Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghfjhkuku

KTO UWAZA,ZE ZA PRL-u BYŁO LEPIEJ??????????????????????

Polecane posty

Gość ghfjhkuku

Ostatnio usłyszałam takie zdanie mimowolnie, słuchając rozmowy starszych kobiet. Mam 19 lat,wiem, czym był PRL, ale nie wiem, czy faktycznie jest się czym zachwycac :-O

Gość teraz też kradną
.

Gość Polak Prawde Ci powie
Tak uwazaja tylko nieudacznicy, ktorym sie nie powiodlo bo nie sa zaradni zyciowo.

Gość doc.House na kafe
Lepsze to były bliskie kontakty między ludźmi i nikt nie miał az takich problemów męsko-damskich jak teraz i nie zadzierał nosa tak, jak dziś z tego co mi wiadomo

Gość w pewnym sensie
było lepsze bo np był przymus pracy, nie działo się tak, że ludzie byli na bruk wyrzucani, no socjalistyczny ustrój był, jak nazwa wskazuje. dla wielu to właśnie było lepsze. no i wiecie co? może to odcięcie od świata jeśli chodzi o media i technologie też w jakimś stopniu był zaletą, bo po pierwsze nie byliśmy zalewani w TV np tym odmóżdżającym gównem, po drugie brak technologii rekompensowany był przez inne, bardziej sprzyjające więziom międzyludzkim, rozrywki.

Gość w pewnym sensie
i ludzie nie czerpali na potęgę z życia prostego acz niezdrowego, chodzi mi tu o żywienie w tym momencie

Gość prawiczy prawiczek 28
Co to za pytanie na forum gdzie większość użytkowników ma 14-30 lat? 30 latek to zajebiście duzo prlu pamięta :D.

Gość zdecydowanie pierwsza
jak jarek rzondził to było lepiej :classic_cool:

To zależy pod jakim względem. Np jako młody uczący się chłopak zjeździłem Polskę wzdłuż i wszerz, dziś zwyczajnie byłby mnie na to nie stać, a pracuję na pełny etat. Nie było wolności słowa. Były kartki u schyłku komuny, ale i dziś kryzys uderza w wile firm czy ludzi. No i tendencja do zadłużania państwa nie wróży nam dobrze na przyszłość jeśli idzie o gospodarkę. Na pewno jeszcze znalazło by się parę plusów tamtego systemu. Oczywiście jak ktoś wcześniej zauważył, tamten system był idealny dla leni, tu nie mam wątpliwości bo sam jestem leniem. :classic_cool:

Gość gjgjhg
Oczywiscie ze było lepiej. co to za pytanie

Gość w pewnym sensie
Myrek 😍🖐️