Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krgaoru

no to się narobiło...

Polecane posty

Gość krgaoru

no to się narobiło... W zasadzie to nie mam problemu i nie potrzebuję wiedzieć, co robić dalej, ale to, czy ktoś miał podobnie? 4 lata temu poznałem pewną dziewczynę i jakoś tak zakochałem się od pierwszego wejrzenia -była idealna -lepszej bym sobie nie wymarzył i pod względem urody i charakteru i pod względem naszych podobieństw. Latałem za nią jak głupi, starałem się i ona to widziała. Powiedziałem jej, co czuję, ale ona zaproponowała przyjaźń. Chociaż było mi ciężko trzymać się ustalonych zasad, to naprawdę robiłem wszystko, żeby tą przyjaźń utrzymać -i udało się -spędzaliśmy wszystkie wolne chwile, znajomi nawet myśleli, że jesteśmy parą -sam się zastanawiałem, czy wystartować jeszcze raz, ale bałem się, że zepsuję to, co jest. Aż pewnego razu powiedziała, że poznała kogoś -dotarło do mnie, że poza przyjaźnią nie mogę na nic innego liczyć -ale i tak spotykaliśmy się nadal. Po roku i ja kogoś poznałem. Urodą nie ustępowała tamtej, z charakteru też w miarę, ale nie tak dobrze, jak z tamtą. Poza tym o wiele bardziej różniliśmy się. Ale z tamtą nadal przyjaźniliśmy się. Po paru miesiącach tamta się rozstała ze swoim gościem, ale nadal spotykaliśmy się -jak przyjaciele -i było tak super, że się znów zastanawiałem, czy ta przyjaźń nie jest kosztem mojego związku -miałem nawet myśli, żeby rozstać się z tamtą i wystartować ponownie do tej. Moja dziewczyna chciała zaręczyn, chciała zamieszkać razem, a ja nie chciałem się spieszyć, bo uważałem, że nie załatwiłem pewnej sprawy. Ale zanim dobrze to przemyślałem, to ta przyjaciółka znów kogoś znalazła -wyglądało to na poważnie. No to ja zamieszkałem z dziewczyną, zaręczyliśmy się, ustaliliśmy datę ślubu. Po paru miesiącach przyjaciółka znów się rozstała z nowym chłopakiem. Pomimo posiadania narzeczonej znajdywałem czas na kawę czy piwo dla przyjaciółki -ale już bez myśli, że chciałbym coś innego, niż przyjaźni. Wzięliśmy ślub z narzeczoną. Po jakimś roku spotkałem się z przyjaciółką na kawie i ona do mnie wypaliła, że czemu nie odpowiedziałem na jej emaila. Zapytałem, jakiego, a ona, że tego, którego wysłała mi jakiś czas przed moim ślubem, w którym pisze mi, że jednak chce ze mną być. Wkurzyłem się, że mi tego nie powiedziała osobiście -bo ja takiego maila sobie nie przypominam -pewnie trafił do spamu albo został skasowany z powodu długiego czasu nielogowania się. Wszystko niby byłoby w porządku -tak jak do tej pory, ale teraz to nie chce mi się do kościoła chodzić, jak się budzę w nocy i patrzę na śpiącą żonę, to sobie myślę, że może pośpieszyliśmy się z tym ślubem. Łapię doła i się męczę -i tak już od paru miesięcy. Z tą przyjaciółką już się też nie spotykamy -zły jestem na nią. Tylko nie wiem, czy bardziej za to, że mi nie powiedziała, kiedy mogłem coś zmienić, czy za to, że powiedziała za późno -chyba wolałbym nie wiedzieć. Przy obecnej wiedzy wybrałbym inaczej... Nie jestem sam ze swoją historią? Czy są tu też inne ciapy?

Gość krgaoru
naiwniakiem w jakim sensie?

Gość to nie jest twoja przyjaciółka
gdyby była NIGDY nie poruszyłaby tego tematu PO TWOIM ŚLUBIE...

Gość 12 moich łez
Jestem w troszke innej sytuacji , aczkolwiek podobnej . Mam męża ale czułam się troszke samotna w tym małżenstwie , więc jakoś tak moze przypadkiem może i nie poznałam świetnego faceta. Na samym poczatku jasno okresliłam zasady i wydawało sie ze zrozumiał . Bylo cudownie zawsze kiedy go potrzebowałam był i na odwrót . Wydawało mi sie ,że jestesmy przyjaciółmi i jest ok. Ale po prawie roku on wyznał mi miłośc. Nie kocham go jak mężczyzny , ale łapie się na tym ,że kiedy leże przytulona do męża myśle o nim , kiedy zbyt długo nie przychodzi sms od niego denerwuje się . itd itp. Oczywiście mąz nic nie wiem o nim i teraz czuje ,ze zdradzam i ranie dwie osoby. Już sama nie wiem co o tym myśleć .

naiwniakiem w taki sensie , ze z tym mailem to bzdura :O poza tym, zwykła szmata , która próbuje Cie uwiesc ale tak się składa, że dopiero po Twoim slubie ...:( a Ty ciagle o niej myslisz, bo pozostała niezdobyta ...

Gość krgaoru
Z tym mailem to mogę ją bronić, bo rzeczywiście był taki czas, że przez parę miesięcy nie korzystałem z poczty -miałem na takim serwerze, gdzie po 45 dniach nielogowania się było wszystko kasowane.

krgaoru jednak jestes naiwniakiem :O no to bzyknij ją czym prędzej , nie licz jednak na to , że po tym z Tobą bedzie ... żona pewnie tez sie dowie a Ty bedziesz sam jak palec :classic_cool: