Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdziusiowo

Problem z wlosami... nie wiem co robic :( Prosze o pomoc

Polecane posty

Gość Magdziusiowo

Witam forumowiczki! Wiem ze byl juz podobny temat jednak moja sytuacja troche rozni sie od pozostalych. Mam problem z wlosami jak niektore z was :( Cale zycie mialam wlosy do pasa jednak zdecydowalam sie obciac je lekko przed ramiona i mocno wycieniowac. to bylo jakies 5 lat temu. Musze zaznaczyc ze regularnie podcinalam wlosy do nowej dlugosci przez rok. Potem jednak zdecydowalam sie zapuscic wlosy spowrotem :D I tak przez 4 lata usilnie staram sie je zapuscic niestety efekty sa znikome. Nie mam pojecia czym to moze byc spowodowane :/ Wiem ze to sprawa indywidualna ale zazwyczaj wlosy rosly mi dosc szybko wiec nie wiem o co chodzi. Nie farbuje wlosow nie prostuje nic z tych rzeczy. Jedyne co robie to susze po umyciu az beda calkiem suche. No i te koncowki bardzo suche lamiace sie kruszace... i to bardzo :/ Wydaje mi sie ze to jest powod tego ze nie widze jak wlosy mi rosna bo po prostu to co urosnie kruszy sie i odpada. Jedyne co zauwazylam to to ze wlosy powoli sie rownaja i juz nie sa pocieniowane. Koncowki (dosc rzadko) podcina mi mama bo fryzjerom nie ufam :P I teraz w koncu moje pytanie do was : Jak myslicie czy to moze byc przez te koncowki? Odlozyc suszarke? Co zrobic zeby te koncowki nie kruszyly sie nie lamaly byly mocne i jakch kosmetykow uzywac???

Gość dsafergf
podetnij wlosy wszystkie na rowno aby wszystkie byly zdrowe i odstaw suszarke, uzywaj szamponu dowlosow zniszczoych i odzywki i nie szarp przy czesaniu i bedzie dobrze, mozesz tez lykac co jakis czas skrzyp w tabletkach

Ja mam podobnie... Skrzyp brałam prawie pół roku i dopiero widać jakieś znikome efekty... Trzeba długo brac tego typu tabletki. Ale jedwab super wpływa na włosy .

Co 2 tyg robie też taką maseczke domowa: żółtko jajka, łyżka nafty kosmetycznej, kilka kropel olejku rycynowego i sok z połowy cytryny. Razem wymieszac i nałożyć na suche włosy, potrzymać 15 - 20 min (generalnie im dłużej, tym lepiej; ja czasmi nawet do godziny trzymam to na włosach), spłukać i umyć włosy szamponem.