Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkaaaccaamam

jak wyleczyć kaca?

Polecane posty

Gość kkkkaaaccaamam

jak w temacie. Wczoraj byłam na imprezie-wypiłam 4 drinki i duże piwo. A dziś jestem nieprzytomna. Ciągle głodna,senna,wymiotować mi się chce no ogólnie mam dużego kaca. Jak się tego pozbyć ? Jak na razie piłam tylko sok pomidorowy bo mama mi to poleciła ale różnicy nie widzę :) Piję raz na rok więc mocniej alkohol na mnie działa :) Proszę o sprawdzone sposoby-oprócz tabletek bo nie mam siły po nie iść do sklepu

po 4 drinkach i po piwnie masz kaca ?;| chyba masz slaba glowke;/ ja polecam 2kc :) tylko nie wiem czy na to juz nie jest za pozno;/

Gość kkkkaaaccaamam
jak się pije raz w roku to tak jest :) Ojj główkę to mam słabą-na 18-stce wystarczyły 2 gotowe drinki sobieskiego -mają ok 4% :)

Gość kkkkaaaccaamam
dużo tego kefiru? bo nie lubię :)

Gość rosól i kawa
z cytryna. 🖐️

Gość kkkkaaaccaamam
kawa z cytryną ????? chyba zwariowałeś :D

Gość rosól i kawa
nie zwariowalam, ale azdemu co innego pomoga. proste. woda z soda to dobra na wywolanie wymiotow :D

Gość kkkkaaaccaamam
a jak dlugo taki kac sie utrzymuje ? skończyłam pić ok 1

Gość prysznic, herbata z cyntryną
spacer działa, na mnie

Gość krucafuks
Tłuste śniadanie- kanapka z boczkiem i jajkiem sadzonym, rosół itp Witamina c- w tabletkach, sok pomaranczowy, sok z kapusty...Cos przeciwbolowego, ale nie paracetamol, bo dodatkowo podraznisz wątrobe. Dużo wody(najlepiej z cukrem, przyspiera rozkład alkoholu), na niektorych cola działa przeciwwymiotnie. Jak nic nie działa to trzeba odespać swoje i liczyc, że samo minie. Nie wiem czemu po kilku drinkach masz takiego kaca- moze pijesz na pusty żołądek?

Gość kkkkaaaccaamam
na sex nie mam chętnego :D

Gość pitupitu_
kaca sie nie leczy, kaca trzeba przeczekać

Gość kkkkaaaccaamam
nie piłam na pusty żołądek ale tak na mnie alkohol działa i nic na to nie poradzę. Pół szklanki drinka a mi już się japa cieszy :)

Skoro wiesz ze tak masz to co po pijesz w "takich ilosciach" ? ja no wolalabym nie pic "az tyle" i pozniej nie cierpiec :P

Gość kkkkaaaccaamam
jakbym wiedziała,że dzisiaj będzie aż tak źle to aż tyle bym nie piła :) Raz w roku można się spić :D a potem na forach żalić jak mi niedobrze :)

no tak, żeby ie narzekać to trzeba unikać tego kaca! :p mój sposób to spożycie 2kc-w tabletkach albo drinku :] a jak tego zapominiam to już nie pozostaje mi nic innego jak pić duuużo wody i leżeć w domu :>

Gość poziom gimnazjalny
obejrzec film kac wawa

haha przecież niby ten film kac wawa to totalne dno... ale jeśli miałby pomóc mi w zaśnięciu na kacu to WHY NOT :p

Gość Iriska
Sok pomidorowy to dobry pomysł, ale to mało żeby na kaca pomogło... Najlepiej zjeść coś pożywnego - szczególnie polecany jest rosół i jajecznica. Na pewno przyda się dostarczenie witamin do organizmu, stąd warto jeść owoce i warzywa, można też zażyć jakiś suplement. Są też tabletki na kaca i jest możliwość odtruwania poalkoholowego - http://www.odtruwamy.pl/ A na mdłości pomoże kefir, ogórki kiszone i picie naparu z mięty.

Gość Annnnkaa
Jak dla mnie to skutecznego sposobu na wyleczenie kaca nie ma... trzeba raczej pić tak żeby go nie było:) Ja staram się po prostu w pewnym momencie stopować i już. Wiem ile mogę wypić

Gość Ptysiu
Czym sie strułaś tym sie lecz. Ja tam jak ciezko meczy kac to wale 100 goudy i piwko.

Gość gośćAnnna
Kaca wyleczyć się nie da! Trzeba go po prostu przespać i tyle. Skutecznego sposobu na samego kaca już nie ma...

Gość Zielarzjakis2
Ja używam specjalnych mieszanek ziołowych z tej strony http://zielarzradzi.pl/ i efekty są zadowalające.