Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna ma pytanie

ciąża i ciśnienie

Polecane posty

Hej mam pytanie: ostatnio stwierdzono u mnie ciśnienie 140/100 lekarze oczywiście się przejęli i wypisali mi leki ale nie spytałam się czy nadciśnienie uniemożliwi mi przyszłe ewentualne zajście w ciążę... i czym ewentualnie by to skutkowało..

??? wie ktoś może???

Gość 98765432wertyuiolkjhgfdscvbnhy
tak mianowicie cisnienie w twojej pochwie bedzie wypierac plemniki i uniemozliwi zaplodnienie.

Ktoś normalny wie?

Gość Masakra 3333
Zanim zaplanujesz ciąże musisz to skasultować z lekarzem.Są tabletki które można brać w ciąży na nadciśnienie. Najlepiej by było abyś je najpierw uregulowała,odpowiednia dieta. Nadciśnienie w ciąży jest niebezpieczne dla dziecka i matki też. Ja w obydwóch ciążach miałam wysokie ciśnienie od 28 tygodnia.Pierwsza zakańczyła się cesarką w 8 mies,gestoza,stan przedrzucawkowy,problemy z dzieckiem,2 silami natury wszystko ok.

Witam :) Od lat lecze sie na nadcisnienie zazywam leki. Gdy staralam sie o dziecko lekarz zmienil mi leki na takie jakie moga brac kobiety starajace sie lub w ciazy. Niestety stracilam dzieciatko. W ciazy chorujac na nadcisnienie trzeba uwazac na siebie bo duze cisnienie czy zdenerwowanie moze prowadzic do uduszenia sie dziecka. Ogolnie duzo spokoju odpowiednie leki i dieta.