Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze trochę zostało

Kiedy mialyście już wszystko z wyprawki kupione?

Polecane posty

Kiedy zaczęłyście kupować a kiedy miałyście już wszytskie rzeczy? w którym tyg?

Gość klemoska
ja zaczelam w 30 tyg a jestem w 32 i juz wszystko praktycznie mam oprocz art pielegnacyjnych :)

Gość nio nio
ja tobie radzę by na spokojnie wszystko przygotować tak do 37 tyg, bo potem bedzie gorzej z łażeniem, no chyba że przesz internet zamawiasz, to możesz i do terminu czekać, a poza tym po porodzie i tak nie raz aptekę trzeba bedzie odwiedzić, także jakbyś o czyms zapomniał to dokupisz i już, spokojnie

No ja dopiero w 28 tygodniu jestem ale nie mam jeszcze nic. Chciałabym poczekać z zakupami na USG żeby potwierdzić na 100% pleć dziecka, a USG mam na koniec stycznia dopiero to będzie u mnie 34-35 tydzień. Nie wiem czy nie będzie za późno. Już mi ciężko chodzić bo brzuch mam duży i często twardnieje wiec wszystkiego na raz nie kupię.

to kup kosmetyki i wszystkie inne akcesoria, ubranka w kolorach neutralnych, a jak będziesz znała płeć, to dokupisz resztę; nie warto czekać z zakupami do końca, bo raz że ciężko z dużym brzuchem po sklepach biegać, dwa że nie wiem czy bedziesz na siłach robić te zakupy, a trzy nie wiesz tak naprawdę kiedy urodzisz, a możesz wcześniej i co wtedy? Ja zaczęłam 16tc i po nowym roku zacznę powoli kupować wszystko. Na początek ubranka i akcesoria, upatrzę i zamówię wózek (wpłacę zaliczkę), ewentualnie później na allegro zamówię. Tak samo łóżeczko. Do końca 2 trymestru chciałabym mieć już wszystko oprócz wózka.

Właśnie tak przeglądam tasiemcowe tematy i blogi i wszystkie dziewczyny już coś kupują, większość to ma już wszystko podpinane na ostatni guzik, a ja nawet nie zaczęłam.

ja dopiero zaczęłam 14 tydzień a już bym chciała kupować :) takie to musi być cudowne :) no ale mam jeszcze sporo czasu :).. Trzymajcie się ciepło :) zdrowiutkich bobasków życzę :) no i bezbolesnego rozwiązania :D

Gość czemu jest tak drogo
ja zaczelam wyprawke kupowac przed ciazą :D mysle z eokolo 30 tygodnia mialam juz wiekszosc rzeczy reszte kupowalam juzraczej to co mi wpadlo w okolo ogolnie robilam zakupy na spokojnie przez cala ciaze

Gość sxdfyhgh
Pod koniec 8 miesiąca zaczęłam już wszystko kompletować. Chyba w ok. 3 tygodnie wszystko miałam w domu. Urodziłam w 42 tyg :P

Gość pocahontas8k
powiem szczerze że lepiej chyba zakupić wszystko wcześniej bo ja np. miałam zamiar kupować w 37 tyg. a urodziłam w 36 :) byłam kompletnie nie przygotowana do porodu. Miałam tylko w szafie 2 koszule do szpitala, ale na szczęście mój mąż jest obrotną osobą i dał radę :)

Gość mamamam26
ja zaczęłam tak od 14 tyg pomału a uodziłam w 37 tc więc super bo wszystyko było gotowe - poprane - przygotowane i niebyło zaskoczenia i wariowania że nic niema