Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joannaandr

Mieszkanie w Białysmtoku od developera

Polecane posty

Gość joannaandr

Czy jest ktos z Białego, kto planuje w najblizszym czasie zakup mieszkania od developera ( lub juz je kupił) zapraszam do pogawędki

Gość ja planowalam ale jednak sie
rozmyslilam. Doszlam do wniosku ze tu zyc nie chce. Wstrzymuje sie tez na rok z kupnem, bo chcialabym z niewielkim kredytem lub bez, a ceny mieszkan w glupim Bialymstoku sa przerazajace (mowie tu o mieszkaniach nowych i porzadnych) i jak np. chcialabym takie moje wymarzone to tu pol milona kosztuje:O a co dopiero gdzies dalej. Tak wiec najpierw bede jeszcze zarabiac na to mieszkanie a potem pomysle o kupnie

Gość joannaandr
szczrez to mi sie nid nie podoba ejstem zalamana :( chyba bede zmuszana poczekac ok roku i tez dozbierac wiecej kaski na wykonczenie :) a u kogo chcialas kupic miewszkanie?

Gość joannas1
Hej. Ja planuje zakup w przyszłym roku, ale najpierw muszę sprzedać to, które mam. Chcielibyśmy kupić większe.

Gość joannaandr
ja zastanawialam sie nad mieszkaniami yuniversalu na wiadukcie, jaz budu na gruntowej i buduja takie mieszkania dwupoziomowe z ogrodkiem ekosystem je buduje na bagnówce ale chyba pochopnosc to najgorsze co moze byc jesli chodzi o zakup

Gość ja planowalam ale jednak sie
ja chcialam apartament na tysiaclecia, firma Rogowski. Apartamenty w zamysle maja byc fajne, podobal mi sie rozklad i w ogole nawet miejsce nie takie zle i nie jest tak daleko nigdzie. Jednak nie stac mnie na calosc bez kredytu, a nie chce zaciagac tez kredytu na 30 lat. Przemyslalam wszystko i doszlam do wniosku ze jak mam juz ladowac wieksza kase w mieszkanie to wole jednak inne miasto niz Bialystok

Gość joannas1
Ja też myślałam nad wiaduktem, ale o9boje z mężem pochodzimy z centrum i chcielibyśmy gdzieś bliżej rodziców. Aczkolwiek Wiadukt mnie bardzo kusił z uwagi na metraż i rozkład. Nad Bagnówką też myślelismy, ale za nic w świecie nie mogę wyobrazić sobie mieszkania dwupoziomowego o metrażu np. 54 m.

Gość joannaandr
własnie ten metraz minimalny heheh ja mieszkam w bloku mam 50,5 m ale mam piwnice ( czego na bagnowce) nie ma , oraz nie mam schodow ktore zajmuja troche metrazu, wiadukt bliko do pracy i generalnie blisko wszedzie rowniez do rodzicow ale mieszkanie ktore w chodzi w gre ma dwie lazienki ( po co?) chyba tylko po to zeby na ich wykonczenie wydac cała kase jaka nam zostanie ;/ cięzko jest cos znalesc :(

Gość khagern
Ja chce kupic mieszkanie w Sląskim ale troche jest informacji ze te nowe bloki budowane sa po kosztach to nie sa materialy jak 20 lat temu, powiem ze roznica ceny m2 to ok 1 tys w porownaniu do rynku wtornego, zaletami sa niewatpliwie ladne ulozenie pomieszczen, czsem dobra lokalizacja proste sciany,ale mysle ze te bloki nie postoja dluzej niz np wielka plyta z lat 80-90. Sciany sa cienkie ze slychac sasiadow jak kichna.A wy co o tym myslicie???

Gość joannas1
W moim przypadku mieszkanie z dwiema łazienkami byłoby bardzo pożądane, mogłabym wtedy dać ten pokój z łazienką córce. Miałaby sobie wtedy taką niezależną przestrzeń. Rano, przed wyjściem do szkoły mogłaby korzystać ze swojej, bo i tak wszyscy wychodzimy na jedną godzinę, my do pracy, a ona do szkoły i rano jest po prostu tłok. Ale nie ma co gdybać. Tak się zastanawiam, dlaczego nie zdecydowałaś się na ten Wiadukt, skoro wszędzie blisko? Aha, odnośnie tych bloków słyszałam, że opłaty są dość wysokie. Dziwi mnie to trochę, bo zawiązała się wm i blok jest duży, więc część kosztów powinno się rozkładać.

Gość joannaandr
to fakt ( moj narzeczony inz budownictwa) twieedzi to samo, jesli chodzi o materialy ,normy jakie obowiazywaly przy budowie kiedy itp ale instalacje w tych blokach plytowych sa stare (elektryczne hydrauliczne) i nie daj Bóg potem zwarcia pekjace rury itp a tak bedzie zczasem na pewno , wiec chyba juz lepiej kupic nowe poza tym przynajmiej u mnie cena mieszkania na rynku wtornym jest naprawde jak dla mnie niezrozumiala dodac do tego remont to wyjdzie o wiele drozej niekiedy niz wykonczenie mieszkania deweloperskiego , nie rozumiem tego

Gość joannaandr
hmm czemu sie nie zdecydowalam heh moja decyzja jest ciagle w zawieszeniu mieskanie 63,4 m (z tego ta druga lazienka 3,6) cena mieszkania po rabacie jest 271 z hakiem, poki co nie mamy dzieci pozniej oczywiscie pokoj z lazienka byl by bardzo korzystny , ale boje sie ze nie strczy na wykoczenie jak dojda dwie lazienki bo jedna to najwiecej kasy pochłania i tylko dlatego sie nie zdecydowalam poki co, widzialam juz te mieszkanie bylm w nim kierunek mieszkania tez dobry , ale strach przed wykonczeniem mnie troche ogranicza :(

Gość joannaandr
a dokladniej cos slyszalas o tych oplatach bardzo wysoki ten czynsz ? bo nie zapytalam :/

Gość khagern
Ja tez biore pod uwage nowe bo tak jak piszesz koszty remontu to sprore pieniadze juz nie wspomne o nerwach i wysilku przy remoncie, gdyby cos pojawilo sie wartego uwagi to bym moze kupil, ale jedyne warte osiedle buduje sie juz ze 3 lata a konca nie widac wiec nie kupie w ciemno bo to roznie bywa, nie mam ochoty pozniej plakac ze wtopilem cala kase na jakis przekret. Dobrze bybylo zeby sie wypowiedzieli ludzie ktorzy mieszkaja w nowych blokach odnosnie jakosci wykonania calego systemu ogrzewania gazowego bo moze stad te wysokie koszta

Gość joannaandr
MAM KOLEZANKE MIESZKA W NOWYM BLOKU TYLE ZE TO 2 POKOJE JEST CIEPŁO NAWET BARDZO POKI CO NE NARZEKA , ALE GENERALNIE ONA NIGDY NA NIC NIE NARZEKA HEH

Gość khagern
No wlasnie ja mam dalszego kolege ktory kupil mieszkanie ogrzewane gazowo i z tego tytulu placi jakies pieniadze ( plus czynsz za zuzyty gaz)ale blizszych informacji nie mam bo to zaslyszane od brata narzeczonej, wiec nie chce nikogo wprowadzac w blad.

Gość joannaandr
a w jakim miescie mieszkasz jesli chodzi o wielkosc, i jakie sa u ciebie ceny za m mieszkania develop.

Gość khagern
W sosnowcu mieszkania od dev to ok 4 tys za metr ale blok jaki postawili i gdzie mozna kupic nie za bardzo mi odpowiada, balkon ma 1 m2 samo polozenie tez nie zabardzo http://dom.gratka.pl/deweloperzy/tresc/422-65236-1-budynekwielorodzinnysosnowiec11listopada6.html#8f9323c9c027d91d,1. A osiedle sloneczne ktore buduja tez jakos wychodzi ok 4 tys tu masz link http://otodom.pl/nowe-osiedle-duzy-wybor-mieszkan-id3367271.html ale tak jak pisalem buduja i buduja i skonczyc nie moga.

Gość khagern
W sosnowcu mieszkania od dev to ok 4 tys za metr ale blok jaki postawili i gdzie mozna kupic nie za bardzo mi odpowiada, balkon ma 1 m2 samo polozenie tez nie zabardzo http://dom.gratka.pl/deweloperzy/tresc/422-65236-1-budynekwielorodzinnysosnowiec11listopada6.html#8f9323c9c027d91d,1. A osiedle sloneczne ktore buduja tez jakos wychodzi ok 4 tys tu masz link http://otodom.pl/nowe-osiedle-duzy-wybor-mieszkan-id3367271.html ale tak jak pisalem buduja i buduja i skonczyc nie moga.

Gość joannaandr
to musze ci powiedziec ze cceny w porownaniu do naszych sa super u nas cena waha sie od najnizszej o 4300 za parter ( bo w gore ceny rosna tylko u jednego devel. jest inaczej ze ceny ujednolicone) do nawet 5,800 masakra taka średnia cena to ok 4800 blokow zbudowano duzo, i duzo sie bardzo buduje oddanie ok III IV kw 2011 i I 2012 ejst duzo ale czekac sie nie chce Co do lokalizacji tez jest wazna ale trzeba myslec tez przyszlosciowo tam gdzie jest tylko jeden blok i jest cicho za kilkanascie lat bedzie za pewne blokowisko wiec z lokalizacja nie utrafisz heh

Gość joannaandr
fajan wizualizacja , u nas przewazaja jak to mowie gmachy po 8 pieter po 6 do 8 klatek

Gość joannaandr
lece zagladaj na forum ja sie odezwe heh jak moje poszukiwania :)

Gość khagern
Wiem ale ten pierwszy juz jest obstawiony i juz tam nic nie wybuduja z frontu budynku jest piekne rondo i tramwajki w odleglosci 15 metrow nie widzi mi sie taka lokalizacja i ten balkon to porazka, a drugie jest fajne bo w sasiedztwie domow jednorodzinnych

Gość joannas1
Ale są osoby, które mają własnie tutaj pracę, rodzinę, przyjaciół. Więc nie jest tak, że dla nikogo nie ma pracy. Jeśli chodzi o opłaty na Wiadukcie, to za mieszkanie 57 metrów 380-390 zł. Wg mnie jak na wspólnotę, to sporo.

Gość ggfhghghhf
4 tyś za mieszkanie? To jak za darmo... Ja za swoje mieszkanie dałam prawie 700 000 tyś, a jeszcze czeka mnie wykończenie

Gość gfgdgdgfg
4 tyś za metr? To jak za darmo... Ja za swoje mieszkanie dałam prawie 700 000 a jeszcze czeka mnie wykończenie

Gość joannas1
A w jakim mieście tyle zapłaciłaś?

Gość gfgdgdgfg
W Warszawie na Pradze, czyli można powiedzieć gorszej dzielnicy, ale mi akurat lokalizacja bardzo odpowiada :)

Gość joannas1
To jak na Warszawę cna nie jest chyba zbyt wygórowana. Ale, oczywiście wiele zależy od lokalizacji. Przed chwilą po raz kolejny przejrzałam nasze białostockie oferty, i powiem Ci, że np. na osiedlu Bojary, czyli bardzo blisko Centrum, ceny od developera wahają się w granicach 6 tys. za metr. Masakra. Przy białostockich zarobkach.