote :d

Gość aQueo
Jestem jak najbardziej za :)

Gość majatyIko
usun cIaze przecIez w uk jest legalna I za darmo a jak to taka wczesna cIqza to tabletka zalatwI problem . PowodzenIa nIc na sIle

Gość an2anet
to ja poprosze o namiary :) bo wstyd sie przyznać ale nie wiem jak podac zeby nie upubliczniac swoich heh

Gość aQueo
kurcze wiesz , ze ja tez ... moze po prostu tak karolina3110@autograf.pl :) i dogadamy sie co i jak :)

Gość majatyIko
karola ja tez moge napIsac? Tez jestem z uk

ja mam 6_miesiecznego synka i kolejnej ciazy napewno nie planujemy przez nastepne kilka lat ale gdyby antykoncepcja zawiodla to napewno by mi maz nie mowil abym usunęła wiec dla mnie jest to chore zwlaszcza ze synek jest taki kochany.

Gość Mama Matika
współczuję partnera, bo nie kolejnej ciąży. ja bym nie mogla dokonać aborcji i nie mogłabym również oddać www.dzieckoija.blogspot.com

Gość malamimimi
hej, przepraszam ze pyam, ale nie zabezpieczaliscie sie? My z mezem sie zabezpieczamy, mamy 5 mies corke, ale boje sie czasem ze jestem znow z ciazy bo po prostu nie dostalam jeszcz @... co prawda karmie mala piersia jednak czesto odstepy miedy karmieniami byly dluzsze niz 3-4h, czasem nawet cala noc przespala, szczerze mowiac to juz panikuje.. co prawda pieniadze mamy, ale warunkow nie.. ja od pazdziernika mialam wrocic na studia, mieszkamy z rodzicami bo nasz dom dopiero budujemy.. moglibysmy cos wynajac, jednak co wtedy ze studiami? Szczerze mowiac boje sie zrobic test, no ale z drugiej strony zabezpieczamy sie.. sama juz nie wiem:(