Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

problem z tamponem, BŁAGAM O POMOC

Polecane posty

Nigdy wczesniej nie mialam takiej sytuacji, ani tym bardziej o niej nie slyszałam! Tamponów uzwyam od ponad roku, z tym ze niezbyt często, jeśli musze, to noszę. Dzisiaj musialam, wracam do domu, chce go wyjąc i nie moge! Ciągnę, a on jakby sie zaklinował.. wystraszylam sie okropnie, wzięlam lusterko i chcialam zobaczyć, co sie dzieje. Okazalo sie, ze tampon blokuje ..nie wiem co to, jakas blona? z tym ze dosyc gruba, bo tak to by sie bez problemu przerwala, jak probowalam wyjąc tampon .. udalo mi sie to jakos 'przesunąc' palcami i wyciągnąc tego tampona jakos bokiem.. teraz boje sie juz ich uzywac, a pewnie bd musiala, bo jestem tancerką :( dlaczego tak sie stalo, mial tak ktos kiedys? jestem dziewicą, czy to mozliwe, zeby to byla blona dziewicza, ale tak gruba i czy by mogla blokowac tampon .. ?

Gość xyz25
to znaczy ze wkladasz za duzy tampon na aktualne krwawienie jakby byl dobrze zakrwawiony wyszedl by bez problemu a nie suchy wyciagasz

Gość hvf,jmhc
suchy był

nie był za duży, to najmniejszy rozmiar, zawsze taki nosilam .. a jesli nawet nie byl jeszcze do konca nasączony, to co ma do tego ta błona, ktora mi go zaklinowała?

Gość hvf,jmhc
a niby jak ty tą błonę widziałaś jak ten tampon w środku siedział, idź dziewczyno bajek nie wymyślaj, tampon gdy jest such to go nie wyciągniesz, a nie wiem jak ty tą błonę zobaczyłaś skoro ona jest jakieś 10cm,w głębi

no to wlaśnie sie pytam, bo nie wiem co to było. czy ja napisalam, ze jestem pewna, ze to byla blona dziewicza? to po prostu byl gruby kawalek blony, ktory sie jakby zaczepil o tampon i go blokowal. wiem, ze to brzmi dziwnie, sama pierwszy raz sie z takim czyms spotkalam i byłam przerażona .. i wiem, że to nie ma nic wspolnego z tym, ze tampon byl suchy, bo juz wiele razy wyciągalam, gdy byl mniej nasączony niz teraz i nigy nie było problemu.. :(

Gość lekarkowa
wlasnie stracilas blone dziewicza

nie stracilam, bo to sie nie przerwalo .. musialam sie niezle nagimnastykowac, zeby wyjąc tego glupiego tampona .. :|

Gość paranormalnie max
to nie uzywaj tamponow jak nie umiesz sie obslugiwac. a wiesz ze w opakowaniu jest instrukcja obslugi ? ;]

a ty nie potrafisz czytać, że napisalam wczesniej, ze tamponów uzywam juz dlugo?

Gość klkl;fg
widocznie nie umiesz:)

Gość paranormalnie max
dlugo mozna ale jak masz problem to pozal sie mamie heh. instukcja przydaje sie dla takich jak ty. a moze zadzwon na telefon zaufania

Gość dziewczyna sie tyko zapytala
konkretnie o blone, a juz co niektorzy musilei ja zjechac, bo nie wiedza co to bylo, ale przed wypowiedzia nie moga sie powstrzymac. :o Ja nie mam pojecia co to jest, nigdy mi sie nic podobnego nie przydarzylo, chociaz tamponow uzywam od X lat. Prosta sprawa- zapisz sie do ginekologa, pojdz i opowiedz o wszystkim. Przede wszystkim Cie uspokoi, a jak cos nie halo to i sie tym zajmie. Ja chyba przed konsultacja z ginekologiem teraz juz nie uzywalabym tamponow na Twoim miejscu.

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
a ty ze swoim chamstwem i brakiem kultury chyba znalazlas sie w zlym miejscu, skoro nie potrafisz doradzić, jesli nie umiesz, to sie po prostu nie wypowiadaj, proste ;]

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
dziękuję za odp., chyba tak zrobię ..

Gość karoolek...................x
jesli dziewica , to ma błonę dziewiczą , tyle , ze takowe raczej tamponów uzywac nie powinny choć by wlasnie z takich przyczyn , po drugie , czeka cie niebawem nadrzerka szyjki macicy , to juz tylko kwestia czasu ...

Gość dziewczyna sie tylko zapytala
najlepiej jeszcze jutro sie zapisz do jakiegos prywatnego. Im szybciej tym lepiej.

wystarczy wpisac w google "błona dziewicza" i wszystko sie wyjasni jak poszuka , tu wizyta u ginekologa zbytaczna , choc nie zaszkodzi !

Gość dziewczyna sie tylko zapytala
a dlaczego uważasz, że czeka ją nadżerka?

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://seksualnosc-kobiet.pl/pozycje/portal_pl/1269388832-805/4.gif&imgrefurl=http://seksualnosc-kobiet.pl/pierwszy_raz/blona_dziewicza_zaslona_skromnosci/2&h=212&w=509&sz=19&tbnid=BqaHagW2r7IqyM:&tbnh=55&tbnw=131&prev=/images%3Fq%3Db%25C5%2582ona%2Bdziewicza%2B%2Brodzaje&zoom=1&q=b%C5%82ona+dziewicza++rodzaje&hl=pl&usg=__t18_jjEEYtoQfhshDjfKd27R-TM=&sa=X&ei=FFoSTcaaB8rR4gbR77GGAg&ved=0CCMQ9QEwAQ

bo kazda kobieta na swiecie wie , ze stosowanie tamponów prowadzi do tego , tylko nieliczne kobiety maja to szczescie , ze ich to nie dotyka !

Gość pjtwiojngiuowahgi
słusznie spostrzegłaś , pewnie masz mały otwór w błonie dziewiczej i jak chciałaś wyciągnąć nie całkiem nasączony to po prostu się o nią zahaczał. Nie ma o co panikować. A ten debil co napisał że błona jest 10 cm w głębi to niech weźmie ciężki młotek i walnie się w swój głupi łeb. Błona jest przy wejściu do pochwy i o nią właśnie tak jak pisałam zahaczyłaś przy wyjmowaniu. pozdrawiam

i jeszcze prosze bardzo real zdjecie http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.sex.strefa.pl/images/blona.jpg&imgrefurl=http://www.sex.strefa.pl/&h=133&w=75&sz=4&tbnid=mY86dTMWVPDFHM:&tbnh=92&tbnw=52&prev=/images%3Fq%3Db%25C5%2582ona%2Bdziewicza%2B%2Brodzaje&zoom=1&q=b%C5%82ona+dziewicza++rodzaje&hl=pl&usg=__urWxlJwES7abvvBF9xMrZk0O3kY=&sa=X&ei=FFoSTcaaB8rR4gbR77GGAg&ved=0CCcQ9QEwAw

cholera zle sie kopiuje 'recznie wpisac "rodzajeblon.html

Gość gość
To nie jest blona raczej. Ja mam tak samo, ale uzywam tamppnow przy kazdej moesiaczce bo po prostu zeby wyciagnac musze go przekrecic zeby ta (nwm to cos przypomina mi jakas taka grubcza nitke ze skory jakby) zeszla z tampona i normalnie moge go wyciagac. Tez nie wiem co to jest ale chyba jak bede stqrsza to chce to jakos usunac jezeli mpzna i wogole bo mi to przeszkadza po prostu.

Gość gość
wiecie co, może wy po prostu pod złym kątem wsadzacie i Wam się zaczepia o "wejście" że tak powiem? No bo tam skóra jest delikatna kto wie.. albo macie akurat taką budowę że jeszcze jakaś błonka po drodze stoi chociaż mnie się wydaje to dziwne.

Gość gość
miałam ten sam problem. Poszłam do lekarza- okazało się że u mnie byla to pozostałość po błonie dziewiczej i lekarz powiedział, że jeżeli nie przeszkadza to on nic z tym robić nie będzie(mówił, że to ukrwione mocno jest), więc tak kilka lat sobie z tym radziłam- tampon zahaczał o tę błonę, która akurat u wejścia do pochwy była;) aż do pewnego "wypadku" gdy ta pozostałość błony została przerwana i jest po problemie :D Tak więc nie musisz się tym przejmować a przy okazji wizyty u lekarza po prostu podpytać.

Gość gość
Parę dni temu zdażyło mi się to samo... wyciągając tampon mi się o coś zahaczył. Była to gruba nitka skóry, która dałam rade naciągnąć przy wyjmowaniu. Bolało jak cholera.. od tamtego czasu mam straszna traume jeśli chodzi o tampony... poprostu mam błonę dziewiczą odrazu przy wejściu do pochwy... i teraz się boję uprawiać sex, skoro wyciąganie bolało naprawdę mega to co będzie przy stosunku...