Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bagno

Temat filozoficzny.Jaki był by wspóczesny świat bez telewizji,radia i internetu?

Polecane posty

nie powiem bo każdy napisze, że jestem po prostu o nią zazdrosna:P

Gość prawiczy prawiczek 28 ___
"nie było o co walczyć" jak to nie? O to samo co teraz. Co niby się zmieniło? No dobra, poza pieniędzmi które same w sobie są gówno warte :P

a gdzie? :P pisząc o aspołeczych i egoistycznych ?:P

Ikusia :D co do marnotrawienia czasu na kafe to orange sa specjalistkami Bagno swiat istnieje naprawde znacznie dluzej niz internet wiec jedno medium nie moglo mu nagmerac u podstaw. Ludzkie demony istnieja tak dlugo jak czlowiek wiec tez nie uaktywnily sie z dnia na dzien wypelzajac z Doliny Krzemowej

Gość prawiczy prawiczek 28 ___
"Czym ten świat się różni od II wojny światowej?" czemu wszyscy na forum tak ostatnio kochają II wojnę światową? jakieś stalingrady i inne? ciekawe. Jedna mała uwaga W CZASIE II WOJNY istniało RADIO :P :classic_cool:. Więc nie pasuje to tezy o zgubnym wpływie radia na człowieka XXI wieku

Gość wyluzuj czaszke
Świat byłby prostszy, mniej swiadomy, spokojniejszy i normalniejszy. Przecież i tak liczy sie zaspokojenie podstawowych potrzeb a potem dopiero wyzszego rzędu

A więc teorytcznie mój problem z seksem powinien zniknać,wystarczy się wybrać w mało uczeszczane miejsce,i poczekać na samotną kobietę,która akurat wraca z pracy do domu i wziąść ją siłą,oczywiście według waszego rozumowania.Zaczynam myśleć że mam bardziej ludzkie odczucia od was,a nie dawno myślałem że mam takie samie uczucia jak Hitler czy Stalin.Hitler też był artystą,pozbawionym uczuć wyższych.Ale on umiał chociaż pokochać kobietę,z czy ja mógł bym mieć problem.A co dopiero wy,wy to chyba nawet przed swoja śmiercią nie umieli byście kogokolwiek pokochać.

hahahh Bagno jest jeszcze jeden wynalazek ludzkosci, nazywa sie masturbacja, powinien pomoc w tym przypadku

Gość Tylko wtedy chłopy na
dzielni będą go kozojebem nazywać :classic_cool:

A więc teorytcznie mój problem z seksem powinien zniknać,wystarczy się wybrać w mało uczeszczane miejsce,i poczekać na samotną kobietę,która akurat wraca z pracy do domu i wziąść ją siłą,oczywiście według waszego rozumowania" co zażywasz? :D

w sumie lepiej być kozojebem niż prawiczkiem

"foch!" Znowu? :P "Zaczynam myśleć że mam bardziej ludzkie odczucia od was,a nie dawno myślałem że mam takie samie uczucia jak Hitler czy Stalin.Hitler też był artystą,pozbawionym uczuć wyższych.Ale on umiał chociaż pokochać kobietę ,z czy ja mógł bym mieć problem.A co dopiero wy,wy to chyba nawet przed swoja śmiercią nie umieli byście kogokolwiek pokochać" Adolf nie kochał Ewy, ona tylko go kręciła. To pewna różnica. I nie był artystą, ciekaw jestem skąd masz takie informacje.

Gość Bagn0
Po prostu jestem uposledzony bo mam zespół aspergera

Gość ike czy ty
marzysz o ciepłym koźlim przyrodzeniu zagłębiającym siew twoje wnętrze? Zrobicie to na pies... tfu... koziłka :classic_cool:

nie, orange musisz gdzie indziej poszukać podobnych sobie:P no chyba, że autor się namysli

"Po prostu jestem uposledzony bo mam zespół aspergera" W podszywaczach cenię inteligencję - Ty się nią nie popisałeś. Wiesz jakie są objawy zespołu aspergera? Może zanim postarasz się "błysnąć", uzupełnij swoją wiedzę o coś więcej niż w miare chwytliwe hasełko.

Mało_stanowczy-A widziałeś kiedyś rysunki Adolfa? Po latach jest uznany za wybitnego artysty malarskiego.Ale oczywiście z względu na poprawność polityczna to nikt nie porusza tematu artystecznego Adolfa Hitlera

Gość bagno i cartoon
network idealnie pasują. Skopane zdolności interpersonalne, magiczne myślenie, obsesyjne zainteresowania.

Bez środków masowego przekazu kontakty międzyludzkie byłyby pewnie bardziej intensywne :) Ludzie nie unikaliby rozmowy pod pretekstem ogladania tv itp.

"Mało_stanowczy-A widziałeś kiedyś rysunki Adolfa? Po latach jest uznany za wybitnego artysty malarskiego.Ale oczywiście z względu na poprawność polityczna to nikt nie porusza tematu artystecznego Adolfa Hitlera" Widziałem jego projekt vw garbusa. Znacznie lepszy (moim zdaniem) niz zaproponowany przez Porshe, ale to nadal nie znaczy, że był artystą. Poza tym niejeden jest artystą po dragach. A Adolf dawał w żyłę. poza tym miał zdiagnozowanego Heinego Medine, co w tamtych czasach było wyrokiem śmierci. Myślisz, że dlaczego rozpoczął swój "blitzkriege"? A co z jego mania prześladowczą? Hitler był psycholem i to pierwszej wody. Nie bardzo rozumiem jak moze być dla kogokolwiek idolem, nawet gdyby nie rozpoczął II WŚ.

Gość II wojnę musiał rozpocząć
bo konsekwentnie do tego dążył odkąd przejął władzę. Gdyby nie zaczął jej w 39 to jeszcze 2 lata i niemcy by zbankrutowały.

"Ludzie nie unikaliby rozmowy pod pretekstem ogladania tv itp." Wtedy pretekstem była książka, krzyżówka, pasjans (rozkładany własnoręcznie) czy konieczność odwiedzenia kolegi - który oczywiście nie maił telefonu :)

Gość O tyle było by lepiej
że nie dało by się zastępować kontaktów społecznych protezami internetowymi. Czyli nikt by takim bagnem nie został, co to siedzi i nudzi na kafe a w realu nie ma friendów. Bo by skoczył albo życie samo zmusiło go do znalezienia kogoś. Internet to zuoooooo

w sumie internet to jest akurat bardzo porządna rzecz bo pójście do kolegi zazwyczaj oznaczało flaszkę :P a potem zdziwienie, że szerzy się alkoholizm dziś jak chcesz porozmawiać z kumplem przez net to tym bardziej nie możesz pić:P bo dwoją się literki i inne szopki z takiej imprezy wychodzą