Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytalskaania

Do jakiego rozmiaru śpiochy?

Polecane posty

Gość pytalskaania

jakie nosiły wasze dzieci, do kiedy? zastanawiam sie czy kupowac jeszcze, maly ma teraz 3,5 miesiaca, ma rozmiar 68...nie wiem czy kupowac wieksze...na dzien pasuje jeszcze zakladac czy raczej juz tylko na noc?

Gość j;ovamn;oih ouguyg
a dlaczego nie chcesz mu ubierać? zawsze dziecku cieplej, nie rozkopuje się!!

takiemu 3,5miesiecznemu to śpiochy do spania najlepiej tylko ubierać. Przynajmiej ja tak robie bo wygląda przeuroczo w sweterkach, spodenkach, bluzeczkach itd.. :):)

Gość pytalskaania
no ale w dzien zakladam mu bardziej bluzki, spodnie/polspiochy....spiochy coraz mniej i sie zastanawiam czy taki połroczniak na przyklad w dzien nie wyglada smiesznie w tym, w koncu to bielizna nie wiem do kiedy matki inne zakladaja spiocy na dzien i pytam

Gość zakładałam do 86
czyli do czasu kiedy przestałam zakładać pampersy na noc bo wtedy śpiochy i pajacyki były niewygodne i przeszliśmy na piżamki. 3 miesiące to przecież maluszek. Oczywiscie, ze warto zakładać mu śpioszki i do spania i do zabawy w domu.

Gość zakładałam do 86
Moje dzieci z zapałem ściągały sobie skarpetki więc u nas spodenki i bluzeczka nie wchodziły w grę. Śpiochy do rozmiaru 80-86 a potem rajstopki do zabawy po domu. Do tej pory 2,5 latkowi zakładam rajstopki bo skarpetki zaraz ściąga i mówi ze mu gorąco.

ja zakladam jeszcze spiochy na noc malemu roz.92, czasem w dzien tez mi sie zdarzy, ze zakladam... w domu kto na malego patrzy? grunt, ze mu jest wygodnie i jest czyste, a nie czy wyglada smiesznie ... Jednakze wiekszych nie zamierzam kupowac, teraz bluzka, bodziaki i rajstopki...

Gość a mój Kamil
ma 6 miesiecyrozmiar 80 i śpiochów nie używam na noc pajacyki mu zakładam a w dzień body z długim rękawem rajstopy bluzeczke spodnie. Myśle że tak do pół roku śpiochy są ok bo wygodne. Mój jak wyrósł to po prostu spróbowałam bez nich sobie radzić i jest ok.

Gość ja zakladalam corce
spioszki jak yla malutjka tak do 2 miesiaca i to tylko w domku na spacery bluzeczki dresiki itp teraz nosi rozmiar 80 zakladam jej do spania tylko bo mam pewnosc ze nie sciagnie :) Mysle ze tak do 1.5 roczku wlasnie do spania bede ich uzywac :)

moj odkad ma 3 msc nosi spiochy tylko w nocy. na codzien zakladam mu body + polsioszki bez stópek.( spodenki)

Gość xxxxxxyyy
Ja tak do 4-5 mies. spiochy zakladalam - potem lato, to nie bo za cieplo, a po lecie to juz tak zostalo i spi w np. w body na dlugi/krotki rekaw, spodnie od pizamy, badz cala pizama (wtedy bez body). A w dzien normalnie - dresy, miekkie dzianowe sukienki, rajstopki, badz skarpetki, dzinsy, bluzki, sweterki. Dziecku , ktore zaczyna pelzac, raczkowac w spiochach jest niewygodnie , bo "wraczkowuje " do srodka. Przy chodzacym spiochy tez wg, mnie odpadaja - tragedia przy przebieraniu. A do - do rozmiaru 86 - skoro zdejmuje i mowi, ze mu goraco, to widocznie mu goraco i nie ma co dreczyc dziecka rajstopami.

to jest sprawa gustu ja tam wole by dziecku bylo wygodnei i ceiplo niz ma wygladac ladnei czy uroczo :) moj nosi 104 i nosi na noc pajace, mlodszy 74 i na pewno do 92 bedzie chodzic w spiochach a przynajmneij spac

Gość pytalskaania
dzieki wam mam juz jakies rozeznanie jak wy ubieracie maluchy :) piszcie dalej jeszcze :)

Gość smerfetkaaaaaa
a ja mam tylko kilka par śpiochów... mam zamiar ubierać na noc w pajace a w dzień body+pół śpiochy ew. spodnie i skarpetki

mam 4 miesiecznego synka. spiochy nosil tylko o ile pamietam 3 tyg po urodzeniu. poniej juz tylko body spodenki i skarpetki. spi w pajacyku z zakrytymi nozkami. co rano sie przebieramy z pizamki i zakladamy nowe ciuszki tak jak to robi kazdy dorosly.