Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Tereska @

PORÓD (krok po kroku) w Szpital na Wyspiańskiego w BB

Polecane posty

Gość Zulapla
Witam, a jak to jest w końcu ze znieczuleniem zewnątrzoponowym? Jest dostępne na życzenie, czy tylko ze wskazań lekarskich? A może wcale nie ma?

Gość gość
Znieczulenie jest dostępne ale pod warunkiem że będzie anestezjolog wolny w tym czasie i najlepiej odrazu po przyjęciu przy badaniu lekarskim powiedzieć że chce się je otrzymać

Gość gość
Po jakim czasie po cc jest pionizacja ? Jak wygladaja sale poporodowe tzn. Ilu osobowe sa i czy sa z lazienkami??

Gość gość
Ja nie podalam przy przyjęciu ze chce skorzystać ze znieczulenia nawet nie wiedziałam ze jest dostępne.lekarz sam zaproponował,ze zadzwoni po anestezjologa.

Gość gość
Pionizacja po ok 6 h. Zależy o jakiej porze się rodzi. Jak wieczorem lub w nocy to wiadomo ze dopiero rano wstajesz. Sale pooperacyjne raczej dwuosobowe Jedna mała łazienka na dwie sale wiec może być krwawo no ale da się przeżyć.

Gość gość
Witajcie! Czy ktoraś z was korzystała ze znieczulenia zewnątrzoponowego? Jest darmowe czy trzeba placic? Jestem przerażona moim pierwszym nadciagajacym porodem

Gość gość
Znieczulenie zewnątrzoponowe należy się każdej rodzącej kobiecie w ramach nfz ale ze w naszym kraju panują różne paradoksy i tak trzeba mieć szczęście żeby akurat anestezjolog był wolny. Najlepiej zgłosić wcześniej np w planie porodu ze się chce znieczulenie może jak będą przygotowani to podadzą. Tak czy siak rodząca ma do tego prawo.

Gość gość
Czy jest jakas Mamuska rodzaca ostatnio? Jak wrazenua I jaka jest reap a szansa na znieczulenie?

Gość gość
Nie polecam tego szpitala jeżeli chodzi o poród. 9 miesięcy nosiłam swoją córeczkę a jak przyszedł dzień porodu to urodziłam martwe dziecko bo był tylko jeden lekarz na tak dużo porodów. Brak opieki ze strony położnych tak jak by tam za kare pracowały.

Gość gość
21.47 nie strasz....termin mam za miesiąc i tam rodze. ...co się stało? ?

Gość gość
Nie słuchaj opinii innych, każda z nas to indywidualny przypadek. Z resztą nie każdemu można dogodzić no i niestety nie każda kobietka rodzi zdrowe dzieci, tak już jest nie tylko w tym szpitalu, ale na całym świecie. Nie stresuj się i na miesiąc przed porodem nie szukaj opinii, już teraz nie jest Ci to potrzebne. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze i że właśnie nam uda sie trafić na dobrych ludzi :-) POWODZENIA! PS. Też wkrótce będę rodziła w tym szpitalu i na myśl o tym, czuję się bezpiecznie :-(

Gość gość
15.46 Masz zupełną racje. Został miesiąc i chyba schizuje. Musi być ok nie ma innej opcji. Czy ktoś wie co należy zabrać do szpitala dla siebie i dziecka?

Gość gość
Pytanie do mam rodzących w tym szpitalu. Co należy zabrać dla dziecka.

Gość Elcyk
Witam wszystkie mamy :) powoli szykuje się do porodu i chcę rodzic na Wyspiańskiego w Bielsku Białej. Czy możecie pomóc i polecić mi położną z tego szpitala? Proszę o pomoc :)

Gość gość
Ja mam namiar na dwie świetne położne z wyspianskiego,ale nie pomogę bo nie udostępnię cudzych danych publicznie.Moze masz jakas znajom która tam rodzila i miala położna,popytaj.Powodzenia i szybkiego porodu,ja niedawno tam rodziłam jestem bardzo zadowolona z położnych,lekarzy i pan od noworodkow

Gość goscanna
Jak wygląda sprawa z możliwości własnej położnej ? Podobno już nie praktykują takiej opcji ? Proszę o konkretne odpowiedzi a za typu każda rodzi tak samo podziekuje;)

Gość goscgis
Dr Krysta pracuje jeszcze w wyspianski?

Gość gość
Czy Pani Ula jest JesCze polozna w wyspainskim

Gość gość
Witam, W czerwcu będę rodzić, planuję na Wyspiańskiego tylko mam pytanie jak wygląda z karmieniem mm ? Przy pierwszym dziecku miałam problem z karmieniem dziecka piersią i zdecydowałam iż drugiego też karmić nie będę. Jak szpital reaguje na odmowę karmienia piersią ? ( bez hejtów przypominam kp jest decyzją każdej z Nas ;) )

Gość gość
Hej dziewczyny które rodziły w Bielsku przy ul. Wyspiańskiego. Mój poród planowany jest na Maj 2018 jest to moje pierwsze dziecko więc jestem trochę zagubiona. któraś z was miałam Znieczulenie zewnątrz oponowe, czy dostaję się je na życzenie? pozdrawiam

Gość gośćMycha
W 2013 jak.rodzilam corke to namawialy zeby karmic wrecz. Byla ze mna na sali kobitka z 9 dzieckiem i nie chciala karmic. I zdziwiona położna namawiała ja na karmienie. Raczej nie dawali tez mm chybaze troszke zeby dojadlo. Mnie wlasnie też interesuje jak jest z zzo bo chcialabym dostac. Lekarz prowadzacy twierdzi ze tam sie zdaza ze sie dostanie. Zalezy czy jest anestezjolog.

Gość gość
Polecam spokojną,doświadczoną panią Ulę.

Gość gość12ppp
Witam, czy jest tu mama która chodzi na wizyty do doktora J. Bury ?

Gość gość
Nie wiem czy już ten temat był tu poruszany ale zaryzykuje . Czy któraś z was odmówiła w tym szpitalu szczepienia dziecka w pierwszej dobie ? Jeśli tak to proszę o informację czy były z tym jakieś problemy?

Gość gość
Ja chodziłam na wizyty do Pana J. Burego.

Cześć dziewczyny, czy możecie podesłać namiary na położną czy też położne z tego szpitala? Termin porodu mam na początek kwietnia. Proszę o pomoc :) Pozdrawiam

Gość gość
Odradzam wszystkim kobietom szpital w Bielsku-Białej który mieści się na ul. Wyspiańskiego. Ponieważ kobiety są traktowane jak przedmioty, aby tylko szybko urodzić i spadać do domu. Brak miejsc na sali matki z dzieckiem, trzymają kobiety w komórkach i na korytarzach. Położna Zyzda bierze kasę za poród , gdzie tak naprawdę nie opiekuję się kobietą rodząca.

Gość Baetka
Witam Czy któraś z Was posiada kontakt do położnej p. U.Jedrzejczyk??

Gość gość
Mam termin na 13.11 mogłabym prosić żeby ktoś wypisał listę potrzebną dla mnie i dla maluszka? Czy jest możliwe znieczulenie zewnatrzoponowe? Jak to wyglada ze szczepionkami jak ktoś sie nie zgadza w pierwszej dobie?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się