Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blanka1100

Rozwalają mnie młodzi bawiący się w małżeństwo

Polecane posty

Gość kalina ochujska
no ale nadja należysz może do 1% społeczeństwa polskiego ,które w wieku 21 lat stać na kupno mieszkania:) tym bardziej powinnaś skoncentrować się na kształceniu i poznawaniu świata,dopiero wyszłaś spod skrzydeł rodziców a już pod następne się ładujesz:) daj sobie wolność,spróbuj tego czego jeszcze nie znasz:)

Gość Eleeene
rozumiem .Malo tego rozumiem, ze kazdy rozsadny rodzic wczesniej pomysli , by ulatwic dziecku pierwszy start zyciowy. Skoro juz powolal dziecko na swiat , to jego obowiazkiem jest wczesniej POMYSLEC o tym . Bo nie sztuka jest miec wszystko w doooopie i wepchnac dziecko w kredyt na 30 lat.

mój przyszły mąż nie ograniczy mnie w poznawaniu świata, bynajmniej wiem, że moi bliscy na to nie pozwolą. pochodzę z dośc liberalnej rodziny, jednak do Europejczyków mi daleko, niestety pochodzę z zupelnie innej kultury, w moim rodzinnym kraju niektórzy uznawali by mnie za starą pannę

Gość ehehehehheeeeeeeeeeee
ja mam 22 lata, mój mąż też... razem studiujemy, mieszkamy we własnym mieszkaniu... jeszcze nie pracujemy bo się dobrze uczymy i mamy stypendia co przy naszym trybie życia wystarcza nam bez problemów. Ja świetnie gotuję i to nie tylko jajka. Na dziecko czekamy do końca studiów. Nie każdy kto bierze ślub w młodym wieku jest niedojrzały i nie każdy bierze ślub aby być na czyimś utrzymaniu...

Gość no widzisz autorko
wszyscy młodzi ludzie mają swoje mieszkania,pracę studiują podróżują :D:D:D:D:D tylko skąd na forum tyle biednych ludzi i dusz zranionych:O

Gość biedni ludzie nie przesiaduja
na forum tylko pracuja. Na forum przesiaduja ludzie ktorzy maja dosc kasy na net ale zadnych wyzszych aspiracji i zadnego zycia.

Gość Blanka1100
Jeżeli ktoś jest modelowym przykładem Misia i Misi z mojego pierwszego posta to raczej nie będzie się z tym wychylał i chwalił na Kafe. Normalka.

Gość Blanka po co z garkotlukami
gadasz. Z takimi matolami sie nie gada. Kijem i do roboty pogonic. Takie tepaki i tak nic nie pojma.

''mieszkam sama, on także. moi rodzice mi pomagają, ale mieszkanie kupiłam za swoje pieniądze'' ''swoje pieniadze''- wiec bardzo mnie ciekawi skad w tak mlodym wieku wzielas tyle pieniedzy na mieszkanie... tez tak chce w takim razie.

ja jak zamieszkałam ze swoim facetem to tez nie wiele umiałam ugotować :) ale wszystkiego da sie nauczyc :) Niektórzy młodzi ludzie są bardziej rozsądni niż ci z 30-tką na karku :) Skonczyli studia (bo rodzice nalegali na szkołe) Tam nauczyli sie dobrej zabawy i zyja tak do dzis . Nie myslac o przyszlosci bo tata czy mama spłaci im kredyt... Lecz życia innych sie nie zmieni, jesli oni sami tego nie zechcą :

wszystkie pieniądze jakie kiedykolwiek otrzymałam mój ojciec wpłacal na specjalne utworzone na ten cel konto, kiedy miałam naście lat "pracowałam" w jego firmie. tak więc uwazam, że to moje pieniądze

Gość Sanetta
Blanko, w pełni Cię popieram. Zawieranie małźeństw w tak młodym wieku jest dla mnie czysta abstrakcja.

Gość nadja ty może przestań
wciągać te mode na sukces czy d jak debilka tylko weź się za jakąś pożyteczną robotę:D matce pomóż ,koło siebie zrób:P:D

Gość powoli i tak się sp..li
O kim wy ludzie piszecie. Autorka podała przykład modelowy Misio po drabinie ZSZ Misiowa na ZSZ handlowa i tacy dorabiają się kokosów i własnego mieszkania.:P On po pracy browca i lufa aż dniówka przepłynie przez gardło, ona zakupy (kaszana, chlebuś, no może bułeczka dla dziecka) pogięło was. Wy się wychwalacia a z gołym tyłkiem biegusiem do arbajtu. Portki wyciruchy żadnego nowego ciuszka, no może coś tam z lumpeksu czy szmateksu. Kogo w wieku 22 lat stać na wywalenie 300 tys na kwadrat. Chyba że ze sponsoringu:D Ale w inną opcję samodzielności nie uwierzę. Pier... lić ty my a nie nas takie głodne kawałki. Pusty śmiech na sali. Jak ktoś opowiada legendę to niech to się trzyma kupy. I AUTORKA ma w 100 % rację. reszta pieprzy tu tylko farmazony.

Gość Sanetta
Taaa a potem co? Masa artykułów na onecie, o biednych, pokrzywdzonych przez los studentkach które ledwie wiążą koniec z koncem, i narzekaja ze swojego zycia nie maja i sa uwiezione w domu z dzieckiem. Było o tym pomyśleć wcześniej!

Gość Blanka1100
Będąc jeszcze bardziej nieznośną dodam, że statystycznie rzecz biorąc to właśnie małżeństwa zawarte do 24 roku życia rozpadają się najczęściej i najszybciej, a mieszkanie pod jednym dachem z teściami i wynikające z tego problemy są jednym z kilku najczęstrzych powodów niepowodzenia. Ale zaraz zostanę zjechana, że są kłamstwa małe, większe i statystyka. Jak Misia już się zdecyduje na ugotowanie czegoś więcej niż jajko na twardo to oczywiście z teściową w roli recenzentki, bo ona wie lepiej. Miś i Misia mają okazję pobaraszkować tylko gdy teściowie łaskawie już zasną za ścianą, ewentualnie wyskoczą na niedzielną mszę. Tylko trzeba uważać by cicho przy tym być. Cud, miód i malina.

nadja to ma 3x18 = 54 wiosenki a pieprzy głupoty jak 10 latka

Blanka tłumoki będą walić smuty i tak, Ciebie będą od czci i wiary osądzać. Taka nadja ma "WŁASNE" pieniądze. Tatuś wcisnął w firmę dał ubezpieczenie odlczył sobie koszty i tak wyszedł na swoje, Ale ona zarobiła ciężka pracą 300 tysięcy w 2 miesiące. Dobre. Koń by się uśmiał. Modelowa szpanerka.

Gość Blanka1100
Powoli, dzięki za wsparcie. Popłakałam się ze śmiechu. Serio.

Prtzecież to BETONY albo PUSTAKI Z ODZYSKU. Dziewczyno rzucasz perły przed wieprze. Podajesz suche fakty, Nagą prawdę. A ciemnogrud ryczy i beczy. I tak widzisz z kim my żyjemy w tym kraju ?

Gość Sanetta
Blanka, bardzo dobrze, że założyłaś taki temat. Bo o tym sie nie mowi głośno. Po jakiego grzyba? Lepiej zachować pozory, lepiej promować małżenstwa wśród gówniarzy. A multum konsekwencji z tym związanych to to juz jest sprawa drugorzędna. SPołeczeństwo nie widzi tego, co się dzieje za kulisami.

Przecież to BETONY albo PUSTAKI Z ODZYSKU. Dziewczyno rzucasz perły przed wieprze. Podajesz suche fakty, Nagą prawdę. A ciemnogrud ryczy i beczy. I tak widzisz z kim my żyjemy w tym kraju ?

Gość Sanetta
Ale jak ktos napisał beda Cie od czci i wiary odsadzac i mieszac z błotem. Chyba dotknelas czułej struny:)

Gość Blanka1100
Przypomniał mi się cytat z jednej z bohaterek dokumentu "Ballada o lekkim zabarwieniu erotycznym". Matka 22-latki z 2-letnim dzieckiem i bezrobotnym konkubentem pyta się jej: "Z czego macie zamiar żyć?" Odpowiedź córki: "No ślub chcemy brać." Wiele obrazuje.

Gość takie misie to
najczęściej głupie małoletnie kurwy bez wykształcenia które chcą się bawić w małżeństwo później niestety przychodzi szara rzeczywistość, i misiowe małżeństwa się rozpierdalają.Blanka zgadzam się z tobą w 100%.

Gość Monisiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
po czesci masz racje autorko, ale zawsze sa wyjatki ;) jak ja i mój maz ja miałam 20 lat on 21 jak sie pobralismy i w maju minie 15 lat po slubie ;)