Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jajo0

miesiąc wypowiedzenia-mam problem z agencją

Polecane posty

prosze podpowiedzcie mi czy to zdanie dokładnie oznacza,że okres wypowiedzenia nie jest miesiącem kalendarzowym i musze zapłacić od daty comiesięcznej płatności 1 miesiąc? "one months notice must be given in writing from rent due date" dałam wypowiedzenie na piśmie od 10.12,a płatność mam 4 każdego miesiąca i musiałabym miesiąc więcej zapłacić. I jeszcze jedno pytanko czy jak dałam to wypowiedzenie i mam je do 9 stycznia ,a chcą pieniądze za jeszcze jeden miesiąc-to mogę zapłacić szybciej i zdać dom do 9 stycznia czy dopiero po miesiącu? ważne to dla mnie bo ogrzewać 2 domy-to szok. dziękuję za odpowiedzi

Gość dmdmedmemmememm
Tak. np. jesli wynajelas mieszkanie 9.06 i kontrakt konczy ci sie 9.01 to wypowiedzenie musi byc napisane najpozniej do dnia 9.12.Jezeli spoznisz sie z tym terminem maja prawo przedluzyc ci okres kontraktu o kolejne 6 albo 12 miesiecy(w zaleznosci na ile wczesniej podpisalas). Z tego co wiem to posiadlosci nie mozesz pozostawiac bez opieki na dluzej niz kilka dni chyba. Takze oddaj im klucze. Jezeli chodzi o platnosci wydaje mi sie,ze ostatnia wplate musisz dokonac na miesiac przed wyprowadzeniem

ja mieszkam ponad 2 lata,więc umowa przedłuża się z miesiąca na miesiąc. Chodzi mi o to,że comiesięcznie płace 4 każdego miesiąca,a wypowiedzenie dałam od 10.12 i oni każą sobie zapłacić za kolejny miesiąc,bo mogłam to zrobić 4.12.Myślałam,że wystarczy zapłacić te 5 dni więcej.A mam już drugi dom -z councilu i nie uśmiecha mi sie płacić za 2.Gdybym wiedziała,że będe miała drugi-to na pewno dałabym szybciej wypowiedzenie-no ale nie wiedziałam. Podpowiedzcie,czy można to jakoś przeskoczyć-czy muszę płacić :-( A jak nie zapłacę -to wezmą z bondu?

Gość kozibonk.......
maja prawo wymagac od ciebie zaplaty do 04.02. bo sie spoznilas te 5 dni,. masz napisane pewnie ze masz dac miesiac wymowienie czyli do 4 dnia kazdego meisaica, a wiec sie spoznilas i automatycznie wymowienie przechodzi na anstepny meisac czyli luty. pogadac z agecnja ,ze chcialabnys zaplacic tylko za dodatkwoy tydzien ( czyli do 11 stycznia) ,ale watpie zeby sie zgodzili ,bo akurat to jest martwy meisiac iebdzie im trudno znalezc kogos zeby sie tak szybko wprowadzil.

spróbuje sie jakos z nimi dogadać-co nie bedzie łatwe dziękuję za odpowiedz:-)