Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anet23

umowa na czas okreslony i ciaza

Polecane posty

Anet23 >> nic się nie martw. tak, jak ci Astoria1985 radzi - nic nie mów i czekaj na przedłużenie umowy. a do krzykaczek - przed ukończonym 3 miesiącem ciąży pracodawca nie ma obowiązku przedłużać jej umowy. więc nie ma żadnego interesu, aby informować go o ciąży, bo najbardziej prawdopodobny scenariusz jest taki, że umowy nie dostanie. i to rzadko kiedy ma związek z tym, jakim pracownikiem kobieta jest. w tej sytuacji na prawdę dziwi was to, że dziewczyna chce zrobić wszystko, aby zachować pracę? jest w ciąży i będzie potrzebowała kasy, proste. autorko - trzymam kciuki :)

Gość Anet23
spodziewałam sie rad a nie oceniania a w twoi przypadku tak jest wszystko jest zle:( niestety ale musze pracowac niestac mnie, poprostu musze miec pozniej i macierzynski itp do pracy napewno jak zdrowie mi pozwoli wróce

Gość Anet23
dziekuje

Nie wiem czy wiesz, ale kobietom w ciąży nie wolno pracować w trybie nocnym. I tylko tyle mam Ci do napisania. Zastanów się czy bardziej pomagasz czy szkodzisz sobie i dziecku ukrywając ciążę.

Gość Anet23
wiem ze nie moge pracowac na nocy ale musze

Gość Anet23
mysle ze dostane na 2 lata

po upływie 3 miesiąca ciąży a autorka w momenci podpisania nie będzie jeszcze za sobą 3 miesiąca za sobą... Ja jak kierownik mnie wezwał do siebie to mi powiedział cytuję :'jestem z Pani zadowolony, najbardziej sobie cenię panią z całego biura, jednak domyślam się że jest pani w ciązy i jeśli miałbym wybrać którąś z was to dla dobra firmy wybrałbym panią bo zdaję sobie sprawę z tego że za kilka miesięcy i tak nas pani opuści" był wobec mnie szczery i za to go cenię a mógł dac wypowiedzenie mimo że umowę mam do 2015 roku!!! Tylko dlatego że nie miałam za sobą 3 miesięcy ciąży.. Autorko najlepiej skontakuj się z jakimś prawnikiem i bedziesz znała swoje prawa... a do belli widzisz sama piszesz ze na zachodzie patrzą żeby kobiecie w ciązy zapewnić jak najlepsze warunki pracy w Polsce masz to tylko w kodeksie niestety nie przekłada się to w realiach...

tępa strzało :) widzę że nick w sam raz dla Ciebie :) słuchaj byłam w takiej sytuacji w październiku!!!!!!!!! Unowę mam do 2015 roku a wtedy byłam w 5tc w pracy o niej wiedzieli a szykowały się zwolnienia i mimo że jestem dobrym pracownikiem to ja bym poleciała, więc nie doradzaj dziewczynie żeby zaraz po podpisaniu umowy przyznała się do ciazy bo nadal będą mogli ją zwolnić!!!!!!!!!!!!!! Niech powie po upływie 3 miesiąca...

Gość 11223344
moja droga, jakby nie wiedziała w kodeksie pracy zachodzą zawsze duże zmiany i tak jak zawsze z początkiem roku wiec oświecę Cię że pracodawca nie może Cię zwolnić ponieważ (dokładnie nie pamiętam który to paragraf) bo od momentu zajścia w ciąże jesteś chroniona i mit o tym, że musisz czekać 3-mc to bujda na resorach.

Gość Anet23
czyli Kochani jak mi przedłuża umowę to będzie chyba od 05.01.2010 r do 04.01.2012r, przepracuje 2mce i ide na zwolnienie a wtedy już będę w 3mcu to mi umowy nie rozwiążą ani nie przedłuża do dnia porodu? bede miala wszystkie swiadczenia?:)

Gość Aga

Witam. Mam umowę do 31.12.2019. 1.03.2019 umowa powinna się przekształcić się w umowę na czas nieokreślony. Obecnie jestem na L4 w 4 miesiącu ciazy. Czy pracodawca da mi w takim wypadku aneks przedłużając umowę w bezterminowa?