Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gmaja

jakie kosmetyki mozecie polecic dla niemowlaka?

Polecane posty

jestem na etapie kompletowania wyprawki a w sumie zostaly mi do kupienia kosmetyki. chcialabym zebyscie mi poradzily jaka firme wybrac. slyszalam ze jonshon uczula, znajoma poleca kosmetyki z rossmana babydream(czy jakos tak) inna znow zachwal mustele lub oila. nie ukrywam ze te ostatnie troche za drogie. i jakich uzywacie chusteczek pampersow czy jakis innych?jakbyscie tez mogly doradzic w tej kwestii

ja też od początku używam bambino i jestem bardzo zadowolona

Gość mamamam26
na początek oilatum albo oilan - i masz spokój z oliwkami itd - do pupci sudocrem - tani jest na allegro -a chusteczki wg mnie najlepsze dada z biedronki ale niebieskie - zostawiają taką powłoke na tyłeczki małego i mi to pasuje - i tyle na początek - a jak już coś to oliwka lepsze bambi taka w białym opakowaniu - jest np. w carfurze market - mi ta żółta bambino strasznie śmierdzi w sensie że zapach mi się niepodoba

Gość mamamam26
a a oilan dlatego że mały nielubi być goły po kapaniu i wrzeszczy strasznie i niewyobrażam sobie go jeszcze oliwkować - zawijam po kąpaniu w ręcznik i jest spokój - a potem szybko ubieram

Gość emmaljunga to jest
my od poczatku uzywalismy kosmetykow Weleda, moze nie wszystkich,ale szampon, plyn do kapieli, olejek i krem na zimna pogode, krem do buzi tez. Sa super :)

Gość Obczaiłam
mamamam26 - nagrzej porządnie w domu, nic dziwnego że dziecko wyjęte z ciepłej wody w mieszkaniu gdzie jest zimno - płacze. Nie znam dziecka, które nie uwielbiałoby leżeć na golaska. Także nie zaniedbuj temperatury w pokoju.

najbezpieczniejszy skład, tj. dużo składników naturalnych, mało chemii, mają kosmetyki babydream z rossmana i hipp. w tej oilany itp jakoś nie wierzę i nie rozumiem dlaczego są tak drogie. ich podstawowym składnikiem jest ciekła parafina (produkt uzyskiwany z ropy naftowej) która w aptece kosztuje 2-3 zł i sprzedawana jest jako środek na przeczyszczenie...

Gość blekit nieba
nie wiem czemu nie wierzysz w oilany? ja używam oilanu od i m-ca do teraz a mały ma 14 i jestem zachwycona - z płynu do kąpieli i balsamu - dziecko nie ma żadnych podrażnień, a i ja mu często podbieram, bo jest super. Sprawź, a na pewno będziesz zadowolona:)) zagraniczny odpowiednik oilanu, to oilatum lub balneum - te same właściwości, tylko jak dla mnie troche "smierdzi" i cena 2 x wyższa A z rosmanowych kosmetyków - to są świetne te z niebieskiej serii - kremy, plyn do kąpielki i balsam - mi nie odpowiadały - za mało wydajne w stosunku do ceny (wole kupić 500 ml oilanu za 45-50 zł i miec na ponad miesiac, niż ten za nie pamiętam ale poniżej 20 zł i na tydzień Ale za to pieluchy bebydrem - są REWELACYJNE!!!!!!!!!!! Jako jedyne nie uczulają i nie podrażniają:)

Gość szok tylko jedna wypowiedź
na temat składu kosmetyków :O nie pojęte jest dla nie jak ludzie podejmują decyzje o zakupach.... o takich wózkach to wiedza wszystko od najmniejszej śrubki poczynając, a jeśli chodzi o to czym smarują swoje dzieci to jest argumentacja "bo mi pasuje" :O Dziewczyny faszerujecie swoje dzieci chemią, konserwantami... czytajcie składy zamiast dawać się omamić reklamie! Ja mogę polecić serię babydream z rossmana lub babylove z DM - tanie i mają przyzwoite składy - bez agresywnych detergentów i konserwantów... "welede" też lubię, ale niestety jest sporo drozsza i cięzko ja w Polsce kupić... Hipp , ma fajną oliwke zrobiona na olejku migdałowym - sama używam :D "oliatum" - tak chwalone a moim zdaniem skład ma kiepski dla zdrowej skóry- ma mnóstwo zapychającej parafiny :O sama bym się tym nie potraktowała w obawie o wysyp pryszczy, a co dopiero zdrowe dziecko??.... już lepsze , moim zdaniem jest "emolium" przynajmniej ma jakieś śladowe ilości masła shea :D .... ale za co tyle płacić? ...a tych olejków do kąpieli nie cierpię - bo jedyny efekt jaki zauważyłam to ubabrana wanienka :P

Do pupy mąka ziemniaczana. Przetestowaliśmy wszystkie możliwe na rynku wynalazki i tylko po mące nic się nie dzieje. Po sudocremie dzieciak miał tak odparzoną pupę, że trzeba było zastosować maść na receptę.

a z czystym sumieniem polecam mydło bambino, mydło w płynie biały jeleń a do pupci tylko mąka ziemniaczana! oczywiście jeżeli skóra maluszka będzie zdrowa, bez skłonności do odparzeń . U nas wiecej nie było potrzeba...powyżej roku doszedł nam jeszcze szampon...za każdym razem kupuję inny ale najbardziej jestem zadowolona z firmy bobini - zapachy dla malucha rewelacyjne

dziewczyny a w takim razie powiedzcie mi na co zwracać uwagę na skład? ja sie w gole nie znam na tym stad złożyłam ten temat. a Nivei zadna nie uzywala? o bambinio tez slyszalam ze wart kupic bo to jest od wielu lat na rynku.ale o johnsonie tez tak mowia a sa dziewczyny ktorw uwazaja ze uczulaja.

Gość blekit nieba
Autorko sama musisz wybrać odpowiednie dla swojego dziecka. Metodą prób i błędów - inaczej sie nie da. Pamiętaj tylko że najgorsze badziewie jest najbardziej reklamowane. każde dziecko jest inne, i to co pasuje np twojej koleżance, może uczulać twoje dziecko i na odwrót. I nie dajmy sie zwariować! wszystkie kosmetyki dla dzieci i nie tylko są przebadane i sprawdzony mają skład. ciekawe, czy krzykaczki z forum jedza chipsy, cole, cukier - bo jak wiadomo są to produkty "śmiertelne", które mają całą tablicę Mendelejewa w sobie!