Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczona kieckami :):(

do nibyś i innych-doradzcie jaki kroj sukienki

Polecane posty

witajcie zbliza sie sylwester, a ja nic nie mam, nic mi nie pasuje, zadna kiecka mi sie nie podoba, no moze mi sie podobaja ale sa dla rozmiaru s, albo na maly biust opisze sie wam tak mniej wiecej, jak wygladam i jaki mam styl wzrost 165 , waga 63 (przytylam ost. wazylam 55 a nawet mniej po ciazy), biust mam obfity, wciecie w talii, zgrabne nogi- czyli moge wyeksponowac biust i nogi, przede wszystkim lydki szczpule , nie lubie mini, ale takie w kolano, mam raczej figure kobieca-klepsydre, nie cieprie rozkloszowanych dolow i koloro typu roz:) gruba nie jestem tylko taka pelniejsza, teraz w zimie wolalabym schowac ramiona bo mi zimno wieczne:P no i chcialabym cos co zakrywa brzuch:P cos luzniejszego, kiedys kupilam fajna bombke na ramiaczkach odinana pod biustem (nie taka wielka bombke ale delikatna) czulam sie dobrze bo brzuszek byl niewidoczny, ale to kiecka na lato a nie na sylwka podobaja mi sie stonowane kolory, czern, szary, ciemne generealnie, cos ze srebrnymi dodatkami, wszedzie jest kicz i to drogi kicz, nie lubie wygladac jak choinka, mam ciemne wlosy do ramion, ziemne oczy, wiec dobrze mi w zdecydowanych kolorach, dajcie jakies linki do fajnych kiecek, w sumie ubieram sie tak zeby uwydatnic zalety i ukryc wady, wiem niby co jest dla mnie dobre i nigdy chyba zle nie wygladalam, nie podarzam slepo za moda, jestem w sumie zawsze ubrana zachowawczo ale modnie, w tym co mi dobrze, ewentualnie fajne dodatki , a ubior jakis klasyczny, w stonowanych barwach, jesli rurki to do jakichs fajnej dlugiej tuniki badz swetra, itp zeby nie widac bylo boczkow itp

Gość smiech na sali bu
wydaje mi sie ze ty wiesz co wybrac :o

up

no fajna, ale wiecie co teraz sie dzieje w sklepach, rozmiary zero, chyba tylko dla plaskich lasek, jak cos kupuje to zawsze w biuscie mnie cisnie, ale i tak nie narzekam bo mam taka figure ze wiekszosc standardowych rzecze pasuje, rekawy i nogawki, nosze rozmiar 38, czasem male 40,

Gość nie umalowana
nie umalowana- 1 i 2 sa sliczne i w moim guscie, tylko cena pierszej tyle co impreza sylwestrowa haha:P, reszta troche krotka, ale te dwie pierwsze super, bede szukac cos takiego bo na licytacje to nie mam co liczyc,

hej Postaram się pomóc. Najchętniej zabrałabym Cię na zakupy :) Dzisiaj podczas prezentowych zakupów widziałam kilka ekstra sukienek - reserved 120zł czarna ponad kolano (może do połowy uda) dół z sztywnej bawełny na wieszaku wyglądała na małą bombkę tj.w tali dopasowana a w biodrach i na brzuchu trochę szersza szybki rzut oka wiec nie jestem pewna góra z lejącej bawełny lub wiskozy. na biuście taka jak w tej sukience kasi zapały: http://www.stylistka.pl/img/artykul/1406/kasia-zapala-kobiecosc-wyrazona-w-modzie_11380_2.jpeg dalej lekko marszcząc się spływała na ramiona jak kimonowa (patrz następna sukienka tylko szerzej w barkach). a teraz słówko wyjaśnienia zazwyczaj osobą z dużym biustem odradza się marszczenia na nim ale wyjątkiem są własnie sukienki z głębokim dekoltem v. gdy dziewczyna z mały biustem ubiera tak głęboko wcięty dekolt mówi on tylko tu nic nie ma. przy dużym biuście mamy boginie:) - mango oh tu cena duża ale sukienka jest zjawiskowa http://shop.mango.com/ficha.faces?id=33440777&state=she_060_IN na tej modelce wygląda obrzydliwie nie wiem kto ją zatrudnił ale popełnił straszny błąd. tylko czarna bo brązowa jest brzydka jak siostra kopciuszka. moja koleżanka ja mierzyła i po prostu zapału mi dech w piersiach jest cudna. pięknie leży na kobiecych kształtach a nie kościotrupie modelce. ta modelka jest chuda plaska i niszczy całą sukienkę ten dekolt jest bardzo głęboki jak w pierwszej i kopertowy przy dużym biuście zachwyca. zdobienia w tali podkreślają ją a marszczenia na brzuchu ukrywają niedoskonałości. jeśli masz możliwość idź ją zmierz zaufaj mi a nie zdjęciu:) warto zapłacić za tą sukienkę 230 zł. Od razu wkleję jeszcze 2 propozycji z mango bo ten sklep najwcześniej zaczyna wyprzedaże i ceny są dużo przystępniejsze. - ta cena bardziej ci się spodoba http://shop.mango.com/ficha.faces?id=31440158&state=she_060_IN Tylko nie wiem czy dostaniesz ją jeszcze w sklepie (spróbuj w mniejszym sklepie) a zapomniałam od razu napisze 2 z h&m z linków nie umalowanej jest dostępna w h&m kosztuje 130zł. tylko nie jestem przekonana czy ten fason jest dla ciebie odpowiedni. taki krój jest bardziej odpowiedni dla małego biustu i wysokich osób inaczej wygląda trochę jak wór. Jednak ja zawsze powtarzam ze warto zmierzyć nawet fason który powinien wyglądać źle na nas bo na milion sukienkę znajdzie się jedna idealna. jest jeszcze inna bardzo podobna tylko to chyba nie ta bo chyba letnia kolekcja: http://files.hm.com/media/products/865/DXL865_78375_51007_51_4511.jpg ale coś w tym stylu. I odnośnie 1 z vili znajdziesz ja prawdopodobnie taniej na innych aukcjach gdzie nie będzie opisana jako asos. Jeśli podoba ci się gorsetowa góra to w h&m za 100zł http://files.hm.com/media/products/910/DXL910_80219_12044_21_2689.jpg jest kilak je odmian kolorów itp wklejam na wszelki wypadek bo wydaje mi się ze nie trafia w twój gust. Grr połowy tego co widziałam oczywiście nie ma na na stronach ;/ Tyle na początek postaram się wkleić coś jeszcze.

zniesmaczona kieckami :):( nibys jestes kochana, wprawdzeie 230 zl teraz dla mnie to sporo, bo musze kupic jakies buty , torebke i dodatki, ale przynajmniej wiem jaki typ sukienki jest dla mnie, te troche workowate fakt ale jak czasem mierze cos co mi sie mega podoba i klapa, a czesto niepozorne kiecki z pozoru wygladaja na mnie swietnie ale ta za 230 piekna jest, w ogole na tej stronce mango sa fajne sukienki, w pon ide na zakupy:)

Faktycznie, te sukienki z mango śliczne-myślę, że mogłabyś się na którąś z nich zdecydować:) A myślałaś już o dodatkach? Jaka torebka i rajstopy? Ażurowe, koronkowe, czy gładkie?