Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 35tydzieńchłopiec

Jak długo trwał wasz poród ??

Polecane posty

Gość 35tydzieńchłopiec

W pierwszej ciąży miałam tak, że znalazłam się na porodówce, a dosłownie 20 minut pozniej juz tuliłam córcie, nie byłam nacinana, nie pękłam ani nic nieprzyjemnego nie zaszło. Dla mnie to bylo jak chwila moment,a potem wielka ulga i szczęścia. :) Zastanawiam sie czy tym razem tez pojdzie jak po maśle :D

u mnie 23 godziny. poród był wywoływany, urodziłam 10 dni po terminie. byłam nacinana ale już tak bardzo chciałam żeby to się skończyło, że było mi obojętne co robią oby tylko mała już była na świecie.

Od momentu odejścia wód do momentu przyjścia małej na świat - 18 godzin. Byłam nacinana. Poród nagły,w 34 tc. :)

Gość dooobrzeeeeeeeeeeeeeeee
1 godz i 35 minut :P

Gość dooobrzeeeeeeeeeeeeeeee
bez nacinania i szycia

Gość jhzkhaFHkasf
od momentu pierwszych porodowych skurczt 2h, byłam nacicnana

Gość od momentu wyczicia przeze
mnie ze co sie dzieje do porodu 4h, a od przyjazdu do szpitala w 2h. bylam lekko nacieta ale nawet nie czulam, poszlo sprawnie i szybko nie narzekam

1 porod mialam wywolywany i trwal strasznie dlugo bo az 23 godziny, ale nie bylam cieta i nie peklam 2 porod 4 godziny 20 minut, byl zdecydowanie lzejszy (bo nie wywolywany ;) ) tez nie bylam cieta i nie peklam

dodam ze piszac np 4 godz 20 minut mam na mysli czas od zerowego rozwarcia az do urodzenia

Gość esrd6uhs
5 godzin i skończyło sie cesarka

Około 16 odeszły mi wody, o 18 zaczęły się skurcze, o 22 zabrali mnie na porodówkę z 6cm rozwarciem, o 22.45 było po wszystkim. Nie nacinali mnie, sama też nie pękłam. Poród przedwczesny w 33tc.

od pierwszych regularnych porodowych skurczy co 7 minut i rozwarcia na 1 cm, do urodzenia malucha 72 godziny, w tym 2 godziny parcia.

Gość mój 12 godz
też byłam wspomagana przez kroplówki z oksytocyną,trwało to 12godz ale i tak nic nie dało i skończyło się cesarką bo córka ważyła 4700g

Gość ewaaaaa
u mnie wody zaczęły odchodzić w nocy, w południe na drugi dzień pojechałam do szpitala i podali mi kroplówkę bo nie miałam skurczy....licząc od pierwszego skurczu 3 godziny i tuliłam synusia 3000 g. Pekłam i miałam 3 szwy.

pierwszy poród mam wpisany 8 dni :P czy ktoś to pobije :D:D:D liczyli od odejścia pierwszych wód a mi się przez tydzień sączyły ale licząc od pierwszych skurczy to 6 godzin trwał, poród przedwczesny w 33tc nacinana byłam na 2,5cm bo mała szła z pępowiną drugi poród 4:10 wywoływany po terminie, ból piekielny i nie do porównania z pierwszym, pękłam na niecały 1cm bo dziecko spore 3840g :)

Gość teneryffaa
2 godziny z dojazdem - od pierwszych skurczy . Kazdej kobiecie zyczę takiego porodu :)

Gość gryczka
Wiedziałam, że będę mieć cc (wskazania okulistyczne), ale po samoistnym rozpoczęciu się akcji porodowej. Przetrzymali mnie 14 godzin od pierwszych skurczy, po tych 14 godzinach miałam 2cm rozwarcia. Gdybym miała urodzić naturalnie - nie wiem ile by to trwało. Pewnie powyżej 20 godzin...

Gość karola29
od 7.00 podanie oksytocyny do 13.40 narodziny synka najgorsze 7 godzin mojego zycia, z czego 2 godziny to parcie :/

Gość agnies21
o 14 trafiłam na porodówkę, o 17:20 przyszedł na świat mój synek, rodzilam silami natury, niestety miałam lekkie pęknięcie bo mały rodził się z rączką w górze...

1) 14 godz 55 min, nie nacinali mnie sama peklam...3 szwy, skurcze wspomagane kroplowka... 2) 4 godz 30 min, nie nacinali i nie peklam:), przy pelnym rozwarciu zanikly skurcze i znow kroplowa, przy tym porodzie mialam jeszcze masaz szyjki, zeby szybciej, bo porod za porodem, ale nie zycze nikomu.... oba porody byly dosyc bolesne, pierwszy przez kroplowe, drugi przez ten masaz...