Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszunia;o)

Rodzimy latem 2011 roku w Anglii:)

Polecane posty

Mamunia sliczna jest, a jesli chodzi o ta rane, to ja jeszcze niby przed, ale skoro masz taki problem zglos sie do lekarza, moze cos trzseba zrobic.

Powiem wam ze bylam przeciwna jakimkolwiek znieczuleniom, nawet paracetamolu nie bralam. Kupilam sobie TENS, uczylam sie oddychania i naturalnego radzenia sobie z bolem. Zastrzeglam sobie ze chce rodzic jak najbardziej naturalnue, a wszelkie inne sposoby porodu to tylko gdy nie bedzie wyboru. Na poczatku nie bylo tak zle, TENS pomagal, potem go jednak odpielam i uzywalam gazu. Przy partych bolalo mniej, jednak gdy tak sie prze przez 3 godz to opada sie z sil. No i wtedy juz bylo mi wszystko jedno, chcialam tylko zeby sie skonczylo. Dostala jakies znieczulenie gdy nacinali krocze, tak wiec czulam takie male uszczypniecie tylko. No i pozniej 3 okropne szarpniecia gdy wyciagali mala, to bolalo najbardziej ze wszyatkiego ale trwalo krotko i bylam szczesliwa ze juz koniec.

Czesc Dziewczyny.Przede wszystkim wielkie gratulacje dla wszystkich Mam.Jak ja Wam zazdroszcze ,ze juz macie Wasze malenstwa przy sobie. Ja mam termin na 11.08 i juz sie doczekac nie moge.Poprzednio rodzilam 10 dni przed terminem a tu poki co cisza.Jutro przychodzi do mnie do domu polozna zrobic mi masaz szyjki.Zalezy mi zeby maluszek urodzil sie jakos na dniach,bo moj maz od jutra musi zaczac urlop,tak wiec trzymajcie kciuki a i dam wam znac jak znioslam masaz.Wiadomo,kazda ma inny prog bolu,ale nastawilam sie poztywnie ,ze dam rade i pocieszam sie,ze to moze przyspieszyc mi porod,tak wiec musze wytrzymac. Trzymaj sie Julka ,dzis Twoj dzien,ciekawe czy maluszek zdecyduje sie na wyjscie.Zycze szybkiego rozwiazania;-) Pozdrowienia

Dzieki Karola(-:och jak ja juz bym chciala byc PO!!!! poki co mialam taki skurczoplatajacy brzuch(-:cos nowego jak do tej pory,troche to trwalo,a rano znoe wymiotowalam-teraz ide polozyc sie na chwile spac,bo podam z sil i potem sie odezwe(-; Na to krocze to polecam sprobowac ,,Tantum Rose,,naprawde pomaga,mozna nawet trzymac ten roztwor w takim psikaczu jak do kwiatkow i psikac co jakis czas ale na poczatku nasiadowka w letnim ,,Tantum Rose,,mozna kupic w Polskin sklepie(-:powinno pomoc.

no wiec julka uwazam sie za osobe wytrzymala na bol tak jak pisalam czesniej milam nastawiony nos dwa razy i pallce i na zywca mialam operacje kolana bo tzreba bylo szybko i nie czekali az znieczulenie zacznie dzialac a przy masazu zemdlalam z bolu;/ potem byl roblem z obudka ale sie udalo.koszmar niesamowity.lozko bylo zakrwawione a dzis ngle cos ze mnie chluslo mowie wody ale to byla czysta krew jade do szpitala a ci ze tto ewnei od masazu ze mam wziasc paracetamol i jechac do domu i tu sluchajcie siadlam na odloge i powiedzialam ze jak lekarz nie zajrzy nie wyjde!po pol godz gdy zobacczyli ze nie zartuje wpadl lekarz.i co sie okazalo.ta polozna uszkodzila mi macice i to krwawinie nie od dziecka tylko tak jakby z zewnatrz macicy.dali parfacetamol.a leczyc moga dopiero po porodzie wiec mowie no to rodzmy a oni nie i ze dam rade. a wiec jutro mija tydzien jak rodze w okropnych bolach a tera mam jeszcze rane na macicy.ja sie wykoncze sorki ze tak sie rozpisalam

Kasia,no szczerze wspolczuje,a no wlasnie -nie chce uogolniac-ale tu wszystko troche jest na bakier!!!i sluzba zdrowia i policja tez!!!po tym co sie dzieje,a oni nawet palki nie moga uzyc-no ludzie!!!Kasia jak bedziesz miala dowody na papierze ,ze szyjka uszkodzona po masazu,skieruj complain,serio-u nas tak robia klienci i wygrywaja sprawy!!!to jest radykalne!!!podpisywalas jakis papier przed masazem???Kasienko,oj pomodle sie za Ciebie cobys urodzila szybko-napisz koniecznie jak sie czujesz,a Ty rodzisz w Londynie???

powiem tylko wam (z doswiadczenia)ze klient ma tu ogromne prawa,bo bardzo czesto jest swiadomie oszukiwany!!!!!!!!!!!!!!i niech mi ktos wierzy albo nie!!!!!!!!

a ja mialam termin na dzisiaj)-:a skurcze znow przeszly,jasna cholera!!!!!no to ide obejrzec filmik i popijac herbatke z lisci malin(-: a reszta dziewczyn jak tam?????paniusie????halo,halo?! Gosia,co tam u Ciebie???

kurde wchodzę a o tej godzinie jeszcze wpisy, już myślałam że któraś się rozpruła :P lejdis, nie obijać się z tym rodzeniem! :P:P kasia współczuję :./ faktycznie może uda się udowodnić, że macica została uszkodzona?Czy przed masażem zostałaś ponformowana o ewentualnych skutkach ubocznych?JA PAMIEtam jak lekarz gadał o skutkach epiduralu-poprpstu MUSZĄ poinformować pacjenta o ryzyku.

o już wiem, jak szłam zakładać spiralkę, to lekarka gadała właśnie co może pójść źle,jakie są skutki, jakie ryzyko(np.przebicie, które zdarza nie BARDZO rzadko,ale zarejestrowano takie przypadki..) więc zanim przystąpiła fo zabiegu to mi nawijała makaron na uszy chyba z 20 minut.

właśnie byłam u mojego słoneczka, rączki za głową,nogi rozkraczone jak krowa do dojenia, poza do spania jak dorosły chłop :) jeszcze chwilka i wszyskie będziemy rozmawiać o dzieciakach, ale już na żywo, jak to jest mieć je przy sobie.Chociaż napewno na samym początku świeżo upieczone mamuśki będą rzadko zaglądać.Ehh.na poczatku tak to bywa,chociaż Olinek spał przez jakieś 2 tygodnie non stop, potem troszkę mniej a potem 3 woję światową rozpętały jego kolki.. mamuśki ,DUŻA część już za nami a ile jeszcze przed to aż strach pomyśleć ;)

nic mi nie powiedziala kazala sie tylko pozlozyc.ale watpie ze cos z tym zrobie przeciez na masaz sie zgodzilam;( ale skad mialam wiedziec ze cos sie stanie;/ ale mowie wam ta olzona byla beznadziejna.juz jedna skarge na nia zlozylam bo juz wam pisalam ze wpisala mi wsyztskie dane pomiary do ksiazki a nic nie zbadala!i ja do niej mowie ze dzidzia sie nie rusza a ona ze to normalne.gdzie one sie ucza? julka kiedy my urodzimy?!?!?!??!?! ta herbatka czytalam niedobra;

Kasia,a mi juz wszystko jedno)-:moge i kupe zjesc jak ma pomoc(-:wlasnie zwijam sie z bolu)))-:chyba zaczely sie jakies skurcze ale baaaardzo nieregularne albo to znow falszywy alarm)))-: a herbatka nie jest najgorsza ale lepszy gin i tonic,oj uwielbiam(((-: z cytrynka(((-;ja urodze i pokarmie to ide na gin z tonikiem i na fajke(-: no tak mi sie brzuszek napreza ,ze nie moge ale chce juz urodzic...Kasia,a Ty mieszkasz w Londynie(sorry bo nie pamietam)-kup sobie te herbatke,a noz pomoze chociaz troche,wszystkiego trzeba sie lapac,oby szybciej,a na kiedy Ty kasie masz termin?i to dlaczego juz mialas ten masaz???wczesniej???

OJ kasienka ty to sie masz z ta swoja polozna, ja narazie na swoja nie narzekam. Jak tylko raz mi sie zdarzylo ze cos martwilam sie o dzidzie bo sie nie ruszal jak zwykle, od razu wezwala mnie do siebie zseby wszystko sprawdzic. Sama proponuje rozne rzeczy. Mysle ze to zalezy na kogo sie trafi. U mnie jeszcze ponad 2 tygdonie do porodu i na razie zadnych objawow zblizajacego sie porodu, no ale ja jeszcze mam duzo czasu, niestety. Chcialabym urodzic i juz miec maluszka przy sobie, no ale niestety wyjdzie dopiero jak bedzie gotowy, mam tylko nadzieje ze nie jest mu za dobrze w brzuszku i nie bedzie chcial sie tam ostac jak najdluzej. hehe. Ciagle mysle ciekawe jak bedzie wygladal, czy bedzie mial wloski czy nie. A wczoraj mialam wizyte u poloznej, tak w przyblizeniu, jesli mozna mowic o jakimkolwiek przyblizonych wartosciach tylko po mierzeniu brzucha to ma on ok 3200 g no wiec rosnie maluszek rosnie. Takiego juz bym mogla spokojnie go urodzic ;)

czesc dziewczyny!!! Kasia-jak tam???????? Ja jeszcze w domu)-:bole znow minely,no kurde!!!ale za to mam wiesci od naszej GOSI!!!Gosia jest w szpitalu i czeka na wywolanie (-;to juz pewnie niedlugo bedzie tulic swoja dzidzie,pewnie napisze nam wiecej po porodzie ,jak ja jej zazdroszcze(-:

julka a nie wiesz dlaczego gosi beda wywolywac porod?ona jest w 37tygodniu, wczoraj chyba miala miec usg, hmmm moze to coz zwiazane z jej iloscia wod plodowych. trzymam za nia kciuki :)

Gość do gosia
Gosiu nie pisze zlosliwie ale dziewczyno zastanow sie troszke nad Soba!!! Jestes w 37 tyg ciazy a juz chcesz miec porod wywolywany!!! Ty w ogole nie myslisz o dziecku, gdyby cos bylo nie tak to by skakali wrecz nad Toba a tak traktuja Cie jak kazda kobiete w ciazy. Ciagle sie nad Soba uzalalasz i nazekasz na tutejsza sluzbe zdrowia. Uwierz mi ze w pl tez nie jest idealnie, ja jestem po porodzie tutaj i w pl. Porod i opieke medyczna wspominam o wiele lepiej niz w pl tam jest nadal zacofanie, a opieka beznadziejna, jak juz bedziesz po wszystkim to zobaczysz jak szybko zdanie zmienisz.. Ja Ci zycze zebys donosila dziecko do terminu bo tak dla niego bedzie najlepiej, 3 tyg wytrzymasz!!!

mamunia lepiej idz do lekarza albo powiedz położnej jak przychodzi do ciebie na wizyty.bo mnie tez bolało i powiedzialam poloznej i sie okazalo ze mam infekcje i antybiotyk.wiec lepiej nie bagatelizuj.a mnie tak bolało że siedzieć nie mogłam ewa jak głupio ci brac kase to moze zaproponuj jakies inne rozwiązanie.niech np kupuje tyg jumbo paczke pampersów albo 2 czy ile tam chcesz.bo to ci sie przyda a juz inaczej wygląda.albo cos innego.no niby to rodzina ale tak jak piszesz poświecasz swój czas.nie musisz brać tyle co wykwalifikowana opiekunka,a pampki zawsze ci sie przydadza. ptatka gratulacje

pozazdroscic Gosi;) ja od 4 tygodni lykam liscie malin w tabletkach i wiesiolka tez.i zrobilam juz chyba wszytsko by do skurczow doszlo jeszcze te cholerne rozwarcie mieszkam w Aberdeen termin mam dzis kochana a masaz mialam juz w poniedzialek z tego powodu ze rodze juz od tamtej srody.niestety nic nie pomoglo;( anitko moja ma takie wloski ze je dokladnie bylo widac na usg juz w 20 tygodniu hihi polozna nie mogla sie napatrzec a my sie smiejemy ze urodzi sie z warkoczykami odrazu;

ktoska to dobry pomysl dzieki :) do pomaranczki- gosia poszla na wywolywanie bo widocznie musiala-przeciez nie mozna sobie wywolywac porodu na zyczenie

mamunia to nie jest normalne zeby ci tam jakas ropa leciala, ja mialam pekniete krocze i po 2 tygodniach juz czulam sie dobrze zagoilo mi sie ladnie, powinnas szybko isc do lekarza bo to jakas infekcja

Droga Pomaranczko(-; najpierw uwaznie przeczytaj ,a potem komentuj,prosze.Nie Gosia decyduje o wywolaniu porodu!!!nawet jesli bys chciala zadecydowac w szpitalu na NHS to Ci go po prostu nie wywolaja.Wywolanie porodu to decyzja lekarzy po uprzednim przebadaniu pacjentki i tak jest w przypadku gosi.Wiec daruj sobie prosze zbedne docinki malo uprzejmym jezykiem.Z POWAZANIEM-JULA

Gość do gosia:/
wiesz co ci powiem dziewczyno to ze ty mialas zle przy porodzie w PL to twoj problem i moze sama jestes zacofana i zafascynowana ta anglia jak tu jest zaje..... ale nie wrzucaj wszystkich do jednego wora bo nie wszystkie mialy tak jak ty.A w kazdym kraju sa partacze.Skoro narzeka na sluzbe zdrowia to tak jest.Skoro masz dwoje dzieci to powinnas wiedziec ze sa wskazania to wczesniejszej cesarki. Trzymam kciuki zeby bylo dobrze. Ps.Ja rodzilam w kraju i bardzo sobie chwale moje kolezanki rowniez:) pozdrawiam

Ewuniu kochana(-; nie znam konkretnych powodow na temat Gosi wywolywania porodu,decyzja zoatala podjeta po uprzedniej diagnozie lekarskiej oczywiscie,wiec wierze ze jest to najlepsze rozwiazanie dla mamy i dla fasolki(a byc moze to te wody ale nie chce wprowadzac w blad bo nie wiem) a co tam u Was paniusie???Kassssssssiu,no ja Cie bardzo dopinguje z polnocy londynu(-:ja mialam termin na wczoraj jak juz pisalam(-: Kasia poniewza ja mam na jutro ten masaz szyjki macicy to chyba z niego zrezygnuje,rozmawialam z ginekologiem(dopuszczalne sa 2 tyg przed i 2 po terminie),czyli jezeli jeszcze mam wody,mam czopa(chyba)i nie mam tragicznych bolow to moge poczekac do poniedzialku ale ostatecznie zadecyduje jutro po rozmowie z lekarzem i polozna(-:a Tobie dal cos ten masaz???oprocz bolu???masz wieksze rozwarcie?

Gość do gosia
Dziewczyny super ze ja bronicie ale ja nie widze wpisu gosi gdzie mowi ze maja jej wywolywac !!! Jest tylko ze ona chce by jej wywolali a z tego co wiem to nie wywoluja ciazy na zyczenie :)

tez sie zgadzam zupelnie z poprzedniczka(pamietajmy aby na tym forum uzywac nienagannego jezyka)a chociazby dlatego,ze w Polsce studia medyczne trwaja zdecydowanie dluzej niz tu i sa ograniczane przez wiek.Natomiast w Anglii lekarzem,polozna czy kim innym mozna sie stac w kazdym wieku(-:moja znajoma wlasnie sie przekfalifikowala z cleanerki na asystentke stomatologii (ma 38 lat)i wlasnie dzis odebrala dyplom ukonczenia kursu dental nurse(-:co jest w PL nie do pomyslenia!!!uczelnie w polsce sa po prostu ograniczane wiekiem,dlatego ja osobiscie cenie sobie ludzi ,ktorzy ksztalcili sie we wschodniej Europie(-:a dlaczego w Uk jest tak duzo polskich lekarzy???sami odpowiedzmy sobie na to pytanie???(bo sa gorsi i zacofani pomaranczko???)