Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bagno

Temat filozoficzny.Jaki był by wspóczesny świat bez telewizji,radia i internetu?

Polecane posty

Czy ktoś z was się nad tym zastanawiał?Czy świat nie był by po prostu jakoś tam lepszy?Czy więź ludzka nie była by inna niż jest współcześnie?Czy ten świat nadal był by chory jak jest współcześnie?Czy nadal ludzie w młodym wieku popełniali by samobójstwa?Ostatnio szokuje mnie internet i wiadomości o samobójstwach i o tym chorym świecie.Po prostu kiedy mam informacje na temat tego świata,to mnie to cholernie wzrusza i szokuje.Czy media to nie jest aby największe przekleństwo człowieka?

Mnie przeraża to, że choć pozornie mamy dostęp do wiedzy z całego świata, to jednak media nami manipulują i wiemy tylko tyle, ile mamy wiedzieć. A tak poza tym, ten przepływ informacji jest nie do ogarnięcia dla normalnego człowieka.

Jaki był by wspóczesny świat bez telewizji,radia i internetu?" to i ja zadam pytanie ? jakby kobiety funkcjonowały gdyby nie miały telefonów komórkowych i braku możliwości wysyłania SMS-ów ? :P

try walking in my shoes-No właśnie,czy namiar złych informacji z świata a za mało tych dobrych,nie jest powodem tego że stajemy się źli,aspołeczni i egoistyczni?

nie byłoby tematów na kafe "nie odpisał mi od godziny", "wysyła mi za mało smsków", "czy mam do niego napisać pierwsza"" ja bym dodał więcej !!! mnóstwo kobiet zaoszczędziłoby sobie wielu problemów i wyszukanych powodów do awantur ;)

Bagno jakos mam wrazenie ze ilosc przestepcow i popelnianych zbrodni nie zwiekszyla sie statystycznie tylko zwyczajnie wiecej o nich wiadomo. bez kanalow informacyjnych zbrodnie tez byly dokonywane, tylko trudniej bylo zlapac sprawce, lub w ogole zauwazyc taki czyn. teraz, owszem rosna mozliwosci szerzenia zla ale jednoczesnie rosna mozliwosci pietnowania go, zatem jaki bylby swiat? taki sam.

Regres wrocilyby tematy w osiedlowym sklepiku "Janka wiesz co?! dzisiaj rano zwarzyło mi sie mleko, chyba Rysiek mnie zdradza!" :)

czizas zapewne by tak było poczta pantoflowa by przeżyła swój renesans ;)

pamiętam z pierwszych dni stanu wojennego. ale wtedy tv było :D jaruzel zamiast teleranka i radzieckie filmy w nadmiernej ilosci

Ale ja mówię poważnie,nie jestem dobrym człowiekiem,nie mam uczuć tzw wyższych,nie mam litości czy innych wynalazków.A mimo to szokuje mnie postępowanie ludzi i ich czyny.Sam nie był bym zdolny do większości z nich.Ludzie nagłaśniają jakieś zbrodnie historyczne a nie zauważają że współczesny człowiek jest znacznie bardziej brutalny niż nasi dziadkowie podczas różnych wojen historycznych.To jest chyba przerażający.

Bagno po czym wnioskujesz ze wspolczesny czlowiek jest bardziej brutalny? poczytaj moze o zbrodniach popelnianych przed wiekiem XX

stan wojenny to chyba nie jest dobry przyklad ciszy w eterze, to raczej cisza ze wskazaniem

.To jest chyba przerażający." nie rozumiem tylko jednego w twojej ostatniej wypowiedzi ... Uważasz ze zbrodnie teraźniejsze sa w jakiś sposób inne niż zbrodnie z przed 40 , 80 , czy 200 lat ? Myślisz że wspólczesny człowiek jest większym brutalem niz np w czasach PRL-u? gdzie nie było tego całego internetowego chłamu ? dziwne to troche

Bagno po czym wnioskujesz ze wspolczesny czlowiek jest bardziej brutalny?" widzę czizas ze to samo nam sie rzuciło w oczy;)

phi wy wpadliście na to teraz?:P ja wiedziałam to od zawsze:P

Gość prawiczy prawiczek 28 ___
Otwórz książkę z historii na XVII wieku i zobacz.

"No właśnie,czy namiar złych informacji z świata a za mało tych dobrych,nie jest powodem tego że stajemy się źli,aspołeczni i egoistyczni?" Ludzie zawsze byli źli, aspołeczni i egoistyczni. Kiedyś byli bliższi sobie tylko dlatego, że broń nie niosła daleko.

i było ich mniej i nie było o co walczyć chyba, że o pół prosiaka

czizas-Uwierz mi że dużo poczytałem na ten temat.Mnóstwo czekistów popełniło samobójstwa,bo nie wytrzymywało tych swoich zborni,Nawet film Rosyjski był na en temat kręcony.To samo z SSmanami,mnóstwo z nich popełniło samobójstwa.Zresztą w polskiej armii było podobnie.Przykładowo,wytłumacz mi zjawisko zabicia się młodej,ładnej dziewczyny? http://www.fakt.pl/17-letnia-wdowa-To-ona-wysadzila-sie-w-metrze,artykuly,68349,1.html Oczywiście,ja to tłumaczyłem sobie że miłość,patriotyzm itp,ale czy to normalne? Inne przykład ci podam,żeby nie było na religię czy rasę lub narodowość: http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/kolejne-samobojstwo-nastolatki,810550 http://wyborcza.pl/1,76842,5205507,Samobojstwo_nastolatek.html To są zwykłe przykłady,w sieci jest mnóstwo takich informacji,można by pisać bez końca.Czym ten świat się różni od II wojny światowej?

Regres klocilbys sie? powaznie? baba z Ciebie" czis 1:0 dla ciebie ;)

czyli juz siedzenie na kafe nie jest marnotrawieniem? :D widzisz Bagno gdyby nie film to nic bys nie wiedzial :P "zjawiska zabicia sie mlodych ladnych dziewczyn" istnialy zawsze uwierz mi, czasami nawet ktos nasadzal je na pal, a w niektorych regionach swiata nadal obcina im sie lechtaczki na zywca samobojstwa byly zawsze, teraz jest mozliwe ze statystycznie ich liczba sie nawet mniejszyla ze wzgledu na silniejsze poczucie wspolnoty wlasnie poprzez tv, radio i internet