Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama_agatki

ważne pytanie o pampersy!

Polecane posty

Gość xxxxxxyyy
Mamonatalki - z toba szkoda dyskutowac jedyne co powiem, ze Hitler trafilby u ciebie na podatny grunt przejawiasz ogromne poklady faszyzmu, rasizmu i ksenofobii.

mama agatki przepraszam ze teraz odpisuje smarowalam jej tormentiolem i od kilku dni sudokremem powoli jej schodzi ale we wtorek mam na szczepienie i jak nie zejdzie to powiem zeby mi cos innego przepisala mala tak sie drapie w cipke ze tak mi jej szkoda :(

bambarko ale jakie pieluchy zamierzasz teraz kupować? A propo higieny Niemców, mam tam rodzinkę, kupiliśmy im w Polsce psa piekny, west highland, wykąpaliśmy go z poleceniem weterynarza i był piękny i pachnący. Pojechał do Niemiec i tam co? Ciotunia pieska miesiąc nie kąpała, bo tak u nich weterynarz zalecił. Pies śmierdział okrutnie, bo to psisko ma długie włosy, to sobie wyobraźcie latem. Oczywiście nie uogólniam i nie wszyscy są tacy, ale mamanatalki jest przykładem. Każdy kąpie swoje dziecko jak chce to raz, dwa zadałam Ci pytanie mamonatali, skoro Twoim dzieciom słuzy Twoja higiena i nie wiedzą co to podrażnienie, to jak wyjaśnisz fakt,że moje koleżanki w Polscie również mimo codziennych kąpieli z uzyciem środków do tego wskazanych również nie wiedzą co to problemy skórne?

uzywam tylko pieluch pampers i czasami hegisa ale w dzien a w nocy tylko pampers nie zaden sleep play ani sensitive.tylko w tym niebieskim op pampers np jumbo pack

Gość DOBRA SPACERÓWKA1
babeczki kilka tyg temu moja mała miała też strasznie odparzoną czy nawet nie wiem jak to nazwaś cipeczkę, bo tylko z góry, wewnątrz nie...lekarka mi przepisała linomag zielony na codzień i raz na noc clotrimazolum, zeszło po 4 dniach....a było tak że myśłałam że do dermatologa pójdziemy. próbowałam: mąki ziemniaczanej, sudocremu, tormentiolu, innych podobnych cudeniek u nas nie była to sprawa pieluch, bo te same wciąz używamy, nie wiadomo co to było...

Gość caterinnnka
Moja mała ma 12 tyg. wazy 6400g, i ma 69cm, używamy Pampers, i od 10 tyg. mamy rozmiar 3

Gość xxxxxxyyy
U nas czasem tez wystepuja takie podraznienienia i zdecydowanie nie jest to kwestia pieluch tylko zawartosci w pieluszce - zwyczajnie sklad niektorych kup jest bardziej drazniacy - np. po truskawkach, malinach czy borowkach - nie jest to uczulenie jako takie tylko te male pestki podrazniaja jej delikatne okolice lub jak zje cos pikantniejszego itp. - przewaznie przewijamy natychmiast i wtedy jest luzik , ale czasem wiadomo mozna przegapic - nie zawsze czuc i te 15-20 min wystarczy by sie odparzyla - moze u was tez cos podobnego mialo miejsce. Mnie ta kwestia kapania na tyle zaintrygowala, ze az sprawdzilam na niemieckich stronach i fakt zaleca sie kapanie 2-3 razy w tygodniu, ale to jest zalecenie, bo tez wyraznie bylo napisane, ze jesli ktos chce myc dziecko codziennie to tez nie jest to szkodliwe - ot kwestia poczucia estetyki i higieny rodzicow oraz ich lenistwa. A w UK zdecydowanie nikt nie mowi o tym by po porodzie nie kapac noworodka przez 3-4 tyg. - owszem nie w pierwszej , drugiej dobie ale zdecydowanie przed uplywem tygodnia - skad wiem? Coreczka urodzila sie malutka 2600 i 47 cm. po niecalej dobie wypuscicli nas do domu i zwyczajnie balismy sie ja kapac - wstyd sie przyznac, ale przez tydzien - potem trafilismy do szpitala w zwiazku z nasilona zoltaczka i tam pierwsze pytanie p. doktor to czemu dziecko jeszcze nie bylo wykapane :D - obciach jak nie wiem co, badania wyszly ok i zostalismy odeslani do domu z zaleceniem jak najszybszej kapieli:)- a potem to juz codziennie , bo okazalo sie , ze mala kapiele kocha i urodzona z niej plywaczka - basen i ocena to jej ulubiona:) rozrywka

Gość zimna cola
mamo natalki popieram cię, mieszkam w danii, i pierwsza kąpiel po tyg, a nastepne raz w tyg. Moje dziecko nie wie co to opryszczka, odparzenia, choroby itd, wiec jednak coś w tym jest

Gość xxxxxxyyy
MOje tez nie :) z tym ze jest kapane codziennie wiec jednak cos w tym jest:D

Gość zimna cola
tylko ze te kobitki co kąpią codziennie ciagle narzekaja na wysypki itp. moje dziecko jest kąpane 2 razy w tyg, i codzienie myte specjalnymi gąbeczkami, jednorazowymi

Gość xxxxxxyyy
Zalezy m y z tym problemow nie mamy, mala ma skore gladziutka - kapana jestw ekologicznych plynach dla dzieci - ona to uwielbia i sama domaga sie kapieli - a dla mnie to o wiele wygodniejsze niz bawienie sie z gabkami i wilgotnymi sciereczkami. Przy zmianie pieluch tez jest podmywana pod kranem woda z plynem i jak mowie odparzenia sa naprawde bardzo sporadyczne i to tez odkad zaczela chodzic - trudniej wtedy upilnowac dziecko i czasem przeoczy sie fakt zrobienia czegos wiekszego a wtedy o odparzenie nietrudno:( i kapiele nic do tego nie maja.