Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jerkoleko

Uzależnienie od PEPSI!

Polecane posty

Gość jerkoleko

Mam bardzo poważne pytanie. Jestem uzależniony od PEPSI. Od 19 roku życia piłem po 2 litry dziennie. Od 24 walczyłęm i różnie ,ale przeważnie 1 litr. Naprawdę nie mogę z tego zrezygnować. Jak sie nie napiję czuję się jak człowiek bez energii. Mój rekord to wytrzymałem 1 tydzień bez PEPSI. Najgorsze jest to,że te napoje mają wpływ na raka żołądka, trzustki, wątroby i jelit.Nie wspomnę o sercu, zawale, arytmiach itd. Mimo zagrożenie piję to...Znacie podebne przypadki czy jestem odosobniony???

Gość zaczynam od nowa
Odstaw calkowicie ,nie sadze by Ci sie udalo zmniejeszyc ilosc ,nie bedziesz w stanie majac pepsi w domu . Nie slyszalam o takim przypadku ale to jest tak poddobnie jak z innymi uzaleznieniami tylko ze nie calkiem .Wiekszosc sobie wmowiles , jestes dorosy facet to powiedz sobie ze nie pepsi Toba rzadzi , odstaw calkowicie , nie jestes dzieckiem ktore placze jak nie dostanie lizaka , udowodnij sobie ze jestes facetem i potrafisz ...

Gość Kaffka___________
Ja byłam uzależniona od Tigera. Nie potrafiłam bez niego funkcjonować. Aby pokonać uzależnienie potrzebne są: * zrozumienie, że ma się problem * motywacja do walki * silna wola by wytrwać Dobrze jest wyznaczyć sobie cel i nagrodę za osiągnięcie go. Oczywiście oprócz zdrowia zaoszczędzasz niezłą kasę, za którą możesz sobie kupić coś fajnego:) Jeśli jest naprawdę źle nie wstydź się szukać pomocy u psychologa.

Gość pepsicolacocacola
Też tak mam! Dzień bez pepsi-dzień do dupy! Tylko teraz z tym walczę, bo mam stały aparat na zębach i ponoć od słodkich i gazowanych napojów odklejają się zamki :(