Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie jaki

Czy ktos mieszka w domu z bali? Co sadzicie o takich domach?

Polecane posty

Gość zastanawiam sie jaki

Chcemy z mezem wybudowac dom na wsi. Myslimy o domu z bali, ale nie wiemy jak on sie sprawdzi w praktyce. Czy ktos ma jakies doswiadczenia? Jak czesto trzeba lakierowac sciany czy jakos specjalnie zabezpieczac drewno?

Popytaj na forum muratora ;). Generalnie zdrowszego nie może być, drewno teraz się impregnuje, kiedyś nie było chemicznych impregnatów a domki w górach jak stoją tak stały.

Gość to bardzo smutne
to bardzo smutne ze w polsce jest taka bieda i tak wielu ludzi nie stac na pustaki i eternit :( naprawde wam wspolczuje ze nie mozecie sobie pozwolic na nowoczesny dom i musicie budowac sredniowiecznymi metodami :(

Gość full mówisz...
domy z bali są piekne, też chciałabym taki mieć, są przytulne i swojskie w przeciwieństwie do tych murowanych, budowanych według najtańszego projektu.

Gość racja piekne sa
ja tez taki bede mial

Gość cudowne sa chalupki
z bali..Tez jestem ciekawa na ile trwale sa.Jak ktos cos wie niech pisze

Gość budma
Domy z baku sa ładne, ciepłe itd, ale ich żywotność to tylko 50 lat

Gość khagern
Interesowalem sie tym i prawda jest taka ze domek jest trwaly jak jest dobrze wykonany niestety dzis jest duzo firm i nie kazdy zna to rzemioslo wiec bywa roznie.

Gość khagern
budma domy wszystkie sa ladne nie tylko z bali czy cieple to zalezy jak na to patrzysz szybko sie je nagrzewa ale tez szybko traca cieplo, co do zywotnosci to nie powiem ze 50 lat bo do dzis stoji ich wiele choc maja po 100 lat a niektore murowane sa ruina po 50 to wszystko zalezy czego sie uzyje tzn materialy i kto to wykona i jak sie je eksploatuje niestety to winduje ceny w gore wyjdzie na jedno czy budujecie w technologii murowanej czy z bali dobrej bali

Gość uupuuupuppppppp
up

to bardzo smutne - weź się ogarnij. Każdy buduje według własnego gustu, domy z bali są przepiękne i ekologiczne, nadają domowi niesamowity klimat. Współczuć to możesz sobie, swojej ignorancji wobec przyrody (eternit???) i zaściankowości, uważając, że tylko murowane domy są pełnowartościowe.

Gość jajajaurk
www.domy.trooper.com.pl/

Gość gość
Hej, a znacie firmę zajmującą się wykonywaniem domów z bala? Możecie kogoś polecić?

Gość heniek4444
Jakbym miał polecać to zdecydowanie pana Kąkola i jego Domlux. Super obsługa, doradztwo, dobry kontakt. Na stronie domywdrewnie.pl mają całą masę informacji na temat technologii, ceny itd. Pozdr.

Gość gość
drewno to najzdrowszy materiał budowlany, najlepszy. bardzo ciepły zabezpieczac trzeba, ale jeżeli masz taką możliwość to buduj z drewna ;)

Gość gość
Ja mam taki dom i z perspektywy czasu widzę, że to była dobra inwestycja. Żyje nam sie tu dużo lepiej, dzieci są zdrowsze, my mamy więcej energii. zmieniliśmy nie tylko dom, ale i styl życia. Jestem bardzo zadowolona. Dodam że dom budowali nam oni http://www.polskadrewniana.pl/ firma godna polecenia.

Gość gość
ale taki dom z bali sie chyba szybko fajczy na wypadek pożaru:D

Gość gość
Razem z mężem na początku baliśmy się zamieszkać w domu z bali, jednak znajomi zarekomendowali nam firmę, z którą współpracowali domyjakzbali.pl. I w końcu podjęliśmy decyzję o nawiązaniu z nimi współpracy, z której jesteśmy bardzo zadowoleni. Człowiek czuje się jakby był w centrum natury, bez pustych betonowych ścian i podłóg. We wnętrzu panuje unikatowy i zdrowy klimat.

Gość gość
Ja marzę o takim domu, odkąd miałam okazję gościć w domu z bali mojego wujka. Zaprojektowała mu go i wybudowała ta firma www.findrewno.pl i szczerze polecam Ci zwrócić się właśnie do nich. Po prostu oczarował mnie ich projekt, bardzo oryginalny, niepowtarzalny, po prostu piękny. Wujkowi fantastycznie się tam mieszka, bardzo sobie chwali ten dom, mówi, że to były dobrze wydane pieniądze. Taki dom jest podobno bardzo bezpieczny i dla ludzi i dla środowiska, nie ma w jego ścianach tworzyw sztucznych. Podobno nie jest ciężki w utrzymaniu. Ja naprawdę marzę o takim domu, jak masz możliwość to kontaktuj się z tą firmą i zaczynajcie działać.

Gość Grzessio
Dom z bali to super sprawa, oczywiście podstawa to profesjonalny wykonawca, który nam taki dom wybuduje. To jest inwestycja na pokolenia, więc nie należy oszczędzać ani na surowcu, ani na fachowcach. U mnie wykonawcą była firma Wikpol z Wieliczki, wykazali się pełnym profesjonalizmem i dogłębną znajomością swojej branży. http://www.domyzbali.lublin.pl Wybudowali mi 120m dom z bali syberyjskich. W takim domu aż chce się przebywać i wypoczywać. Zdrowy, ekologiczny i z niepowtarzalnym klimatem.

Gość gość
ciekawa opcja

Gość 1928371635
fajnie wyglądają te chałupy

Moi znajomi w takim domu z bali ciosanych mieszkają już kilkanaście lat. Zawsze bardzo lubię ich odwiedzać bo rzeczywiście klimat takiego domu jest niepowtarzalny. Sama mam zamiar w przyszłości taki pobudować i zaczęłam się ostatnio bardzo mocno interesować tą tematyką. Sporo przydatnych informacji na ten temat znalazłam na stronie Wikpol http://www.domyzbali-krakow.pl

Gość MarekInko77
Ja mieszkam w domu z bali, niedaleko Szczecinka. Zamówiłem dom u Pana Deminiaka: http://www.domydeminiak.pl/ Bardzo solidny, całoroczny dom dla całej rodziny. Polecam wszystkim tego typu rozwiązanie :)

Gość gość
Dla mnie to jest najlepszy dom, jaki tylko jest możliwy. Mój wybudowała firma http://apissa.pl/ i jest to moje spełnienie marzeń. Zawsze chciałam mieć taki tradycyjny dom z bali. Zupełnie inny klimat. Jak to było w piosence "w domach z betonu nie ma wolnej miłości", dlatego dom drewniany to najlepsze rozwiązanie dla mnie.

Gość gość
Prawie 2 lata mieszkam w domu z bala . Jedynym mankamentem jest akustyka - słychać prawie wszystko , jednak mimo wszystko dom murowany to nie dla mnie . Mój domek jest zdrowy , pachnący , ciepły . Każdy dzień to wczasy ( chyba , że trzeba zrobić coś w ogrodzie ale to też frajda:) ) Polecam bardzo gorąco . Pozdrawiam

Gość gość
Nie ma nic lepszego. Jak dla mnie same plusy- są ekologiczne, zdrowe dla człowieka, tanie w budowie, z ogrzewaniem w porządku no i do tego wszystkiego są piękne. Dom budował nam http://www.stolhaus.pl/ z Krosna Odrzańskiego, prawdziwi specjaliści, a wbrew pozorom nie ma ich wcale wielu.

Gość gość
Postawiłem na drewniany dom i uważam, iż było to doskonałe rozwiązanie. Dzięki http://ligar.pl/ mieszkam w ekologicznym, energooszczędnym domu parterowym, który znacznie wyróżnia się na tle klasycznych budynków sąsiadów. :)