Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Rabarbar.:)

Czy któraś z was kiedykolwiek z własnej woli ścięła włosy na zero

Polecane posty

Lub na "jeża",jakieś 5cm?faceci,co myślicie o kobietach z takimi fryzurkami?bo tak sie zastanawiam,w sumie potrzebuje zmiany...ale jakos nie wiem,jak myslicie dziewczyny :)?

OSZ CHOLERA! Nie rób tego! Mam bzika na punkcie włosów, obcinanie ich to zło! Włosy to cudowna ozdoba kobiety, nie niszcz jej! :( Osobiście bym się pochlastała gdyby ktoś obciął moje włosy.

Nie !!! Za nic w świecie nie zetnę włosów krócej niż do ramion. Chyba, że jakaś choroba czy cuż to wiadomo, w innym wypadku nie ma takiej opcji :)

Gość ja na 5 mm bo mi wypadaly
a drugi raz na 5 mm bo chcialam cos zmienic i nosic peuki

Gość głucho wszędzie
ja miałam tak cztery lata temu , z włosów gęstych do talii ścięłam na tzw zapałkę, fryzjerka z dziesięc razy się pytała czy tego na pewno chcę. Dzieło wykonane w akcie zemsty na cały męski ród. Ale teraz bym tego wiecej nie zrobiła

Gość wykopyrtka
ja scielam na jeza jak mialam 16 lat; BYLO SUPER! mialam ogromne powodzenie wtedy, chlopaki z klasy maturalnej nazwali mnie "vamp" . ale to bylo dawno, wtedy w modzie bylo sluchanie rocka a faceci i dziewczyny nosili dlugie wlosy.... ja sie wyroznialam z moimi krociutkimi. takie fryzury moga byc bardzo kobiece ale trzeba miec do tego ladny ksztalt nie tylko twarzy ale i glowy. Ja super wspominam czas "jezyka" poza tym z myciem i suszeniem zzero problemow:)

Ja to zrobilam- scielam z wlasnej woli na jezyka. Troche pyzata bylam potem :-) dopoki nie odrosly, ale nie mialam zadnego problemu z ukladaniem wlosow :-P

ja bym się nie odważyła, dla mnie najkrócej to do brody...a i tak nieprędko się zdecyduję...długie włosy dają wiele możliwości...jeśli ktoś ma troche fantazji i kreatywności wcale nie musi ścinać, żeby coś zmienić w sobie :)

Gość hhshsh
Kolezanka tak zrobila i to byl jej wielki blad bo byla bardzo ladna z tymi wlosami a bez nich zrobila sie poprostu ochydna. Wiec zostawil ja chlopak, znajomi mniej chetnie sie z nia spotykali ogolnie depreche zlapala i mimo ze jej wlosy odrosly to jeszcze z niej nie wyszla.

Nie,nie bylam molestowana.od malego nosilam dlugie "nietykalne" wlosy,dopiero w liceum zdecydowalam sie radykalnie zmienic fryzure.teraz znow zapuszczalam przez pare lat,i przypomina mi sie "koszmarek" z dziecinstwa,czyli dlugie poplatane kudly,bolesne rozczesywanie(pamietam jak mama zawsze je czesala,do dzis pamietam jak to bolalo :O)dlugie i uciazliwe mycie,goraco latem,ciezar na glowie..aktualnie sa do lopatek,mam bardzo ciezkie i grube wlosy..i nie mam pojecia co z nimi zrobic,boje sie ze kiedys rano sie wsciekne i je ciachne

Gość zaqazaqaz
no to ciachnij je- twoja glowa - twoja sprawa co nam do tego

Gość wykopyrtka
obetnij co Ci szkodzi, teraz jest duzo fajnych fryzurek "na krotko" , moze nie koniecznie jezyk ale czemu nie krotkie wlosy, moga byc bardzo kobiece. zwlaszcza, ze masz duzo wlosow. a i tak odrosnie. a jak Twoj chlopak Cie zostawi, bo mu sie nei podobalo to znaczy, ze nigdy Cie nie kochal.

Wykopyrtka,wlasnie przekonuje mnie argument o braku jakikichkolwiek prolemow z myciem,ukladaniem,suszeniem itp.wielka wygoda i komfort,swoje wlosy musze myc codziennie.co do mojej twarzy,to jest owalna i dosc proporcjonalna,ksztalt glowy tez jest dobry,bardzo pasowala mi fryzura na pazia,mialam 17 lat i czulam sie swietnie,swiezo i komfortowo :) moze na poczatku zetne znowu na taka srednia dlugosc..wykopyrtka scinalas u fryzjera?

Gość wykopyrtka
tak ale uwaga, jesli zostawisz dluzsze niz 1cm to bedziesz musiala ukladac, na zel pianke itd. przy krotkich wlosach jest duzo ukladania jesli masz jakas fryzurke a nie zwyklego jezyka. Ale mozna sie przyzwyczaic i szybko idzie.

Nie mam chlopaka :) owszem,moja glowa,ale ten dylemat troche mnie przerasta :D troche tchorz ze mnie,tak bardzo chce a jednoczesnie mam watpliwosci

na zero nie ale na krótko (nie na zapałkę) tak;) musiałam bo włosy wypadały garściami i wcieranie mazi w skórę głowy było katorga przy włosach do łopatek:) 100razy bardziej wole dłuższe:)

A ty scielas na takie krotkie zupelnie?i jak potem radzilas sobie z ukladaniem?w sumie wydaje sie byc latwiejsze ukladanie na zel niz codzienne mycie,suszenie i ukladanie dlugich wlosow.jak mialam sredniej dlugosci to tylko przeczesywalam szybko szczotka,choc prawda jest ze fajnie sie ukladaly,teraz znajac je to pewnie sterczalyby we wszystkie strony

Gość wykopyrtka
ciezko jest tez jak potem odrastaja bo przez jakis czas wyglada sie "nijak" ale zawsze sie cos tam upnie. ja bym obciela bo inaczej by mnie to meczylo. moga byc momenty ze bedziesz zalowac ale wlosy naprawde odrastaja. pamietam, jak moja mam sie smiala jak sie obcinalam na jeza, ze ma dwoch synow (mam brata). mnie sie takie krotkie wlosy kojarza z mlodoscia i beztroska.

Gość wykopyrtka
ja wtedy pamietam zaczelam nosic spinki na krotkich wlosach, nikt nie nosil jeszcze, w ogole to hitem sie stala moja fryzura wsrod znajomych:)

Haha :) przemysle jeszcze i pojde po nowym roku najwyzej,troche boje sie reakcji fryzjera na "scinaj pan na jeza" :D ą jakie mialas przed scieciem?

Gość wykopyrtka
takie do lopatek

O :) dzieki dzewczyny za opinie.

Ja mam cały czas krótkie włosy, jak sciełam w podstawówce tak cały czas mam krótkie, nawet jak już trochę zapuszczę to mnie korci bo jednak wygodniej mi z krótkimi. Ja mam z dwóch stron bardzo krotko 2,3 cm, grzywkę dłuzsza i tyl taki by złapać w kitkę i bardzo się podoba tak mnie jak i moim znajomym, czy chociażby facetom, bo teraz wszystkie baby mają długie włosy, a jak chcesz byc zauwazona to fajną fryzurką mozesz :)

ja nigdy tak sie nie scielam,ale moja siostra kiedys zamknela sie w lazience i wyszla z wlosami 3 mm:) tlumaczyla to tak,ze niby odrosna jej mocne i zdrowe,a miala juz naprawde siano.

Gość Krótkowłosa
Ja odważyłam się ściąć,troszkę chodziło o zakład troszkę ciekawość. W tej chwili mam wygolony bok i zrobiony wzorek zapłaciłam 150 zł

Gość mrychaaaaa
tak miedzy 2004 a 2006 mialam wlosy ok 2cm z wlasnej woli sie scinalam dla facetow prawie nie istnialam :D wygladalam jak chlopczyk do tego mam drobna budowe i zero tzytzka teraz mam loki do lopatek i jest git