Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Daria A

Kurcze, kiedy w końcu ten poród...???

Polecane posty

daria czytalam ze te niteczki przed porodem to normalne, czyli widzisz u Ciebie tuz tuz! mamuska nie ide sama, narzeczony mnie zawiezia a tam kolezanka bedzie czekala..:)

nina prezent masz cały czas przy sobie... Wszystkie inne przyćmi ten jedyny najważniejszy prezencik. Siedź w domku i odpoczywaj póki jeszcze możesz nacieszyć się ciszą i spokojem. Na przedświąteczną euforię kupowania prezentów przyjdzie jeszcze czas, np. za roczek. Wtedy będziesz miała więcej okazji dokupowania prezentów;)

Nina nie nakręcaj mnie, proszę... Ja tu trzymam nóżki razem i ani myślę puścić przed poniedziałkiem! Oszczędzamy się dziewczyny, prawda:)!

Czesc Dziewczyny ! :) Tez mam termin na grudzien, wg usg na 26.12 a wg om 02.01. Dostaje juz bialej goraczki od tego czekania ;(. U mnie kompletnie nic sie nie dzieje.Zadnych przedskurczow...tylko od tygodnia mam takie dziwne uplawy bardzo wodniste czy ktoras z Was tak miala? Mysle,ze to nie wody bo w sumie na takiej plamce w srodku jest plamka biala. Dzis mam kontrole u lekarza wiec to sprawdze. Mrowieje mi tez brzuch u gory...ale tez nie wiem co to za objaw..

Prawdopodobnie dziewczynka, imię już wybraliśmy, choć nie było łatwo...:( Ja zawsze chciałam mieć dziewczynkę, ale dojść z mężem do kompromisu w sprawie imienia - och, nie było łatwo..... W międzyczasie trwania ciąży dowiedziałam sę, że: "Jeśli USG wskazuje, że będzie chłopak - to na 100% będzie chłopak, a jeśli twierdzą, że będzie dziewczynka, to zawsze może okazać się, że będzie chłopak"... Cóż nie zbyt to optymistyczne:( w końcu na coś się zawsze nastawiamy, ale wszystko jedno, najważniejsze jest zdrowie dziecka! A Ty Nina co będziesz miała????? Cześć Namanowcach, szczerze nie wiem co to może być. Ja mam cały czas mokrą wkładkę, ale lekarz nie zauważył nic niepokojącego, więc cóż może u mnie to normalne. Jednego jestem pewna. To już finisz i nikt nas nie może winić, że z braku doświadczenia panikujemy albo stawiamy na nogi odziały położnicze ...no może lekko przesadzam:) W każdym razie mamy prawo do niepokojów, w końcu wkrótce będziemy mamami, wczuwamy się w rolę i odpowiedzialność za dzidziusia. Moim zdaniem skoro będziesz miała wizytę u lekarza, może powinien sprawdzić czy to nie wody (jest taki test) albo nie czop w kawałkach (w końcu może on różnie wyglądać, zdaża się, że lekarze nie potrafią ocenić czy to ten czop czy nie). Z tym mrowieniem to niestety też mam i też nie wiem co to... nieprzyjemne uczucie... Może tak odczuwamy skurcze przepowiadające? Jeśli się dowiesz, to daj znać. Będę wdzięczna.

Sorry za byka, ale tak się rozpisałam, że nie byłam w stanie zapanować nad swoimi myślami

ooo... to ulga z tym mrowieniem,a juz sie przerazilam. Pisalam do swojego gina i pytalam czy to mrowienie moze byc objawem np.obnizajacego sie brzucha ale napisal,ze nie. Dzis sie dowiem, poprosze tez zeby mi sprawdzil wlasnie to ph w srodku czy to wody czy uplawy. Naoogladalam sie dzis na tvn style takich rzeczy,ze boje sie o swojego Malucha i kurka siwa chce go juz miec ;/. Niestety wsrod moich kolezanek pierworodek ciagle slychac ze przenosily ciaze a ja tego nie chce.

Sprawdzałam na necie to mrowienie i NIC. W której części brzucha to odczuwasz??? U mnie mrowienie występuje na górze albo troszkę niżej. Taki rodzaj lekkiego drapania, tarcia. Może to dziecko się wierci? - sama nie wiem..

Acha, czyli to nic strasznego... pewnie kolejna normalna rzecz o której nikt nam nie powiedział...:(

ja mam to pod zebrem z prawej strony,moj maluch ma plecy wlasnie tam ale nie ma to nic wspolnego z jego ruchami. Sama sie zastanawiam co to moze byc ;) , a Tobie gdzie mrowieje?

na środku pod żebrami; mała ułożona jest z lewej strony, ale różnie może być... Nie jest to przyjemne uczucie, ale nie jest też bolesne.

a jak ze spaniem? sicie na plecach,ktoryms konkretnym boku? jak spie na boku tomam wrazenie,ze zrobie krzywde dziecku uciskiem

Tak, skracanie się szyjki może być niezbyt miłe. Ale to świadczy o tym, że z każdym szczyknięciem bliżej godziny zero.Dobrze wiedzieć, że inni odczuwają te same dolegliwości. Nie ma to jak ciężarne dziewczyny na forum... z kim innym mogłybyśmy się podzielić tymi rewelacjami:) Tu boli, tam szczyka... uroki ostatnich tygodni;)

Ja śpię w każdej pozycji, oprócz na brzuszku. Staram się zasnąć na lewym boku, a później w nocy przerabiam 180 st. a Wy? Udaje się Wam wytrzymać na lewym boczku??

Zresztą powiem szczerze w nocy śpię niewiele z przerwami, bo często muszę do toalety albo nagle się przebudzę i nie śpię kolejnej 1,2 godz. Nie wiem, czy to na wypadek gdyby coś... ale co?? Spakowana jestem, wszystko gotowe, więc skąd ten niepokój??? A Wy możecie spać???

heh no mnie sie nie udaje na lewym bo wtedy moj Maluch wisi twarzyczka i rączkami w dol i bardzo sie denerwuje,wtedy to mocno sie wscieka...dopiero jak sie obracam na prawy bok to sie uspokaja...chociaz sa wyjatki bo jak ma czkawke a zwykle ma jak leze na prawym boku, to wtedy na chwile sie przekrecam i na lewym mu przechodzi :) staram sie nie wiercic w nocy bo kosci miednicy (tak sądze) mi strzelaja i to jest ohydne wrazenie brr

aha, na czuwanie... to już teraz przygotowuje?? Masakra jakaś! Moja dzidzia też ma czkawkę nawet do 4 razy dziennie, ale ostatnią serię zalicza przed 23:00. Więc może z tym wstawaniem po porodzie nie będzie tak źle...:) Podobno rytm dobowy dziecko ustala sobie przed narodzinami. Oby tak było!

tak, ale ten rytm z brzucha po jakims czasie sie zmienia. Moj Maluch sie czesto budzi w nocy, zwykle o 24, pozniej o 2 i o 6 rano. Wiem na pewno,ze wlasnie tak bedzie po narodzinach,ale co tam :). Czka tez dosyc czesto ale to mnie cieszy bo mam hopla na punkcie liczenia ruchow,a teraz juz na finiszu to dla mnie priorytet.

Moja mała nie budzi się w nocy. Właściwie zaczyna kopać o 6:00 rano. Wyjątkiem jest mój energiczny pęd w nocy do toalety. Jak często Ci się dzdzuś rusza??? Podobno pod koniec ruchów dziecka jest coraz mniej... ale u mnie to różnie bywa. Czasami prawie wogóle innym razem jakaś nadpobudliwość:)

zawsze w ciagu 2 h od 10 do 50 ruchow, wieczorami od ok.19 to są juz tance i swawole do 23 :). Jest raczej bardzo ruchliwy,bardzo wojuje. Jasne,ze to zalezy..jak np. w dzien wypije duzo mleka (potwornie meczy mnie zgaga) to i w dzien fika bardzo intensywnie. Ale mnie jestem do tego tak przyzwyczajona,ze sie zastanawiam jak to bedzie jak juz sie urodzi a brzuch bedzie pusty :) Jestes szczesciara,ze Dzidzius Ci tak ladnie spi..ja niestety czasem z obawy w nocy go budze bo sie boje :( jakies takie durne rzeczy przylaza mi do glowy..

Moja dzidzia też ładnie śpi w nocy o 23 rusza się a potem o 9-10 rano. Do łazienki różnie wstaję poprzedniej nocy z 10 razy a dziś tylko 3 razy wstawałam i wyspałam się.