Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowanaokropnie

czy jestem w ciąży?

Polecane posty

witam! ostatni raz okres dostałam 20. listopada, powinnam mieć teraz jutro lub w sobotę. teoretycznie nie powinno dojść do zapłodnienia, ale odbyłam kilka stosunków w tym czasie. moje podejrzenia wzbudziło powiększenie się piersi i zaciemnienie wokół sutek [objawy ciąży?]. piersi bolą mnie już od 5 dni bodajże. dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam pre-test w godzinach popołudniowych. wynik negatywny, ulga. a teraz znowu naczytałam się o pre-tescie i zaczynam się nadal obawiać, że jestem w ciąży. myślicie, że to możliwe? te objawy mogą być związane z napięciem przedmiesiączkowym? dodam, że w piątek byłam na solarium bez żadnych osłon na sutkach - te ciemne aureole mogą być tym spowodowane? pomóżcie, bo zwariuję!

Gość sruuuuuuu
Zestresowana- nic nie sugeruę,ale mnie sie wydaje,że już dzień przed miesiączką ból piersi ustępuje (ja tak mam).A ze swojego doświadczenia powiem Ci jeszcze,że jak robiłam test 6,3 i 1 dzień przed @ to był (-) dopiero w dzień w którym mniałam dostac okres był(+),ale podkreślam każda z nas jest inna i inaczej odczówa.Poczekaj do soboty i ponów test lub biegnij na bete bedziesz miała100% pewności

tak, z prezerwatywa. ale przed tym jeszcze kilka że tak powiem "wejść" bez

ból piersi jak najbardziej jest objawem napięcia przedmiesiączkowego, ale też występuje w ciąży. ciemne aureolki występują chyba tylko w ciąży, ale też nie zawsze (ja do tej pory się nie doczekałam). natomiast mistrzami w doszukiwaniu się objawów ciążowych są dwa typy kobiet - te, które za wszelką cen chcą w niej być i te, które bardzo się jej boją. więc myślę, że sobie wkręcasz :) czy ktoś poza tobą dostrzega to zaciemnienie wokół sutków?

nie chcę być w ciąży. nie jestem na to gotowa. zaciemnienie jest na pewno. mój facet to widział, ale on uważa, że panikuję jak zwykle. mam takie skłonności - za nic w świecie ciąży, nie teraz na pewno. boję się jak cholera. te zaciemnienia mnie ciekawią :(

mam nadzieję, że sobie wkręcam i że jutro pojawi się okres. przypuszczam, że jutro znowu zrobię test;/ i w sobotę również. dodam, że mój facet ma 50% szans na bycie tatusiem, bo miał kiedyś problemy ze swoim hmm sprzetem.

dziewczyny, pomóżcie. od kiedy pojawiają się zaciemnienia? czytam, że w połowie ciąży. nie wiem już w co wierzyć. czy jutro znowu lecieć po test... zwariuję.

Gość idz jutro na bete
najepiej