Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZLyMEGa

Jakie wszystko jest drogie!!!

Polecane posty

Ja mam 1200 na cały etat:O Chciałabym 1500 zł na pół:O

Gość hthtku
alez ten naród durny :O nie ma co się dziwić ze taką władze wybrał :P

Polska ma 700 miliardow dlugu.I wy chcecie zeby bylo dobrze?Ja mieszkam w Irlandii, tu tez jest kryzys, a gdy w tym roku chcieli oglosic ciecia budzetowe to ludzie wyszli na ulice.Tu ciagle ludzie oglaszaja protest, w Polsce nikt sie nie odzywa, wszyscy sie boja.W ubieglym roku gdy rzad w Irlandii chcial zlikwidowac dodatek na dzieci do 5 tego roku zycia(to nie jest rodzinne, tylko inny dodatek) ludzie oglosili protest, wysylali ministrowi zuzyte pampersy by wiedzial co to znaczy miec male dziecko.I wygrali.Dodatek zostal zlikwidowany rok pozniej ale nie do konca bo zastapiono go darmowa szkola dla 3 latkow.Zamiast placenia za przedszkole dzieci moga korzystac z darmowej opieki w szkole.Tu szkola przyjmuje dzieci od 4tego roku zycia, ale chcialabym by szkoly w Polsce tak dzialaly.Niestety, w Polsce nigdy nie bedzie to mozliwe dlatego zostaje tu z rodzina na stale.Problem tkwi w mentalnosci Polakow, nigdy niczego nie zadaja to i niczego nie dostaja.

Gość orange dzisiaj
ja na caly etat mam 960zl na reke a maz nie pracuje bo pracy nie ma do tego 9letnie dziecko. wigilia bedzie biedna a prezentow brak:( Przez to nie znosze swiat, przez brak kasy wlasnie! Idziesz do sklepu ledwo dno wozka zakryjesz produktami a przy kasie wolaja 150zl za co pytam????

Oblubienica wszyscy cię rozumieją...piszesz o koleżance która ma 3000zł ty tez byś miała tyle samo na cały etat.Jak na pół to zarabiasz bardzo dobrze.

Gość ZLyMEGa
no dokladnie o to mi chodzi! siedz cicho jak mysz pod miotla i jedz ten twoj suchy chleb ktory jutro i tak ci zabierzemy, bo jak sie odezwiesz to bedziesz miala jeszcze gorzej!

Gość LUDZIE GDZIE JA ZYJE
1300 brutto

Gość orange dzisiaj
tak naprawde to jeszcze pierwszej wyplaty nie dostalam:( pracuje od 29go listopada. Umowe mam do konca grudnia, nie wiem czy mi przedluza. Z tego co wiem to najnizsza krajowa to 960 zl na reke ale szef mi powiedzial ze oni zaokraglaja do 1000 no zobaczymy. Zreszta co to jest jak mi niedoplaty za prad przyszlo 700 zl? okaze sie ze robie na same rachunki co ja mowie nawet na rachunki braknie:(

Gość asia ze spysiowa
ciagle ludzie oglaszaja protest, w Polsce nikt sie nie odzywa, wszyscy sie boja.W ubieglym roku gdy rzad w Irlandii chcial zlikwidowac dodatek na dzieci do 5 tego roku zycia(to nie jest rodzinne, tylko inny dodatek) ludzie oglosili protest, wysylali ministrowi zuzyte pampersy by wiedzial co to znaczy miec male dziecko.I wygrali.Dodatek zostal zlikwidowany rok pozniej ale nie do konca bo zastapiono go darmowa szkola dla 3 latkow.Zamiast placenia za przedszkole dzieci moga korzystac z darmowej opieki w szkole.Tu szkola przyjmuje dzieci od 4tego roku zycia, ale chcialabym by szkoly w Polsce tak dzialaly.Niestety, w Polsce nigdy nie bedzie to mozliwe dlatego zostaje tu z rodzina na stale.Problem tkwi w mentalnosci Polakow, nigdy niczego nie zadaja to i niczego nie dostaja. popieram,popieram,popieram.JAkby co,to możecie na mnie liczyć,jestem chętna do protestów

Gość ngfmhkugku
ludzie boja sie protestowac i sa za leniwi bo im sie dobrze zyje za 960zl i wola siedziec cicho a ta lajza w sejmie co nic nie robi ma 8000

Gość asia ze spysiowa
no ludzie,nie macie dość?chodźcie wreszcie wyjdziemy na ulice,zbojkotujemy rząd,zróbmy coś razem właśnie przed świętami.Wiecie,że mamy najdroższy prąd w całej europie?a od stycznia jeszcze podrożeje

Gość asia ze spysiowa
nasi przodkowie walczyli o wolność,a my na wszystko się godzimy

Gość zastanawia mnie dlaczego
A TO ZOBACZYCIE CO BEDZIE JAK VAT PODNIOSĄ OD NOWEGO ROKU I PALIWI I PRĄD PÓJDZIE DO GÓRY... tERAZ TO PIKUŚ...

Gość dhrhtdht
w przyszłym roku i u nas beda takie protesty jka w grecji czy irlandii jak tak dalej pójdzie a prąd faktycznie mmamy najdroższy a jeszcze ma zdrożeć o 30% po nowym roku

Gość ZLyMEGa
Czytal ktos z was Wesele? Tam wlasnie to wszystko jest dokladnie opisane.

A POSŁOWOIE JUŻ SOBIE UCHWALILI PODWYŻKI NA BIURA POSELSKIE.. :O Ta... głosujcie dalej na PO paprańców, mają juz całość władzy, premiera i prezydenta to robią co chcą ...

Gość asia ze spysiowa
no i trzeba protestować,trzeba pokazać że ma się jaja,jak będziemy siedzieć cicho,to wkrótce na suchy chleb nie będzie starczać,a te łajzy w rządzie mają 8 tys,miesięcznie z naszych podatków!!!!

Gość ZLyMEGa
Nie bedzie prostestow. Wystarczy ze w TVN powiedza ze jest dobrze mimo to ze jest drogi prad, benzyna, nie stac was na ubranie dzieci ale jest dobrze wiec po co sie denerwowac. I zrobia jakas nowa afere krzyzowa czy inna i sie tym trzeba bedzie zajac.

Gość asia ze spysiowa
właśnie,tematy zastępcze w tv,a nam sie wmawia że mamy raj na ziemi albo idziecie ze mną protestować,albo ja stąd wypierdalam

te łajzy w rządzie robią sobie tylko dobry PR i łoją naród jak mogą Za administracji PO ilość urzędników w SAMORZĄDACH wzrosła o 20%: http://www.portalsamorzadowy.pl/praca/mocno-rosnie-liczba-urzednikow-i-w-centrali-i-w-samorzadach,7441.html A oni teraz wprowadzaja ustawę, która ma ciąć etaty w urzędach ale NIE W SAMORZĄDOWYCH!!!!!

Gość asia ze spysiowa
no wiadomo,pozwalniają najbiedniejszych urzędników

JAK TYLKO ZACZNĄ SIĘ PROTESTY TO NATYCHMIAST PO ZNAJDZIE COS POKROJU DOPALACZY ( ciekawe, czemu temat ucichł skoro dopalaczami dalej handlują?) ALBO ODKOPIE JAKIES HAKI NA PIS i skupi sie na jedynej rzyczy w jakiej są dobrzy - na czarnym piarze

Gość ZLyMEGa
i bedzie nam zle lub jeszcze gorzej...

Gość asia ze spysiowa
rządzący tego świata mają jeden słaby punkt :boją się tłumu,tak jak Neron ..kojarzysz ?To ich jedyny słaby punkt zauważ,jak się tu cicho zrobiło,zaczęliśmy nawijać o protestach,to wszyscy się za miotły pochowali,Polacy tylko narzekać potrafią,tu nigdy nie będzie dobrze

Gość ZLyMEGa
Ano przyzwyczailem sie, a nawet jak ktos sie zjednoczy w jakims celu to od razu znajdzie sie jakis ktory wbije kij w mrowisko, co by rozgonic towarzystwo :)

Gość ZLyMEGa
Ale dzieki tej dyskusji wpadl mi pomysl internetowej kampani spolecznej, nakierowanej tylko i wylacznie na to zeby ludzie nie bali sie mowic ze im jest zle :) Idealne w swojej prostocie.

Gość patologii to zawsze będzie
źle

Gość ja się piszę
ja się piszę bardzo chętnie. Na kampanie, protesty, wszystko byle ludzie wreszcie zmądrzeli i zrobili dla siebie coś konstruktywnego!