Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość say-yes.pl

oceniamy firmy z branży weselnej

Polecane posty

Gość say-yes.pl

Witam wszystkich! Niedawno organizowałam własne wesele i poświęciłam mnóstwo czasu na szukanie opinii o fotografach, salach weselnych itd. Informacje są rozproszone po różnych stronach internetowych albo forach dyskusyjnych. Dlatego w wolnej chwili stworzyłam mały portalik, w którym można oceniać firmy - znajdziecie go pod adresem www.say-yes.pl Jest tam kilka fajnych narzędzi, np. rankingi, wyszukiwarka z różnymi kryteriami i oczywiście formularze oceny. Portal się rozkręca - póki co dodawane są firmy i pierwsze opinie. Zapraszam osoby, które są chętne do podzielenia się doświadczeniami! :)

Gość szageszfer
admin dodający firmy, znajomi lub konkurencja oceniający itepe moim zdaniem bez sensu inicjatywa, bo zupełnie nie miarodajna.

Gość Popieram szageszfera
Racja admian zrobi tak jak będzie tego chciał. Łatwy sposób na promowanie siebie i zaprzyjaźnionych firm. Wiele kobiet się na to nabierze. Przypomina mi to forum profesjonalnych fotografów ślubnych.

Gość szageszfer
Tak jest, na FPFŚ, wg ich admina, jest zarejestrowanych prawie 1000 tzw. profesjonalnych fotografów ślubnych. Zakładając, że tzw. profesjonalnych fotografów ślubnych jest w Polsce pewnie ze 4 razy więcej (przecież nie każdy profesyjonał od razu marzy o tym, by należeć do FPFŚ lub wie o jego istnieniu) daje to liczbę ok 4tys, co z przeliczeniu daje ponad 200 tzw profesjonalnych fotografów ślubnych na województwo i średnio po 4 na każde, nawet najmniejsze miasto. Dużo to czy mało? Kompletnie bez sensu inicjatywa, której wiarygodność określam na tym samym poziomie co tzw. księgi gości ;)

Gość say-yes.pl
Portal jest nowy i warto brać na to poprawkę. Firmy może dopisywać każdy, nawet osoba, która chce je tylko ocenić. Kilka firm też zamieściło własne oferty, ale owszem, to przypadki jednostkowe. Obecnie admin dodaje nowe pozycje - z reguły te najpopularniejsze na forach, bo inaczej portal byłby pusty. Wydaje mi się to rozsądnym podejściem - na dziś jest ponad 2000 firm, które można ocenić. A żeby nie tylko znajomi i konkurencja oceniali, potrzeba userów - stąd moje zaproszenie do użytkowników tego forum. Uważam, że pomysł ma sens i dobrze się sprawdza w innych branżach, np. tripadvisor.com oceniający hotele. Albo nasz rodzimy wizaż.pl i sekcja KWC.