Gość Zulapla Napisano Kwiecień 7, 2017 Witam, a jak to jest w końcu ze znieczuleniem zewnątrzoponowym? Jest dostępne na życzenie, czy tylko ze wskazań lekarskich? A może wcale nie ma? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 7, 2017 Znieczulenie jest dostępne ale pod warunkiem że będzie anestezjolog wolny w tym czasie i najlepiej odrazu po przyjęciu przy badaniu lekarskim powiedzieć że chce się je otrzymać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 11, 2017 Po jakim czasie po cc jest pionizacja ? Jak wygladaja sale poporodowe tzn. Ilu osobowe sa i czy sa z lazienkami?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 11, 2017 Ja nie podalam przy przyjęciu ze chce skorzystać ze znieczulenia nawet nie wiedziałam ze jest dostępne.lekarz sam zaproponował,ze zadzwoni po anestezjologa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 13, 2017 Pionizacja po ok 6 h. Zależy o jakiej porze się rodzi. Jak wieczorem lub w nocy to wiadomo ze dopiero rano wstajesz. Sale pooperacyjne raczej dwuosobowe Jedna mała łazienka na dwie sale wiec może być krwawo no ale da się przeżyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 19, 2017 Kobiety pragnące uzyskać informacje na temat porodu w eskulapie zapraszamy do grupy na Facebooku https://m.facebook.com/groups/244038319398397 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 20, 2017 Witajcie! Czy ktoraś z was korzystała ze znieczulenia zewnątrzoponowego? Jest darmowe czy trzeba placic? Jestem przerażona moim pierwszym nadciagajacym porodem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 23, 2017 Znieczulenie zewnątrzoponowe należy się każdej rodzącej kobiecie w ramach nfz ale ze w naszym kraju panują różne paradoksy i tak trzeba mieć szczęście żeby akurat anestezjolog był wolny. Najlepiej zgłosić wcześniej np w planie porodu ze się chce znieczulenie może jak będą przygotowani to podadzą. Tak czy siak rodząca ma do tego prawo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 3, 2017 Czy jest jakas Mamuska rodzaca ostatnio? Jak wrazenua I jaka jest reap a szansa na znieczulenie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 22, 2017 Nie polecam tego szpitala jeżeli chodzi o poród. 9 miesięcy nosiłam swoją córeczkę a jak przyszedł dzień porodu to urodziłam martwe dziecko bo był tylko jeden lekarz na tak dużo porodów. Brak opieki ze strony położnych tak jak by tam za kare pracowały. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 23, 2017 21.47 nie strasz....termin mam za miesiąc i tam rodze. ...co się stało? ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 23, 2017 Nie słuchaj opinii innych, każda z nas to indywidualny przypadek. Z resztą nie każdemu można dogodzić no i niestety nie każda kobietka rodzi zdrowe dzieci, tak już jest nie tylko w tym szpitalu, ale na całym świecie. Nie stresuj się i na miesiąc przed porodem nie szukaj opinii, już teraz nie jest Ci to potrzebne. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze i że właśnie nam uda sie trafić na dobrych ludzi :-) POWODZENIA! PS. Też wkrótce będę rodziła w tym szpitalu i na myśl o tym, czuję się bezpiecznie :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 23, 2017 15.46 Masz zupełną racje. Został miesiąc i chyba schizuje. Musi być ok nie ma innej opcji. Czy ktoś wie co należy zabrać do szpitala dla siebie i dziecka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 1, 2017 Pytanie do mam rodzących w tym szpitalu. Co należy zabrać dla dziecka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Elcyk Napisano Lipiec 31, 2017 Witam wszystkie mamy :) powoli szykuje się do porodu i chcę rodzic na Wyspiańskiego w Bielsku Białej. Czy możecie pomóc i polecić mi położną z tego szpitala? Proszę o pomoc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 5, 2017 Ja mam namiar na dwie świetne położne z wyspianskiego,ale nie pomogę bo nie udostępnię cudzych danych publicznie.Moze masz jakas znajom która tam rodzila i miala położna,popytaj.Powodzenia i szybkiego porodu,ja niedawno tam rodziłam jestem bardzo zadowolona z położnych,lekarzy i pan od noworodkow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość goscanna Napisano Wrzesień 18, 2017 Jak wygląda sprawa z możliwości własnej położnej ? Podobno już nie praktykują takiej opcji ? Proszę o konkretne odpowiedzi a za typu każda rodzi tak samo podziekuje;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość goscgis Napisano Wrzesień 18, 2017 Dr Krysta pracuje jeszcze w wyspianski? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 9, 2017 Czy Pani Ula jest JesCze polozna w wyspainskim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 16, 2017 Witam, W czerwcu będę rodzić, planuję na Wyspiańskiego tylko mam pytanie jak wygląda z karmieniem mm ? Przy pierwszym dziecku miałam problem z karmieniem dziecka piersią i zdecydowałam iż drugiego też karmić nie będę. Jak szpital reaguje na odmowę karmienia piersią ? ( bez hejtów przypominam kp jest decyzją każdej z Nas ;) ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 26, 2017 Hej dziewczyny które rodziły w Bielsku przy ul. Wyspiańskiego. Mój poród planowany jest na Maj 2018 jest to moje pierwsze dziecko więc jestem trochę zagubiona. któraś z was miałam Znieczulenie zewnątrz oponowe, czy dostaję się je na życzenie? pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćMycha Napisano Listopad 26, 2017 W 2013 jak.rodzilam corke to namawialy zeby karmic wrecz. Byla ze mna na sali kobitka z 9 dzieckiem i nie chciala karmic. I zdziwiona położna namawiała ja na karmienie. Raczej nie dawali tez mm chybaze troszke zeby dojadlo. Mnie wlasnie też interesuje jak jest z zzo bo chcialabym dostac. Lekarz prowadzacy twierdzi ze tam sie zdaza ze sie dostanie. Zalezy czy jest anestezjolog. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 26, 2017 Polecam spokojną,doświadczoną panią Ulę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość12ppp Napisano Styczeń 12, 2018 Witam, czy jest tu mama która chodzi na wizyty do doktora J. Bury ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 13, 2018 Nie wiem czy już ten temat był tu poruszany ale zaryzykuje . Czy któraś z was odmówiła w tym szpitalu szczepienia dziecka w pierwszej dobie ? Jeśli tak to proszę o informację czy były z tym jakieś problemy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 25, 2018 Ja chodziłam na wizyty do Pana J. Burego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GosiaHu 0 Napisano Styczeń 30, 2018 Cześć dziewczyny, czy możecie podesłać namiary na położną czy też położne z tego szpitala? Termin porodu mam na początek kwietnia. Proszę o pomoc :) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 16, 2018 Odradzam wszystkim kobietom szpital w Bielsku-Białej który mieści się na ul. Wyspiańskiego. Ponieważ kobiety są traktowane jak przedmioty, aby tylko szybko urodzić i spadać do domu. Brak miejsc na sali matki z dzieckiem, trzymają kobiety w komórkach i na korytarzach. Położna Zyzda bierze kasę za poród , gdzie tak naprawdę nie opiekuję się kobietą rodząca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Baetka Napisano Lipiec 4, 2018 Witam Czy któraś z Was posiada kontakt do położnej p. U.Jedrzejczyk?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 4, 2018 Mam termin na 13.11 mogłabym prosić żeby ktoś wypisał listę potrzebną dla mnie i dla maluszka? Czy jest możliwe znieczulenie zewnatrzoponowe? Jak to wyglada ze szczepionkami jak ktoś sie nie zgadza w pierwszej dobie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach