onlyola 0 Napisano Grudzień 21, 2010 Hej dziewczyny!!! Kiedys juz tu pisalam ale zbyt dlugo moj topic sie nie utrzymal... No wiec na diecie jestem od 2 tygodni i schudlam juz 1.5kg. Od kiedy pamietam mam delikatna nadwage ze tak powiem kawal ze mnie baby :P jednak stwierdzilam ze wkoncu trzeba cos z tym zrobic a zmotywowala mnie do tego moja mama ktora schudla juz 8kg na dukanie. jak narazie stosuje diete mz oraz cwicze codziennie. a od stycznia tez zaczynam dukana (wiem ze jezeli zaczne teraz to w swieta sie zlamie). mam nadzieje ze przylaczycie sie do mnie i nawzajem bedziemy sie wspierac :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
onlyola 0 Napisano Grudzień 21, 2010 hej laseczki, dzis udany dzien dietki- cwiczenia tez byly, oby tylko swieta przezyc :p dolaczy ktos do mnie?? razem zawsze razniej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nieducannie Napisano Grudzień 22, 2010 hej, z perspektywy ci powiem, ze dukan jest bardzo skuteczny jesli go stosujesz scisle i bez zadnych odstepow. Natomiast po zakonczeniu diety wiekszosc ludzi wraca powoli do poprzedniej wagi niestety. Najlepiej uzywac dukana zmodyfikowanego - czyli weglowodany w kazdej postaci do 13 po 13 tylko proteiny i zielone warzywa. W ten sposob nie eliminujesz zupelnie wszystkich produktow ktore lubisz (chleb, ciastka, makaron etc) a chudniesz. Zycze powodzenia w diecie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jestem Bi 0 Napisano Grudzień 22, 2010 Tylko rób badania. Nerki, wątroba. Ta dieta jest skuteczna ale okropnie niszczy organizm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dukan to sciema Napisano Grudzień 22, 2010 nabawiałm sie na tym gównie 5 kilo nadwagi chciałąm schudnąć 3 kilo a przytyłam potem 5 :o tak jak mówisz, trzeba by stosować tą dietę w naprzemiennej fazie do końca życia zeby waga nie rosła Po wyjsciu z diety jadłam tylko kromkę czarnego chleba na sniadanie i warzywa na parze do chudego mięsa na obiad, reszta dalej białkowa tylko nie miałam już dni stricte białkowych, no i dupa rosła mi w zastraszającym tempie Lewno pozbyłam sie tych 5 kilogramów ale już NIGDY WIECEJ DUKANA!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość przykre doświadczenia Napisano Grudzień 22, 2010 ja sie nabawiłam niewydolności nerkowej po 5 miesiącach diety dukana Chudłam ładnie to fakt, ale co z tego jak teraz musze się leczyć :( 2/3 utraconej wagi wróciło NIE POLECAM DZIEWCZYNY Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
onlyola 0 Napisano Grudzień 22, 2010 Kazda dieta ma wady i zalety, jednak mysle ze w moim przypadku dukan okaze sie skuteczny. znam wiele osob (glownie kobiet) ktore nie doznaly zadnych schorzen przez ta diete no i nie mialy efektu jojo. tak,tak kazdy organizm jest inny ale po przeczytaniu wielu opinii i artykulow dr Dukan jednak mnie do siebie przekonuje :) buziaki x Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomasina 0 Napisano Grudzień 22, 2010 onlyola- ja też od stycznia mam zamiar stosować ta diete moja ciocia na niej ładnie schudła. Zrobiłam sobie test i pierwszej fazy mam mieć 3 dni a ty?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieboFioletowe 0 Napisano Grudzień 22, 2010 onlyola - mialam taki sam topik załozyc :) tez zaczynam Dukana od 1 stycznia.nowy rok, nowe postanowienia, nowe zycie w zgodzie ze sobą sama :) tez załozyłam na kafe temat ale szybko padł.próbowalam wielu diet, mam nadzieje ze Dukan mi pomoze.chetnie przeszłabym na diete juz teraz ale beda swieta, potem sylwester wiec alkohol.ostatnio sporo przytyłam wiec mam sporo do zwalenia.zapisuje topic do ulubionych :) pozdrawiam!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieboFioletowe 0 Napisano Grudzień 22, 2010 stopka stara, nowa zaktualizuje dopiero w styczniu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jestem Bi 0 Napisano Grudzień 22, 2010 Dziewczyny, a nie możecie po prostu mniej jeść? Przynajmniej na zdrowiu się nie odbije. Ja na diecie MŻ 3 lata temu zgubiłam 8kg dokładnie tyle ile chciałam i efektu jojo nie ma. A Wy szukacie jakichś cudownych diet. Któraś z was pisze, że wiele koleżanek stosowało i nie ma żadnych powikłań - ale nie znasz tych co mają. Kilka programów w TV na ten temat było, rozmawiałam też z dietetykiem, bo moja mama chciała chciała ją stosować, ta dieta niszczy organizm. Kobitki dla Was w tym momencie wyłącznie utrata kg się liczy. Nie dopuszczacie do myśli, że może być coś nie tak. Nie gniewajcie się ale dla mnie jak ktoś uważa (chociaż chyba żadna z Was tego nie napisała), że żadna dieta nie pomaga, nie mogę schudnąć, to to jest to po prostu wymówka. Lenistwo przez Was przemawia. Miałam kiedyś nadwagę i wiem co mówię, też stosowałam różne, cholera wie skąd wyssane diety, aż w końcu ograniczyłam jedzenie. Jadłam wszystko ale w dużo mniejszych ilościach. Powodzenia i rozsądku życzę. Zdrowie przecież chyba jest najważniejsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomasina 0 Napisano Grudzień 22, 2010 Że kuźwa zawsze musi taki wejść i zniszczyć topik prawda jest taka że to nasze życie i robi,y z nim co chcemy. Ja jestem teraz na diecie mż i waga stanęła potrzebuje coś co da tej wadze kopa. Moja ciocia jest na tej diecie a jest pielęgniarką i na pewno konsultowała to z lekarzami i dietę bardzo sobie chwali. A z resztą każdy mówi że najgorsze dla organizmu są przenne rzeczy takie jak biały ryż makarony na poczatku w tej diecie nie ma nic z tego a potem spokojnie możesz jeść ale wtedy najlepiej już rzeczy zbożowe pełnoziarniste i ja mam taki zamiar przy takim odżywianiu później waga powinna sie utrzymać mi chodzi tylko teraz aby zrzucić te 10 kilo i miec swiety spokój. Przytyłam przez dwie ciąże już żadnej nie planuje ale chce wrócić do poprzedniej wagi :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jestem Bi 0 Napisano Grudzień 22, 2010 tomasina -> życzę powodzenia i osiągnięcia zamierzonego celu :) Mnie jednak nikt nie przekona do Dukana, dużo czytałam, dużo słyszałam i dużo widziałam. Dziewczyny bez przesady, parę kilogramów za dużo to nie koniec świata. Wiem, że może łatwo mi mówić ale figura kosztem zdrowia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomasina 0 Napisano Grudzień 22, 2010 a co jest nie tak w tej diecie przecież białko jest zdrowe a potem dodajesz do tego warzywa i na koniec owoce oraz inne produkty w tej diecie po prostu nie jesz produktów pszennych . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pimp Napisano Grudzień 22, 2010 Też zamierzam przejść na Dukana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jestem Bi 0 Napisano Grudzień 22, 2010 Poczytajcie sobie o skutkach nadmiaru białka w organizmie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
onlyola 0 Napisano Grudzień 22, 2010 tomasina i nieboFioletowe, to super ze do mnie dolaczacie :) moze poznajmy sie troszke. ja miesiac temu wrocilam z anglii po 5 letnim pobycie tam (tzn studiach) i to jest glowny powod dlaczego teraz musze sie odchudzac. przez te 5 lat przytylam ok 12kg :(( glownie przez zle nawyki zywieniowe i malo ruchu...a jak wrocilam do polski i zobaczylam moje stare zdjecia to stwierdzilam ze trzeba cos z moja waga zrobic!!!masakra poprostu!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
onlyola 0 Napisano Grudzień 22, 2010 pimp, tez zaczynasz 1 stycznia?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieboFioletowe 0 Napisano Grudzień 23, 2010 onlyola- ja od 5 lat jestem w Irlandii, poki co nie mysle o tym zeby zjechac do Polski - dobrze mi tu :) w ciazy przytyłam 20 kg,po porodzie schudłam tylko 10 kg i waga stanęła,a teraz niedawno przez stres nadrobiłam sporo kg i praktycznie dochodze do wagi ciązowej az strach pomyslec.mam conajmniej 15 kg do zrzucenia(choc bardzo chciałabym zrzucic 18) zobaczymy jak to wszystko bedzie wygladało.od stycznia zamierzam tez zacząć cwiczyc, takze dieta plus ruch = mam nadzieje ze zdziałają cuda :) pozdrowionka i Wesołych Swiat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pimp Napisano Grudzień 24, 2010 Witajcie. Tak, też zaczynam 1 stycznia, bo teraz święta . Wesołych Świąt... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
onlyola 0 Napisano Grudzień 28, 2010 No i juz po swietach... nawet dalam rade za bardzo sie nie obzeralam ale ciasta byly wysmienite :p No wiec juz za pare dni poczatek DUkana, narazie obczailam pare fajnych przepisow aha no i zrobilam test i wyszlo mi ze moja wymazona wage osiagne do 22 marca, takze nie jest zle :) a jak swieta u was? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
onlyola 0 Napisano Grudzień 28, 2010 ok no i sie zwazylam, 73kg czyli 2 kg przez swieta przybyly... zmienilam juz stopke ale jestem gotowa do walki :) dziewczyny jestescie tam? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomasina 0 Napisano Grudzień 28, 2010 No ja też przytyłam kilo bo przed świetami warzyłam 71 a teraz znowu 72kg ale już zakupiłam sobie sprzęt do ćwiczeń który bardzo dobry jest na talie biodra i uda czyli na to co mi najbardziej przeszkadza. Jednak zdecydowałam że nie będę miała tej diety co wy tylko troszkę zmodyfikowaną. Mam kamienie w woreczku żółciowym i dieta mocno białkowa mogłaby mi bardzo zaszkodzić. Dlatego zdecydowałam się nie jeść żadnych produktów mącznych tak jak w waszej diecie będe jadła mięso oczywiście nie tłuste warzywa i owoce. Chciałabym jednak zostać z wami i porównywalibyśmy sobie wagi która dieta lepsza co wy na to?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieboFioletowe 0 Napisano Grudzień 28, 2010 czesc Dziewczyny :) ja od drugiego dnia św.choruje, wczoraj nawet z łozka nie wstałam, troszkę kg mi zleciały ale jak nabiorę sił, waga wróci . Onlyola - jak zrobiłas ten test?gdzie moge cos takiego znaleźć ?tez patrzyłam na przepisy, w 1 fazie wiele sie nie nakombinuje ale 2 jest ok z warzywami zawsze mozna juz cos fajnego ugotowac, mam nadzieje ze bedziemy sie wymieniac swoimi kulinariami :) pozdrawiam Was cieplutko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misiapysia30 0 Napisano Grudzień 28, 2010 HEJ, no to będzie nas więcej od pierwszego stycznia......:-)))))))))))))) Ja podchodzę drugi raz do protalu. Aczkolwiek tym razem jestem przygotowana, ba nawet zaczynam robić zakupy, bo jednak trzeba się do tej diety przygotować. Jezeli mogę coś poradzić, oprócz witamin warto codziennie łykać szczepy bakterii celem zabezpieczenia jelit. I co do słodziku....jeżeli ciężko bedzie się Wam bez niego obejść, kupcie np. Stevie, ponieważ te ogólno dostępne niestety są dość szkodliwe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MBM 0 Napisano Grudzień 28, 2010 Dobry wieczór. Ja dziś pierwszy dzień ale zrezygnowałam bo :m jeszcze karmię piersia 2 x na dobę a po całym dniu bolała mnie głowa Mam 6 kg do zrzucenia;] do 18 byl dukana a teraz jem galaretkę z kurczaka z marchewką ;] wiec po dukanie. Ale placuszki bede jadła codziennie z łososiem pychaaaa:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
onlyola 0 Napisano Grudzień 29, 2010 Link do tego testu jest tutaj: http://www.dukandiet.co.uk/en/350-subscribe.html?UnitW=2&Firstname=&WeightWanted0=&WeightWanted1=&x=154&y=28 Dobrze go sobie zrobic bo przynajmniej widzi sie jakies realne rezultaty diety no i jest to dosc motywujace. misiapysia30, dzieki za rady ja wlasnie dzis sie wybieram na zakupy dukanowe :) aha no i zaczynam od 5ciu dni na pierwszej fazie (czyli tylko bialka) a pozniej chyba zastosuje 1/1- czyli dzien tylko z bialkami naprzemiennie z dniem z bialkami i warzywami :) a wy jak planujecie?? 1/1 czy 5/5 czy jeszcze inaczej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomasina 0 Napisano Grudzień 29, 2010 Z tego co czytałam to dobre efekty robi 3/3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misiapysia30 0 Napisano Grudzień 29, 2010 No witam Koleżanki :-)))))) Właśnie ściągnęłam sobie najnowszą wersję książki Dukana z 2010 rou. Jest troszkę zmian na lepsze. Pierwszy raz odchudzałam się ze starą francuską wersją a tu miluteńkie zaskoczenie. Niestety plik jest tak duży, że go nie można tu wstawiću to ostatnie chwile szaleństwa. PS. Ja planuje 1/1 ponieważ jest to dobry sposób na wytrwanie w tej diecie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aja aja Napisano Grudzień 29, 2010 hey dziewczyny! ja też chętnie się dołączę - byłam na dukanie jakieś 1,5 miesiąca i schudłam 6 kg :) więc wiem, że daje efekty, teraz przez święta i w okresie między świętami nie do końca przestrzegam zasad ;) więc od początku roku chętnie zacznę znów :) mysiapysia - a skąd ściągnęłaś nową wersję? i jakie są tam zmiany? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach