Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy moglam tak zrobic

Pytanie do STUDENTOW O INDEKS

Polecane posty

pierwszy Indeks wydają za kilka (kilkanaście złotych). u mnie to było 4zł. DUPLIKAT indeksu kosztuje kilkaset złotych, ze zmiana indeksu wiąże się bardzo dużo formalności więc ja się wcale nie dziwię. dlatego o indeks trzeba dbać:P

Gość zaqazaqaz
no z indexem moga byc powazne problemy - ja je mialam wiec wiem - otoz jak odkryja ze cos jest nie tak to nie uznaja ci tego i wtedy zostajesz skreslona z listy studentow wiec jak najszybciej na twoim mijescu lecialalbym do dziekanatu wyjasnic sprawe i prosic o duplikat - polatasz troche za wpisami ale jak oddasz bez jednej strony i ktos sie skapnie mozesz stracic to wszytsko co do tej pory zdalas.. i wyleciec z hukiem. wiec nie usprawiedliwiaj sie juz tylko w poniedzialek dupe w troki i do dziekanatu. powodzenia :)

autorko, jesteś nie odpowiedzialna, myślę, że gdy zaniesiesz indeks, i najlepiej tą wyrwaną stronę, to Dziekan, może umieścić tzw aneks w indeksie na samym końcu, iż danej strony brakuje, umieści tam pieczątkę i podpis, i wtedy będzie wszystko ok. Jeśli Dziekan nie pójdzie na takiea rozwiązanie, wtedy konieczny będzie duplikat. A jeśli ty sobie chcesz to pozostawić biegowi wydarzeń to gratuluję stalowych nerwów....

Gość zaqazaqaz
aha - a duplikat indexu wcale nie kosztuje kilkaset zlotych niech cie nikt tu nie sciemnia - moze raktywacja na studia po nieprzyjeciu indexu tyle kosztuje ale sam index to tylko kilkadziesiat zl chyba wlasnie 30 zl..

Gość dokładnie jak ci napisano
Tak się zdziwiłam, że aż wpisałam w google duplikat indeksu koszt i wcale nie jest to żadna trzycyfrowa kwota, chociaż przejrzałam tylko parę wyników z pierwszej strony. Na pewno jest różnie. Zadzwoń do swojego dziekanatu i spytaj - anonimowo. Jeśli nawet jest to te kilkaset zł to na pewno z możliwością rozłożenia na raty.

nie stac mnie wiec na duplikat jak kosztuje kilkaset zlotych. Jak mam isc z ta strona? Przeciez mnie wysmieja. Ja myslalam ze licza wszystko i sprawdzaja tam gdzie sa wpisy. Co maja liczyc na czystych stronach gdzie nic nie ma? Najwyzej przewertuja i zobacza tylko, ze nie popisane. Co mozna podliczac na stronach, na ktorych nic nie ma???

sprawdzilam u mnie koszt wydania duplikatu indeksu w tamtym roku wynosil 20zl wiec w tym roku na pewno nie podniesli do kilkuset zlotych. Nie wiem po co ktos mi takie farmazony pisal

Gość zaqazaqaz
wiesz co kobito? my nie jestesmy dziekanami ani nie znamy regulaminu twojej uczelni wiec nasze wskazowki na pewno nie beda tak informujące jak zwykly telefon czy wizyta w dziekanacie. uwierz mi - lepiej rozwiac watpliwosci u źródła a nie potem przez glupią formalnosc wyleciec ze studiow. wyobraz sobie ze mialam problem z indexem przed sama obrona wlasnie z powodu glupiej formalnosci - skreslili mnie z listy studentow i nie masz pojecia ile stresow i zalatwiania durnych spraw mnie czekalo by to wyjasnic i wrocic na studia. wiec obiecaj sobie dzis ze wyjasnisz to w dziekanacie i z taka myslą idz dzis spac i koniec. martwic sie bedziesz jak juz dowiesz sie na 100% w dziekanacie co teraz. na pewno ci pomogą bo od tego tam są i nie bedziesz musiala placic kilkuset zlotych - bez przesady ;p

U mnie na uczelni (państwowej) duplikat kosztuje dokładnie 450zł. Moja koleżanka zgubiła swój indeks i wyrabiała duplikat, było to na I roku więc na szczęście nie miała bardzo dużo bieganiny. Może na innych uczelniach to jest nie wielki koszt, nie wiem, nie orientuję się ....

no a u mnie na panstwowej rowniez 20zl. Tak przynajmniej napisane jest na ich stronie internetowej. A wiec po swietach zalatwie ten duplikat.