Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adeczkija38

prośby o pomoc - a internet mają

Polecane posty

Gość adeczkija38

nie wydaje wam się to dziwne, że wszyscy którzy proszą o pomoc, o mleko, o ubranka, o pampersy, itp. mają internet? jak to czytam sobie myślę co dla nich jest ważniejsze, dziecko czy internet? internet to najczęściej rachunek rzedu od 50 do ponad 100 zł. na to kasę mają ale żeby dziecku kupić i dać to już nie. strasznie mnie to odrzuca.

Gość ja za net
płacę 40 zl

a może piszą od sąsiadki ,znajomej, z kafeji internetowej, z pracy, z telefonu......jest tysiąc możliwości

Gość kknn
internet w dzisiejszych czasach to zaden luksus

To tak jakby się dziwić, że ktoś ma telefon, przecież to obecnie podstawa i żaden luksus, jak już wyżej wspomniano.

A ja uważam że autorka ma racje .. I jestem tego zdania ze internet w dzisiejszych czasach to luksus ,który sobie cenie i za który trzeba płacić o ile w bloku mozna mieć go za pół darmo w domkach gdzie nie ma sieci kablowej trzeba płacić sporo ... Także lepiej te pieniążki przeznaczyć na dziecko ,a nie na net przynajmniej ja bym tak zrobiła gdybym potrzebowała kasy.

A tam pitolisz ja mam play na karte, jak chce to doladuje i mam neta nie chce to nie doladowuje i nie mam. Jak telefon. Zaden tam luksus.

Nie ma racji, nie wyobrażam sobie teraz życia bez internetu. I nie mówię tu o Pudelku czy innych bzdurach, ale takich codziennych sprawach, typu ściągnięcie sobie wniosków, wzorów podań z jakiś urzędowych stron, szukaniu lekarza, zakupów - tańszych - przez allegro, załatwieniu tysiąca sprawa drogą mejlową. Że o pomocy dydaktycznej dla dziecka nie wspomnę, wszystkie znajome mi dzieci korzystają z internetu przy odrabianiu lekcji, zresztą są uczone tego na informatyce.

U mnie internet jest wliczany w czynsz, koszt 15 zł. Mogę nie używać, ale i tak muszę płacić, ponieważ wynajmuję to mieszkanie. Wiele ludzi tak ma, zwłaszcza, jak wynajmują mieszkania.

Ale skoro nie stać ich na kino, aerobik, zakupy, to chyba mogą wydać te 30zł w miesiącu na internet, prawda? Więcej by zapłaciły zrywając umowę z dostawcą przed czasem. Bardziej by mnie martwiło jakby prosili o ciuszki, a codziennie wypalali paczkę fajek albo wypijaliby 2 piwa.