Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfgjrfg

Czy mój syn je za dużo?

Polecane posty

Gość hfgjrfg

Ma 4 lata. Przykładowy jadłospis z wczoraj: śniadanie: 3 kanapki z szynką, 2 łyżki sałatki drugie śniadanie: 2 mandarynki, pomarańcz i jabłko obiad: ćwiartka piersi z kurczaka, 3 ziemniaczki, pół pomidora deser: kawałek sernika przed kolacją: 2 kanapki z ogórkiem kolacja: kubek (taki od herbaty) sałatki owocowej I dziś przed 6 rano pobudka bo jest już głodny. Zastanawiam się czy to normalne? Przed świętami robiliśmy mu badania i wszystko wyszło ok. Martwi mnie to, że on rusza się niewiele ale sporo je i nim się obejrzymy syn będzie cierpiał na nadwagę...

nie wydaje mi się, żeby to było duzo...poza tym dużo owoców i warzyw, wszystko prawidłowo

Gość nieee no co tyy
je naprawde ok zdrowo, mało słodyczy za to duzo owocóe. wszystko jest oki.

Gość nieee no co tyy
nie przesadzaj, a ile twój syn ma lat?

Gość Wszędzie
Jej syn ma 4 lata. :)

Gość omgggggggggggggg!!!!!
ile je????? to mój syn tle nie je a ma 17 lat.

Gość popoipoii
super, ze tyle owocow, ale to stanowczo za duzo jak na czterolatka. Czeste posilki tak jak to robisz, ale nie tak obfite. Czy wy z mezem tez jecie 3 kanapki na sniadanie ? Mozliwe, ze rozepchalas swojemu dziecku zoladek tymi wielkimi porcjami i dlatego ciagle jest glodny

Gość hfgjrfg
Ja mu np. szykuję jedną kanapkę. Zje i mówię że może dosć to zaczyna płakać że jest głodny itd.Jak jest dzień gdzie mniej dostanie do jedzenia to ptem pół nocy nie śpi i płacze że jest głodny. lekarz mówi aby jeść nie szkodować, że on wyrośnie, ze się wylata i to wszystko spali.

Gość hahahahahahadobreeee
ale zrozum dwie mandarynki i jabłko i pomarancza to bez kitu ja tyle nie wsuwam a mam 24 lata .

jak to,,wylata,,sama przeciez mowisz ze dzieciak niewiele sie rusza!wybacz ale nie zrozumiem nigdy matek ktore zapychaja tak dzieci!

Gość hahahahahahadobreeee
to mu pokaż zdjęcia grubasówi powiedz ze jak będzie tyle jadł to bedzie taki sam. Nie wiem wytłumacz czy coś, albo zafunduj mu uuzo biegana, chociaż watpie, żeby to wszystko spalił....

tak, je za dużo. moja 5-latka na śniadanie zjada jednego tosta z szynką i jest pełna, ja tyle nie zjadam co twoje dziecko.... czy twój syn zawsze miał taki apetyt? robisz mu krzywdę tak go przekarmiając...

Gość hfgjrfg
No ale czytajcie ze zrozumieniem... O tym że dziecko spali mówi lekarz i do niego nie przemawiają moje słowa że dziecko nie jest skore do aktywności fizycznej.

Gość hfgjrfg
No zawsze miał taki apetyt, od urodzenia. Pierwsze tygodnie jego życia to był horror, bek 24godziny na dobę. Dopiero jak do mleka zaczęłam dodawać kaszkę to się uspokoił.

Gość hfgjrfg
Obecnie ma 116 cm wzrostu i waży 16,5 kg.

to może zmień pediatrę, bo takie gadanie, że kiedyś spali, to sobie można o kant tyłka roztrzaskać :o ile mierzy, ile waży?

o!to-to!!!to może zmień pediatrę,bo takie gadanie,że kiedyś spali,to sobie można o kant tyłka roztrzaskać

Gość hfgjrfg
To 4 pediatra :) Trochę się przeprowadzamy i każdy mówi że to normalne i że powinnam się cieszyć bo t rzadkość że dziecko coś je.

Gość hfgjrfg
A ja w zwiazku z tym nie wiem co już robić i kogo słuchać... Bo mamy takie dziecko w rodzinie, ten sam wiek (miesiąc różnicy), dziecko nic a nic nie je i przy 100 cm waży 22 kg. Nie wiem już kogo słuchać, wszedzie tacy specjaliści :O

jeżeli dziecko mając 100 cm ma 22 kg i rzeczywiście nic nie je, to niech je wezmą do endokrynologa. co do waszego pediatry, to nie wiem skąd teoria dotycząca "wybiegania" nadwyżki kalorycznej, przez dziecko, które nie lubi aktywności fizycznej :o skoro to wasz 4 pediatra, to może pora pomyśleć o 5, ale za to rozsądnym.

jezeli uwazasz ze zatuczonedziecko bedzie ladnie wygladalo,no to powodzenia zycze!wspolczuje i nie zazdroszcze.

Gość hfgjrfg
To co robić? Nie dawać jeść? To naprawdę taka wielka waga???

Nie słuchaj ich, Twoje dziecko normalnie waży. Ma dobry apetyt i powinnaś się tylko cieszyć a nie zamartwiać. Wybierz się z dzieckiem raz dziennie na sanki i będzie dobrze :)

sama sobie sprawdź na siatce, czy to tak dużo, skoro nam nie wierzysz. przeciętne dziecko jest na 50 centylu z wagą i wzrostem, twoje dziecko wagowo jest powyżej 97 centyla, czego kobieto nie rozumiesz?

pewnie chcialaby zeby jej potwierdzano ze robi dobrze tuczac dziecko.co zreszta juz kilka osob zrobilo.

Gość hfgjrfg
To powiedzcie co robic? DObra, dzis syn nie dostanie jeść i jak będzie płakać to mu powiem ze tak panie z internetu zaproponowaly bo uwazaja ze jest tłustym prosiakiem.