Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guzek tarczycy w ciązy***

guzek tarczycy w ciązy

Polecane posty

dziewczyny mam guzka w tarczycy i jestem w ciąży ale hormony tsh w normie. Czy któras z was orientuje sie czy to może byc wskazanie do cesarki?

ktoś coś wie ? :(

chyba nikt tego nie miał...

Gość MI_zielone
napisz cos wiecej- mialas biopsje ? jestes pod opieka endokrynologa ?

Gość MI_zielone
taki guzek nie jest wskazaniem do cesarki, ale trzeba ogolnie tarczycy w ciazy bardzo pilnowac, najlepiej byc pod stala kontrola endo. Jesli jeszcze nie bylas u niej w ciazy, to idz. najlepiej zrob wczesniej badania, tsh ft4 a jak chcesz to i ft3. W ktorym jestes tyg ?

w 8 tygodniu jestem, ale do niej ciezko jest sie zapisac..wiecie jak to jest w poradniach w szpitalach..dalekie terminy :(

Gość MI_zielone
sprobuj sie jednak umowic na wizyte, w ciazy powinnas miec pierwzenstwo, powiedz koniecznie, ze jestes w ciazy. a jak nie, to idz prywatnie, do obojetnie jakiego endokrynologa. zrob badania- skierowanie da ci lekarz rodzinny. To bardzo wazne, wiec nie zwlekaj i nie przesuwaj tego na potem. Ja w 5 tyg z ustabilizowanej sytuacji mialam juz tsh 18. tylko bez paniki :) dzwon

Gość ja tez chodze do endo
i jestem w ciąży i mam niedoczynność tarczycy. Jak sie bedziesz zapisywałam do endokrynologa powiedz pani w trejestracji ze jestes w ciąży i masz problemy z tarczycą i myśle że powinna cie wszybko zapisać. Mi na poczatki upowiedziala ze za pol roku a jak powiedxialam ze jestem w ciąży i musze to sie nagle znalazł termin tydizeń pozniej. Walcz kobieto i idz sie zapisac bo z tarczyca w ciazy nie ma zartów!!

własnie do zdzwoniłam sie do rejestracji i oczywiscie nie terminów na najblizszy rok. Nawet jak powiedziałam ze jestem w ciązy i ze jestem stała pacjetką ;/

ja jak zadzwoniłam , i powiedziałam , że jestem w ciąży następnego dnia zostałam przyjęta , idż do rodzinnego , porób badania i niech Ci da skierowanie na cito

a mnie nie chca zapisać :( ze skierowaniem czy bez tez trzeba czekać..ja juz dawno miałam skierowanie i powiedziałam tej rejestratorce ze jestem pod stałą kontrolną..nie ruszyło jej to ze jestem w ciązy..

Gość MI_zielone
to zadzwon do innego szpitala. jakis endokrynolog musi sie znalezc. A najlepiej jesli pojdziesz osobiscie juz ze skierowaniem ( od gina albo rodzinnego ). U mnie w takich sytaucjach dziala tez jak babie w rejestracji powiem, zeby mi napisala, ze nie moze mnie zarejestrowac na odwrocie skierowania i podala powod. Najczesciej sie boja konsekwencji. W skrajnym wypadku pozostaje ci pojcie na izbe przyjec, symulowanie, mozesz owiedziec, ze zemdlalas albo cos w tym stylu, stamtad juz sie cie tak szybko nie pozbeda.

Gość tez chce sie wypowiedziec
Jak Anka mam guzki od 15 lat. Sa pod kontrola. W obu ciazach robilam badania hormonow - byly w normie. Nigdy mi do glowy nie przyszlo, ze to moze w jakis sposob byc przeciwskazaniem do sn, oboje dzieci urodzilam sn.