Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagodka1

ciąża niepewna co dalej ? i co to znaczy ?

Polecane posty

witajcie dziewczyny Wszystkie macie jakieś doświadczenia, może mi powiecie co myśleć i czy mogę się uspokoić czy raczej nie ma szans ? :( Ostatnią miesiączkę miałam 14 listopada i 14 i 15 grudnia wyszedł mi pozytywnie test ciążowy z moczu, 16 grudnia pozytywny test z krwi wskazujący na 4 lub 5 tydzień *(według mnie 4 tydz). Byłam wczoraj u ginekologa... który mówił, że to 6 tydzień, według reguł tak jest, ale według mnie nie, na badaniu USG nic nie było widać :( nic a nic, ginekolog powiedziała,ze jest w miarę wcześnie, ale i tak się martwię, bo powiedziała, że są 3 wyjścia: ciąża jest młodsza niż sądzimy, jest to ciąża pozamaciczna lub inne wyjście. Powiedziała, że nie ma ciałka żółtego i kazała brać luteinę, zrobić dwa razy bHCG z dwudniową przerwą i USG w przyszłym tygodniu. Nastraszyła mnie porządnie. Co myślicie dziewczyny ? Ola

a okres mialas zawsze regularny? ja stawiam ze jest za wczesnie jezeli sadzisz ze jest 4-5 tydz ja na usg bylam w 5 tygodniu i 3 dniu i ledwo bylo cos widac, gin mowil ze gdybym przyszla 2 dni szybciej to nic nie zobaczylabym ani ja ani on dlatego jak bylam w 2 ciazy poszlam do gina w 7 tygodniu i widzialam zarodek i bijace serduszko bez zbednych stresow :) bedzie dobrze, wg za szybko poszlas na to usg

liczac tygodnie od ostatniej miesiaczki u gina bylas w 5 tygodniu i 1 dniu wiec mialas prawo nic nie zobaczyc malo kto w tym czasie widzi cos na usg idz za tydzien na kolejne usg i zobaczysz ze bedzie juz widac :)

Evi dziękuję Ci za odp. według miesiączki, to 6 tydzień, ale ja myślę, że Ty masz rację, ja czuję, że 5tc, bo wiem, kiedy miałam owulację i mam nadzieję, że będzie już ok - zapisali mnie na USG na wtorek. Martwię się co oznacza brak ciałka żółtego, czy jest to powszechne? Leczyłam wcześniej hiperlipoproteinemię, ale na lekach wszystko było dobrze. Szkoda tylko,że takie stresy i niepewności akurat przed świętami :(

dziewczyny, czy wiecie czy jest szansa na prawidłową ciążę, jeżeli nie mam ciałka żółtego, w sensie nie widać go na USG, do kompletu brzuch właściwie cały czas boli mnie po prawej stronie w okolicy jajnika :(

Gość melivia
W ciąży tak czasami pobolewa i tym się nie stresuj, jeśli było za wcześnie mógł lekarz nic nie widzieć. Zrób bhcg jeśli wzrasta tak jak powinna to będzie dobrze i następne usg już coś pokaże. Głowa do góry.

Dzięki Wam za dobre słowo kobiety kochane. Wyczytałam tylko również na forum tutaj, że brak ciałka żółtego to nic dobrego, ale może nie ma co się na zapas martwić.

Moim zdaniem to też poszłaś za szybko, idź później za parę dni a zobaczysz że wszystko będzie ok.

Jednym słowem, głupia jestem :( Za wcześnie poszłam, zmartwiłam się i nic więcej. Chciałam powiedzieć rodzicom w święta - bardzo się ucieszą, ale w tej sytuacji chyba nie mogę :(

no za wcześnie poszłaś... do ginekologa najlepiej iść dopiero koło 7 tc... właśnie po to, by uniknąć takiego gdybania... a co z tą betą, która miałaś robić? zrobienie jej w odstępie 48 godz. to dobry sposób na to, by zobaczyć czy sa odpowiednie przyrosty i czy ciąża sie rozwija...

No wiem, wiem. Jedną Betę miałam wczoraj, jutro druga. Jutro odbiorę tę pierwszą, a w Wigilię pojadę tę druga odebrać. Pozostaje tylko poszukać informacji jaki wzrost jest prawidłowy.

prawidłowa beta mniej więcej podwaja się co 2 dni... moja dla przykładu w 30 dc wynosiła 1300 a w 32 dc 3100 jednostek