Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halina687897

Czy mogę wyjsc z córką na spacer?

Polecane posty

Gość halina687897

Hej ! Mam pytanie. Córka ma 11,5 mies. Ma katar od 4 dni. Teraz sporadycznie wycieknie jej coś z nosa ale czasem tak. Od czasu do czasu sobie kaszlnie tzn. raz na godzine gdzieś, glównie jak sie zgrzeje. Czy moge z nia wyjsc na spacer gdy jest - 10 st? czy lepiej przeczekac az wyzdrowieje? Nie ma gorączki.

Moja corka jest w takim samym wieku jak twoja wychodze z nia w kazda pogode czy sypie snieg czy jest -15 czy tez kropi deszcz ... Jak miala katar tez z nia wychodzilam oczywiscie nie na 2 godz tylko na 30 min pochodzila troche na nozkach i wracxalysmy do domku przed wyjsciem psikam jej nosek woda marska . Jak nie ma temp ani kaszlu spokojnie mozesz wyjsc , przeciez dziecko trzeba hartowac.

Ja bym wyszła ale na jakies 30 minut . Ale jakby było poniżej -10 to bym nie wyszła z dzieckiem!!! Gratuluję Madzi hartowania dziecka :O

Przez to ze wychodze z corka codziennie niezaleznie od choroby jeszcze nigdy mi nie zachorowala czasem jakis tylko katar ktory sie utrzymuje nie dluzej niz 2-3 dni . a twoje ciagle choruja Mamo razy dwa .

Gość vcbxcfbfh
o boze:O wspolczuje dzieciakowi:O🖐️

Gość halina687897
Moja tez pierwszy raz chora jest i dlatego nie wiem. Zawsze miala tylko katar a teraz pojawil sie sporatyczny kaszel. Co do hartowania to ja nie wychodze gdy jest ponizej - 10 chyba ze do auta i spowrotem. Ale kazdy ma swoje metody wychowywania. Dzieki za pomoc ;)

Magda- poczytaj co to znaczy hartować dziecko,bo wychodzić z dzieckiem przy -15 czy poniżej to raczej hartowanie nie jest tylko czysta głupota . A moja choruje nie przez to,że z nią nie wychodzę jak jest -15 tylko przez co innego,także nie wiesz to nie pisz :P

Gość kkkiiikkkaaa
ja też byłam prowadzana na spacery bez wzgledu na pogodę, codziennie min. pół godziny. Efekt bł taki, że przez całe swoje dzieciństwo zachorowałam raptem 2 razy i to na anginę, która nie jest zależna od pogody. Inni ciągle siedzieli w domu z grypą, a ja grypę pierwszy raz dostałam jako zupełnie dorosła już osoba i to z powodu złęgo trybu życia. Dzieci trzeba hartować!

Gość mamusiusia aaaaaaaa
ja wychodze z moimsyneczkiem przy -25 stopniach nawet i jest cud miod orzeczki zdrowy :) bueheh

Gość ja bym kaszlacego dziecka
nie brała. Moja ma 4 lata katar po pas i jej nie biorę.

Gość kkkiiikkkaaa
raz tylko dostalam zapalenia opon mozgowych ale tak to zdrowa jestem, jjakos mnie odratowali :)

Gość kkkiiikkkaaa
to podszyw z tym zapaleniem