Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aguśka444

jestem załamana

Polecane posty

Gość aguśka444

wiem ze to nie jest problem w skali świata ogromny nie mniej jednak jest dla mnie, od roku mój chłopak obiecuje zaręczyny pierścionek zaręczynowy leży od roku ale głownie to ja naciskałam by go kupić, a tu ciągle obiecanki z dnia na dzień dosłownie. Ja po prostu chciałabym mieć już poukładane życie i to nie chodzi z kim kol wiek ale z nim....

Gość Mała misia:)
Ale o zareczynach nie powinnas naciskac..on w sumie sam powinien podjac taka decyze i wogole... nie ma nic na sile:( musisz byc cierpliwa... a nie miala bys takich mysli ze jakby to zrobil bo ty tak chcesz ze zrobil to z przymusu?? bo tak chcialas i koniec..moze on nie jest jeszcze na to gotowy lub chce ci zrobic niespodzianke

Gość zwyczajna dziewczna25
może tak jak u mnie, wyslij do spowiedzi może traficie na tego samego księdza :p ciekawe czy skutek będzie pożądany. A tak na serio to wyznacz sobie czas, powiedz raz, jedna rozmowa piowinna wystarczyć, wyznacz sobie czas i czekaj bez slowa, potem zajmij się sobą, zacznij się odsuwać... zrozumie a jak nie to znaczy ze nie chce...

Gość kalina ochujska
:D ja piertole ale wy śmieszne jesteście :D po co takie parcie na mame i tate,przecież nic z tego i tak wspaniałego nie będzie jak wszystko takie wymuszone a gdzie szaleństwo ,romantyzm:P

Gość liskaaaaaa
zwyczajna dziewczna25 dobry pomysł! tyle ze ja bym nie mówiła jaki to czas, powiedziałabym "daję temu związkowi jeszcze trochę czasu, jeśli nic się nie zmieni po prostu odejdę" w sumie tak właśnie powiedziałam :) Poza tym nie rozumiem jak można kupić pierścionek, rzucić go gdzieś i dalej trwać w związku bez planów... dziwne to, chyba musiałaś ostro naciskać

kto tu mówi o wymuszaniu? chłopakom ani słowa, między sobą jak najbardziej :p

i jak tak powiedzialas co on na to??

ja miałam na myśli nie mówić WCALE na temat wyznaczonego czasu bo ten czas to dla kobiety wewnętrznie żeby wiedziała kiedy odejść a nie mówić facetowi "za rok odejdę jak się nie oświadczysz" bo to żałosne.tak to będzie ewidentny nacisk, nic nie mówić a sobie wyznaczyć max czas jaki możesz czekać i nie wspominać słowem o ślubie itd

Gość liskaaaaaa
powiedziałam to tak zdawkowo i w pseudo żarcie a nie w jakiejś poważnej życiowej rozmowie, tak żeby usłyszał ale żeby nie czuł presji :) no i było to może na pocz. tego roku a od sierpnia mam pierścionek na palcu, dodam że nie wybierałam sama pierścionka oświadczył się z zaskoczki :classic_cool:

No to widac ze chlopkowi bardzo zalezy na tobie i zrobie wszytsko aby cie nie starcic..i oby tak dalej

Ja w sumie bym nie potrafila nacieskac na faceta aby mi sie oswiadczy czy cos takiego. To zalezy od niego czy jest juz na to gotowy i czy tak naprawde to chce bo z przymusu zeby mi sie oswiadczyl to bym napewno nie chciala:)

Gość aguśka444
w takim razie jak POZNAC ZE JEMU ZALEŻY???????????? NA MNIE DO TAKIEGO STOPNIA???

Gość ELUŚKAm.m
mój od dwóch lat obiecuje i nic z tego

ile wy wlaściwie macie lat aguśka?? odpowiedz sobie na pytania; czy sami potraficie się utrzymać, czy twój facet ma pracę z której jest zadowolony? czy ty masz dobrą pracę? czy macie odpowiednie wykształcenie czy nadal sie uczycie? to są kluczowe dla faceta sprawy i jak nie jesteście samodzielni i on i TY bo ty tez powinnaś być samodzielna to nie ma o czym mówić! więc najpierw zatroszcz się o te sprawy a jak wszystko będzie ok to wtedy zastanów się raz jeszcze czemu się nie oświadcza bo jak wszystko będzie z tym ok a on nadal nic to znaczy że to nie TEN