Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hehehgeh

zyje jak roslinka

Polecane posty

Gość hehehgeh

niczym sie nie interesuje nic mnie nie obchodzi unikam i nie lubie ludzi(rozmowa z nimi mnie męczy i nudzi) cale dnie w sumie spedzam w domu moje studia mnie nudza i mam je raz na 2 tyg tak sobie zyje z dnia na dzien nie pracuje mam rente z powodu niepełnosprawnosci i choruje ogolnie ciezko mi sie zabrac za cokolwiek:o w domu tez malo co robie, w sumie to nic mam 23 lata nie mam faceta bo rok temu skonczylam toksyczny zwiazek generalnie mysle nad jakimis studiami dziennymi-no własnie jakimis:o nie mam pomysłu na siebie nie pojde do pracy bo renta i stan zdrowia mi nie pozwala a szkola wiadomo jak pojde do szpitala czy bede sie gorzej czuła to mnie nie zwolnia;) mysle zeby dobrze sie wykształcic ale nie mam zadnej pasji nic nie czuje taka jestem wyprana z uczuc;/ przeczytałam gdzies ze moge byc typen neurotyczki mam tez w sobie duzo empatii, płacze nad losem zwierzat i biednych dzieci wysylam na nie smsy itp

Gość hehehgeh
generalnie dziwna jestem mam w dupie swieta mam gdzies sylwestra:o i nigdzie nie planuje isc:o brrr

Gość hehehgeh
villemka wiem kojarze ciebie i wiem ze jestes na wozku ja nie jestem ale mam problemy z chodzeniem ale mi bardziej chodzi o ten stan emocjonalny w jakim jestem od lat o ta nie chec do wszystkiego

Gość jtyi67u
"płacze nad losem zwierzat i biednych dzieci wysylam na nie smsy itp " Idz moze do psychologa :(

Gość jtyi67u
cytując twoj tekst, ktory zacytowalam w moim tekscie powyzej, mialam namysli ze ja mam tak samo z tym placzem, tlyko zapomnialam dopisac ; p

Gość hehehgeh
nie wiem czy mam depresje watpie

Gość hehehgeh
choruje na stawy

Gość jakby to ująć
Gdy czytam to co napisałaś to mam wrażenie że czytam o sobie. Nie jesteś neurotyczką, raczej powiedziałabym że obie jesteśmy trochę bardziej wrażliwe niż przeciętny człowiek. Mam świadomość odmienności, ale nauczyłam sie z nią żyć, nei czuć się przez nią gorsza i nie winnić siebie za to. Błędem jest że się izolujesz. Izolacja pogłębia uczucie wyobcowania i odmienności. Lepiej by było gdybyś studiowała dziennie. Miałabyś więcej kontaktów z innymi i to by Cię "stymulowało". Wiele tłumaczysz chorobą, nie wiem na co chorujesz i czy choroba faktycznie narzuca Ci taki tryb życia czy tylko tak trochę się usprawiedliwiasz.

Gość hehehgeh
nie dalam rady w tym roku isc na dzienne duzo wyjazdów do szpitali kilka operacji teraz znowu czekam na zabieg boli mnie jak chodze wiec unikam tego jak moge;/ stad moze niechec do wychodzenia z domu nie mialam tez pomyslu na studia dzienne sprawdz sobie definicje neurotyzmu a moze rzeczywiscie jestesmy neurotyczkami?

Gość jakby to ująć
Cieszę się że znalazłam kogoś podobnego do siebie. Chętnie z Tobą porozmawiam. Nie przejmuj sie złośliwymi komentarzami. Jeśli dla kogoś wrażliwość na czyjąś krzywdę oznacza "chorobę" którą należy leczyć u psychologa...to ja nie chciałabym być zdrowa w rozumieniu tej osoby. Bardzo lubię zwierzęta i staram się pomagać tym potrzebującym. Aktualnie mam pod opieką kilka kociaków. Złośliwi nazwaliby mnie zdziwaczałą kociarą ;-) Co do Ciebie, szukaj kontaktu z ludźmi, spróbuj znaleźć jakąś pracę, moze choćby na część etatu. Orzeczenie o niepełnosprawności mogłoby w tym pomóc. Firmy ze względu na ulgi podatkowe chętnie zatrudniają osoby z zaświadczeniem. Czułabyś się lepiej psychicznie mając częstszy kontakt z ludźmi.

Gość jakby to ująć
Dziwna sprawa, też mam problem ze stawami. Czeka mnie artroskopia obu kolan.

Gość hehehgeh
mnie endoprotezy

Gość jakby to ująć
Biodra czy kolana ? Ostatnio spotkałam u ortopedy kobitkę, pół roku po operacji endo kolana, śmigała bez kuli i mówiła że teraz dopiero czuje że żyje, bo przedtem z bólu nie mogła normalnie funkcjonować. Znaczy miała tak zniszczone kolana że nie mogła chodzić przed operacją. Więc jest nadzieja. Tym bardziej dla kogoś w Twoim wieku. Tamta babka była po 60tce.

Gość jakby to ująć
Co studiujesz ?

Gość hehehgeh
biodra mam nadzieje ze moje zycie troche sie odmieni po operacjach;) i czekam w sumie na nie z niecierpliwoscia bo teraz to nie wychodze nawet do sklepy;;/ pod uczelnie jestem dowożona pod same drzwi w sumie i kilka kroków o kulach sama lipne to zycie aktualnie i mam nadzieje ze sie poprawi po artroskopii tez znam duzo osob:) nie martw sie bedzie dobrze i małe blizny sa po tym nie takie jak po endo;/

Gość hehehgeh
mam tez marzenie zeby kogos poznac ale aktualnie nie da rady;/ moze to tez ta samotnosc?

Gość jakby to ująć
Dobrze że studia są okazją by wyrwać się z domu i być wśród ludzi. Takim ludziom jak my jest ciut trudniej kogoś poznać bo jesteśmy spokojniejsi i nie bijemy po oczach jak krzykliwa reklama.... Ja byłam długo sama, długo uczyłam się przełamywać nieśmiałość, ale jak ktoś wpadł mi w oko to przejmowałam inicjatywę. W liceum i na studiach myślałam że już zawsze będę sama, bo nie miałam wielu znajomych, nie imprezowałam. Miałam tylko jedną przyjaciółkę i tyle. Nic się nie martw, na wszystko przyjdzie czas, jesteś jeszcze młodziutka, wszystko przed Tobą ;-)

Gość jakby to ująć
Myślę że dużo jest samotnych ludzi. Niby świat taki kolorowy, nowoczesny, super, hiper....ale zobacz ilu ludzi siedzi na forach.... Są tu albo z nudów, albo z braku znajomych albo z braku lepszych zajęć i hobby....nie byłoby ich tutaj gdyby mieli ciekawsze zajęcia.

Gość jakby to ująć
Co studiujesz ?

Gość hehehgeh
politologie z braku laku bo naprawde nic mnie nie interesowalo;/'

Gość jakby to ująć
Jakie masz języki ? To chyba dość trudne studia. Ambitna jesteś haha a na pewno zdolniejsza ode mnie....

Gość Mam pomysł
Ja nie mam z niczym problemów, jestem szczęśliwa i również kocham zwierzęta, też cierpię z powodu ich złego traktowania. Szkoda mi chorych, biednych dzieci. Także to nie tylko domena "neurotyczek" czy osób depresyjnych.

Gość Mam pomysł
A siedzę na forum, bo mój mężczyzna jest w pracy, dzidzia śpi, więc sobie czytam. Nigdy nie miałam smutnego życia. Jutro mamy wypad w góry i ogólnie kocham życie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przesyłam Wam moc pozytywnych fluidów!

Gość jakby to ująć
Dodam temat do ulubionych i wpadnę jutro.

Gość uhauha
lepiej nie wpadaj, szkoda nam dzieci niechcianych :P