Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy moglam tak zrobic

Pytanie do STUDENTOW O INDEKS

Polecane posty

Niechcacy zalalam kawa strone w indeksie. Tak to jest jak sie pije kawe i wpisuje przedmioty do indeksu, ale coz stalo sie. Wysuszylam indeks, na kilku stronach cos tam widac, jakies plamy, ale jedna strona zostala zalana na amen i ja wyrwalam. Nie mialam tam zadnych zaliczen wpisanych ani nic. Problem w tym czy moglam tak zrobic? Bo strony w indeksie sa ponumerowane... Zwroci mi ktos za cos takiego uwage?

odpowie ktos???

Gość dfghjk
wydanie duplikatu indeksu- ok 30 zł...

Gość bozesz nie wyrywa sie kartek
z indeksu cos ty babo zrobila mialas isc do dziekanatu pokazac uwalony indeks i poprosic o nowy tyle a teraz to ja nie wiem powiedza ze moze chcialas podrobic czyjesc podpisy pod wpisanymi przez siebie ocenami nie wyszlo to wyrwalas

ale ja nie chce duplikatu. Indeks jest w porzadku, nawet nie widac, ze wyrwalam ta strone. Chyba ze ktos bedzie zwqracal uwage na te numery na stronach. Dlatego wlasnie pytam czy jak ktos to zauwazy w dziekanacie (choc wydaje mi sie ze nie zwracaja na to az tak uwagi) to czy sie przyczepi do mnie?

Gość dfghjk
przyczepi.

musialam ja wyrwac, bo byla uswiniona i nawet po wychnieciu upackala by reszte stron. Zrobilam to bardzo sprawnie i naprawde sladu nie ma chyba ze ktos wlasnie sie dopatrzy poprzez numeracje stron

czy moglam tak zrobic z toba wszystko ok ?/ ile ty studiujesz ze tego nie wiesz ?? zabronione jest wyrywanie stron z indeksu mozesz miec mase klopotow jak ktos zobaczy a zwlacza przed obrona kiedy trzeba zdac indeks i wszystko licza sprawdzaja

Gość jejjeje odpowiem jejjejee
idz proś o duplikat bylo nie było indeks to dokument i jak coś będzie nie w porządku to moze być nieciekawie

Gość iooiiuouoiiuouoi
Źle zrobiłaś. W indeksie jest wyraźnie napisane ile stron się w nim znajduje. Teraz trochę lipa.

ale jak ze podrobic chcialam? To jest strona za wszystkimi wpisami, czysta. Przed nia jest jeszcze kilka stron czystych.

a duplikat to jak mi dadza? Bede sprawdzac wszystkie poprzednie zaliczenia? Czy ot tak wydadza mi czysty indeks?

Olej to, skoro nie ma zaliczeń. Nikt nie będzie sprawdzał numeracji stron. A czasami przy duplikacie indeksu wymagają zdobycia wszystkich wpisów od nowa, tzn. same podpisy, bez zaliczania oczywiście, ale jak wiesz, jest to syzyfowa praca.

czy moglam tak zrobic a kogo to bedzie obchodzic nikt nie bedzie dochodizl co tam bylo czy nie bylo wyrwane i koniec dokumentow sie nie targa nie wyrywa glupias jak ges i jeszcze nie rozumiesz co sie do ciebie pisze

ale nie rozumiesz babo ,że będziesz mieć kiedyś tam wpisy ich nie obchodzi czemu wyrwałas stronę wyrwana to znaczy chcialaś zrobić jakiś lewy przekręt więc trzeba wyciągnąć konsekwencje

No wlasnie nie ma tam zaliczen. Nie dotre nawet do tamtej strony z wpisami. Dlatego sie wlasnie zastanawiam czy ktos to bedzie sprawdzal. Naprawde siedza potem nad tym indeksem i sprawdzaja numeracje stron?

utnij sobie kawałek dowodu i mów ,że tam nic nie było na jedno będzie :O🖐️

Gość jak one
się na te studia dostają no jak?

Gość dokładnie jak ci napisano
Nie wyrywa się stron w indeksie. Mogłaś tę stronę pominąć i zacząć zbierać wpisy na dalszych, czystych itp. Ale skoro już się stało, to najlepiej powiedz w dziekanacie, ze zgubiłaś, wtedy wydadzą Ci duplikat, będziesz musiała uzupełnić wpisy, które już w nim były, ale to formalność. Radzę postarać się o to szybko, przed sesją, żeby potem nie fatygować się drugi raz po jeszcze te wpisy.

jesli oni potem siedza i licza te strony to nie wiedzialam. Ale jakos malo mi sie chce wierzyc, ze te leniwe baby w naszym dziekanacie siedza i licza strony od poczatku do konca w kazdym indeksie

nie moglam tej strony pominac, bo byla brudna, najbardziej zalana i naderwala sie juz jak byla mokra. Dlatego ja wyrwalam. I powtarzam ze ona jest dosc daleko za wpisami, przed nia jest tez troche czystych stron, ktore wszystkie zapelnione na pewno nie beda

poki co postanowilam, ze nie bede prosic o duplikat, poniewaz na jakiej podstawie mi potem oceny powystawiaja? ja sama nawet nie pamietam wielu ocen. A jak sie dolicza braku tej strony to trudno, powiem prawde.

Może Cię to dziwi, ale tak - liczą, panie z dziekanatu biorą Twój indeks i sprawdzają, czy oceny wpisane zgadzają się z tym, co jest w protokołach, sprawdzają, czy nie brakuje Ci daty, nazwiska wykładowcy, czy na pewno dobrze wpisałaś ilośc godzin, czy żaden wpis nie ma daty przekraczającej sesję, liczą punkty: bardzo łatwo jest zauważyć, że brakuje strony, zwłaszcza jeśli przegląda się sto tysięcy takich indeksów. Ale tragedia się nie stala: wydanie duplikatu kosztuje na ogół nie więcej niż pierwszy indeks tj. od 5 do 20 zł przeciętnie (musisz się dowiedzieć). Nie jesteś jedyna w takiej sytuacji, bo wielu studentów gubi czy niszczy indeksy. Będziesz miała sporo zachodu, bo te wpisy, które masz dotąd będziesz musiała pozbierać od nowa, tj. szorować do wykładowców i prosićo wpisanie ponownie. Trochę fatygi, ale powtarzam: zrób to szybko, bo choć to formalność to zajmuje dużo czasu, którego możesz nie mieć, kiedy będzie się kończyć sesja.

kartki wyrywac nie powinnas, ale moim zdaniem nikt nie moze sie przyczepic, ze chcialas wyrwac cos z zaliczeniami lub egzaminem bo przeciez jak sie zdaje egz i sesja zaliczona to jest zaraz pod tym pieczatka, a zreszta mozna w dziekanacie sprawdzic czy ilosc przedmiotow zdanych w danym sem. zgadza sie z tym co masz w indeksie... co za problem

autorko, 15osób powiedziało Ci już wyraźnie, że stron w indeksie się NIE wyrywa... a Ty dalej swoje...🖐️ nie wolno nawet nic korektorować, a co dopiero strony wyrywać:O nie wiem jaka jest szansa, że sprawdzą akurat Twój indeks i czy liczba stron się zgadza, ale jeśli to zrobią, to będziesz mieć kłopoty, gwarantuję! Przed obroną sprawdzają bardzo dokładnie indeks, i to nie panie z dziekanatu , tylko przewodniczący komisji dyplomowej. Zamierzasz się przyznać dopiero jak to wykryją?:O Najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie jest podanie o nowy indeks, z tego co wiem to kosztuje to kilkaset złotych (bynajmniej u mnie na uczelni), ale chociaż będziesz "czysta" zrobisz jak uważasz, jeśli myślisz, że się nikt nie zorientuje i liczysz na szczęście, to gratuluję odpowiedzialności i konsekwencji :O i jeszcze jedno, na jakiej uczelni studiujesz?

Gość mięso armatnie
po chuj się pytasz skoro i tak zrobisz po swojemu? studentko od siedmiu boleści 😴

Kilkaset złotych? U nas było dawniej 4, obecnie, o ile wiem podnieśli do 14, ale bez przesady. Jesteś pewnien że kilkaset? Poza tym jeszcze pół biedy, jeśli od razu to zauważą i każą wnioskować o nowy indeks, pomyśl co będzie, jeśli sprawa "wyda się" kiedy złożysz indeks dwa tygodnie przed obroną? Nie będzie już czasu na zbieranie podpisów od nowa, a to poważnie grozi, że nie uzyskasz dyplomu przez taką bzdurę jak oblanie kawą indeksu. Teraz nie masz sesji, nie masz wpisów, więc załatw to szybko. A oni już dobrze wiedzą, jakie oceny miałaś wcześniej, nie martw się o to ;)

kilkaset zlotych???? To nie ma mowy bym miala kilka stow na nowy indeks dac. Studiuje na uniwersytecie. To jest tak, ze zaliczenia wszystkie koncza mi sie na stronie 33, a brakuje strony 48. Do tej strony juz na pewno nie dotre z zaliczeniami wiec bylaby i tak pusta

i pierwsze slysze ze korektorowac nie mozna. Moja kolezanka ma jedna strone pokorektorowana i na korektorze ma nazwe przedmiotu i jakos nikt jej problemow nie robil. Ani egzaminatorzy ani w dziekanacie bo to bylo w tamtym roku i ma normalnie zaliczony rok