Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez prezentu bedee

Kto nie dostanie nic pod choinke ? Reka do gory

Polecane posty

Gość bez prezentu bedee

Ja 🖐️ osatni prezent dostalam w wieku 11/12 lat - nie pamietam dokladnie od tamtego czasu nic :( świeta przed telewizorem , zamiast 12 potraw i stolu ,2-3 , przy stole kuchennym :O ojciec przyjedzie ,zdenerwuje moja matke , drugi dzien swiat z Kevinem , trzeci znow nuda. Koniec świat. Tak jakby to byl normalny dzien. ...

Gość zbaraniejesz :)
Nie wiem czy to wina czy sprawa twoich rodziców, że nie obchodzą uroczyście świąt? Kiedyś było inaczej ? Nie przejmuj się, też nic nie dostanę..od faceta z którym jestem już 5 lat:)

w sumie to ja też bd bez prezentu ale już sie przyzwycziłam, nie ma u mnie w domu takiej tradycji, najwyżej starzy dadzą troche kasy... chociaż w tym roku na to nie licze :P na ilość jedzenia narzekać nie moge, goście, tele i jak to mówią święta święta i po świętach bardziej mnie smuci perspektywa sprzątania i pomagania w gotowaniu na święta :(

u mnie podobnie, tzn bez prezentów i nuda, ale w miarę uroczysto i wiadomo, że nie będzie 12 potraw. tylko w sumie może z 4-5. ja myslę, że w wielu rodzinach jest tak normalnie zywczajnie nieraz pewnie biednie, ale media nam wciskają, ten przekolorowy cudny obraz świąt i choinki pod którą aż roi się od prezenów.

ja tez nic nie dostane...od rodziny nigdy nic nie dostaje,a z facetem robimy sobie prezenty praktycznie tylko na urodziny. Ale za to konkretne:)

Gość westlifea
bez prezentu i 12 potraw 🖐️

Gość Iodium
U mnie to samo , w telewizji pokazują ścieme - moze z 10 % ludzi ma takie swieta jak w reklamie cyforwego polsatu ... z potraw mam normalny obiad , i na kolacje wigilijna rybke - opłatek , no i tyle . Dalej telewizja i nuda . Prezenty dostawalam w dziecinstwie . Teraz? nie ma takiej tradycji i pieniedzy.

Gość to mogę wam tylko współczuć
od zawsze jest 12 potraw, prezenty pod choinką i bardzo miła atmosfera z całą dużą rodzinką zjeżdżającą się z różnych miejsc

Gość a ja się cieszę
U mnie zawsze jest tradycyjna Wigilia, prezenty i atmosfera jak na reklamach. A prezenty... od rodziców, od brata, od męża (już dostałam, ale pewnie coś jeszcze znajdę) i od kilkunastu znajomych zaproszonych na Święta. Życzę Wam równie radosnych Świąt :D

Gość a ja się cieszę
Ale to też od Was zależy. Mój mąż jest z rodziny, która, ani prezentów, ani rodzinnych Świąt nie praktykuje, a szybko się nauczył :D Teraz sam chce organizować, pomaga w gotowaniu i szuka prezentów ;)

a ja się cieszę - pierdolisz :O mam przygotować wigilie i sama usiasc do stołu?? :O Matka powiedziala, że ze mną do stolu nie zasiadzie bo w jej towarzystkie uzylam w nerwach niecenzuralnego slowa :O nastąpilila wielka obraza............ ubiore choinke, zjem sobie przed telewizorem piernika i makowca ktore sama upieke i tyle z mojej wigili.

Gość a ja się cieszę
Współczuję. My co roku zapraszamy samotnych znajomych i tych, których rodziny nie obchodzą Świąt. Może masz kogoś takiego?

Gość a ja się cieszę
To złóż życzenia mamie i idź do znajomych. Może mama coś zrozumie...

Hej u mnie w rodzinie też nie wręczamy sobie prezentówod kilku ładnych lat. Jedynie najmłodsi członkowie rodziny dostają upominki. Mnie to wcale nie smuci. Spędzam miło czas w gronie rodzinnym, pomagam mamie przygotowywać pyszne wigilijne potrawy i to się liczy. Reszta nie ważna.

fajny obrazek :P dzia dobre dobre :) akurat mam dystans do tego zwierzątka ale nie powiem dlaczego :P

Aha zapomniałam dodać, że u mnie też nie będzie 12 potraw. Ale kto by się przejmował takimi szczegółami. :) Mi to naprawdę obojętne czy będzie 5, 7 czy 10. Były lata, że było 12, były takie, że było ich 6.

Gość dobre dobre dobre
nie lubisz wiewiorek?

Gość dobre dobre dobre
przestan sie czaic tylko wal o co chodzi.

Gość dobre dobre dobre
jestes ruda czy zwinna

Gość dobre dobre dobre
to przestan. rudy jest ognisty.wiewiorki sa wporzo

Gość dobre dobre dobre
wroc wroc. malo jest rudych kobiet.