Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ASD66

Uzalerznienie od internetu

Polecane posty

Mój mąż jest uzależniony od internetu a szczególnie portali społecznościowych.Wyszukuje sobie ciągle nowe znajome z którymi romansuje po nocach.Jestem już tym bardzo zmęczona

Gość diabelski uśmiech
widocznie się słabo starasz

Gość aha i achhhhh
poprawic błąd w temacie :p Wysypiac sie i nie śledzic meża, który wkrótce zacznie mieć problemy ze zdrowiem. na własne życzenie, wiec mu nie współczuć :D

Gość koluszmik
haha,a ty jak widac powinnas wpasc w uzależnienie od slownika ort:D:D:D:D:D

Ja nie uważam że się za słabo staram.Mogę nie wychodzić z łóżka cały dzień a jemu ciągle jest za mało (mąz ma 46 lat)czy to jest choroba tego wieku czy uzaleznienie

Gość Lomi
Na Twoim miejscu uzaleŻnił bym się od słownika Pozdrawiam

chciałam tylko sprawdzić czy trafię na mądrych ludzi czy tylko na idiotów pozdrawiam wolę realny świat

Gość jesteś stara to chyba
nie dziwne ze romansuje z innymi

tutaj raczej wiekszosc holota sadzac po niedojrzalych wpisach Rozmawialas z nim na ten temat? Mialas z nim wczesniej jakies problemy? np. kochanki, nadmierne flirtowanie w realu itp.

Gość kot13
jak w każdym uzależnieniu musi spaść na samo dno i zobaczyć , że powoduje to megaosamotnienie. Lub....musisz wejść tam za nim. Jesli jestes wystarczająco silna.Nie jestem zwolennikiem psychologów, ale może terapia uzależnien? uzależnienie jest wynikiem ucieczki. Mąż prawdopodobnie ucieka od starości

zawsze flirtował ze wszystkimi koleżankami i zawsze o tym z nim rozmawiałam ale tłumaczył ze wszyscy tak robią a on by mnie nigdy nie zdradził.Gdy go przyłapywałam na romansach internetowych wpadał w szał i kilka razy straszył że popełni samobójstwo jak bedę chciała od niego odejsć

Gość lepsze uzaleznienie
od neta niż od głupiej telewizji nudnych seriali programów w których się ogląda jak inni sie bawią i za to dostają kupę kasy .... w necie twój facet sie bawi a ze stary to pewnie realnie nie chce mu sie juz ..

Gość kot13
samobójstwo? to jeszcze na dodatek kontroluje tym autorko Ciebie. Czy nie ma on zapędów socjpatycznych?

Gość kot13
uzależnienie od netu jest gorsze od serialowego ponieważ telewizja jest medium jednokierunkowym:-)

Żadne uzależnienie nie jest dobre nawet od jedzenia czy telewizji

Gość kot13
autorko, nie odpowiedziałaś na moje pytanie- może mąż wogóle ma kłopoty z przeżywaniem uczuć?

hmm tez bym go podejrzewala o jakis socjopatyzm, albo jakies zaburzenie osobowosci np. narcystyczne zaburzenie osobowosci dlatego zapytalam sie czy od zawsze lubil flirtowac z kobietami czy nie jest tak ze lubi brylowac w towarzystwie, wzbudzac zainteresowanie wsrod kobiet , tworzyc jakis super wizerunek swojej osoby, natomiast w domu jest zupelnie kims innym, gburem itp.

Po dwóch latach walki z moimi rywalkami z internetu wydaje mi się coraz częściej że to ja potrzebuję bardziej pomocy od niego a on nie chce nawet słyszeć o lekarzu choć już probowałam go zarejestrowac do kliniki uzależnień

Mój mąz ma trudny charakter o lubi mówic wyłączni o sobie nigdy go zbytnio nie interesowały nasze dzieci ani to co ja czuję

sami sobie z tym prawdopodobnie nie poradzicie on musi sie zapisac do tej kliniki uzaleznien, musza sie nim zajac specjalisci musisz dbac o siebie, po co masz tkwic w takim bagnie?

taki właśnie jast w towarzystwie cudowny ma bardzo duzo znajomych a w domu wszystko było zawsze zle i zawsze z czegoś niezadowolony

Gość kot13
Oryginalna lista objawów psychopatii według Cleckleya: 1. Wyraźny urok zewnętrzny i przeciętna lub ponadprzeciętna inteligencja 2. Brak złudzeń i innych oznak irracjonalnego myślenia 3. Brak lęku czy innych „neurotycznych objawów, opanowanie, spokój i łatwość mówienia 4. Niesolidność, ignorowanie zobowiązań, brak poczucia odpowiedzialności w sprawach zarówno małej, jak i dużej wagi 5. Nieprawdomówność i nieszczerość 6. Antyspołeczne zachowania, które są niedostatecznie umotywowane i słabo zaplanowane, jakby wynikające z niezrozumiałej porywczości 7. Słabość osądów i nieumiejętność uczenia się z przeszłych doświadczeń 8. Patologiczny egocentryzm. Całkowite skoncentrowanie na sobie, niezdolność do prawdziwej miłości i przywiązania 9. Ogólny niedostatek głębokich i trwałych emocji 10. Brak prawdziwego wglądu, niezdolność spojrzenia na siebie oczami innych 11. Brak wdzięczności za okazane szczególne względy, serdeczność i zaufanie 12. Dziwaczne i ekscentryczne zachowania po spoźyciu alkoholu i nie tylko wulgarność, opryskliwość, gwałtowne zmiany nastroju, wybryki 13. Brak prawdziwych prób samobójczych 14. Bezosobowe, prymitywne i słabo zintegrowane życie seksualne 15. Brak planów życiowych i niezdolność prowadzenia zorganizowanego życia, za wyjątkiem życia prowadzącego do klęski.

Gość lepsze uzaleznienie
popatrz na swoje koleżanki w pracy na sąsiadki jacy wszyscy są bardzo szczęśliwi jak sie kochają jak wspaniale okazują sobie uczucia jak pięknie umią przeżywać uczucia :D jacy wszyscy są kolorowi i uśmiechnięci hahaha chyba za dużo telewizji bo tylko tam można zobaczyć uśmiechnięte gęby ale one nie uśmiechają sie za friko tylko za dużą kasiorę :P

Gość kot13
Psychopaci nie tylko będą zaprzeczali przeszłości i będą ją trywializować, ale będą unikali odpowiedzi wprost na twoje pytania, a kiedy nawet wydaje się, że odpowiadają możesz być pewien, że nie jest to odpowiedź, której oczekujesz. Powiedziano, że nawet kiedy udzielają ci odpowiedzi wprost, zasadnicza kwestia nie zostanie przez nich poruszona, aczkolwiek mogą oni nawet utrzymywać, że są uczciwi, kiedy im to pasuje. Ale nie daj się zwieść, bo tu właśnie psychopata chce dopaść swoją ofiarę chce cię zawstydzić, a jednocześnie wpasowuje cię do swoich planów; a to dlatego, że „psychopaci wykazują niesamowity brak troski, jeśli chodzi o niszczące skutki, jakie ich działanie wywiera na innych. Często są zupełnie szczerzy w tej kwestii, stwierdzając chłodno, że nie mają poczucia winy, nie jest im przykro z powodu bólu i spustoszenia, które spowodowali, i że nie widzą powodu, żeby mieli się tym przejmować........."Jaki jest więc sekret postępowania z psychopatami? Albo unikaj ich, albo kiedy już dowiesz się, czy spodziewasz się, kim oni są, unikaj ich. Jakikolwiek dalszy kontakt z psychopatą będzie naprawdę szkodliwy. Kiedy już zostaliście uwikłani w relacje z kilkoma z nich, jak wiele znanych mi osób, uczycie się także wypatrywać znaków ostrzegawczych. Nie znaczy to, że powinniście mieć paranoję w związku z ludźmi, po prostu bądźcie ostrożni."

Narcystyczne zaburzenie osobowosci Skoncentrowany na sobie, zarozumiały, niespecjalnie empatyczny, bardzo wyczulony na wszelką krytykę to wcale niekoniecznie „trudny charakter, a raczej narcystyczne zaburzenie osobowości. Rozróżniane przez psychologów jako jednostka „chorobowa utrudnia życie nie tylko podmiotowi, ale przede wszystkim jego bliskim. Niełatwo jest bowiem kochać i żyć z egoistą pragnącym zawsze być w centrum uwagi. Narcyzi to totalni perfekcjoniści chcący zawsze kontrolować sNarcyzmytuację i czuć się uwielbianymi, wciąż oczekujący czegoś od świata bez chęci dawania czegoś od siebie. Często takie zaburzenia są jedynie przejściowe i związany ściśle z nadużyciem alkoholu lub narkotyków, które swoją drogą zaostrzają stan kryzysowy. Nie ułatwiają sytuacji również inne problemy psychologiczne, takiej jak humorzastość, niepokoje czy lęki, bardzo często towarzyszące narcyzmowi. Osoby nieśmiałe cierpiące na nadmierne skoncentrowanie się na sobie bardzo często sięgają po różne środki pobudzające, aby nabrać wiary w siebie i zaspokoić swój głód uwielbienia.