Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plotter

Jakie te kobiety tepe - miss polonia nie wiedziala ile oktanow ma benzyna 95

Polecane posty

Gość sucofin
Znam, wielu. Naukowiec to bardzo szerokie pojecie. ..., bo to takze normalni ludzie, moze czasem bardziej inteligentni ale ludzie, tez maja dostep do neta wiesz?" Ja akurat także znam i wierz, lub nie - nie siedzą tutaj z prostej przyczyny - oni często nawet nie mają czasu zjeść. Naukowiec to pasjonata i nie odlicza 8 h do wyjścia z pracy. I naukowiec interesuje mnie w wąskim pojęciu, a nie w szerokim. "Naukowiec ekspert w pewnej dziedzinie nauki, stosujący w prowadzonych przez siebie badaniach odpowiednie metody naukowe." Ekspert od kafeterii to nie naukowiec!!!!!!!!!!

No sorry jesli kogos urazilam. Nie umiejszam znaczenia w/w kierunkow, ale zawsze jak taka miss sypnie nazwa kierunku ktory studiuje pojawia sie na mej twarzy usmiech. Nawet juz z bratem zaklady robimy, bp wszystkie studiuja to samo. No..ale zawsze moga zostac modelkami bo przeciez skoro tam sa znaczy ze sa ladne:) bo po tamtych kierunkach to pracy nie dostana( za duzo ludzi je studiuje)

No co ty?:p znam osobiscie naukowcow (moi wykladowcy, ktorzy sa aktywni, pisza ksiazki, odkrywaja nowe rzeczy w dziedzinach DNA) i jakos maja czas na czatowanie w necie, sa dostepni na fb...( nie na kafe, co prawda, bo to nie Polacy) ale tez maja inne zycie niz tylko praca praca:p

Gość sucofin
Niewiele wiesz widzę... Może inaczej, wg ciebie kto jest głupszy, ludzie którzy za wielką kasę pokazują się w tv, czy też ci którzy za darmo marnują swój czas i oglądają "głupich"?. Poza tym, ja nie śledzę życia miss, ani uczestniczek tego konkursu, ale nazwiska takie jak Aneta Kręglicka (bizneswoman) oraz Ewa Wachowicz - zna chyba każdy Polak i nie tylko. Sporo robi także karierę w moddelingu itd. A Ty? Cóż takiego robisz, że jesteś tak wysoko nad nimi? Podejrzewam, że nie masz szans na podejście nawet do najgłupszej z nich.

Gość sucofin
cheek No co ty? znam osobiscie naukowcow (moi wykladowcy, ktorzy sa aktywni, pisza ksiazki, odkrywaja nowe rzeczy w dziedzinach DNA) i jakos maja czas na czatowanie w necie, sa dostepni na fb...( nie na kafe, co prawda, bo to nie Polacy) ale tez maja inne zycie niz tylko praca praca" Tak, a czas na odkrycia mają pomiędzy śniadaniem, a wyjściem do toalety. To oczywiste! Zapewne Ty także dokonujesz wiekopomnych odkryć, pomiędzy jednym a drugim wpisem na kafe. fb - jest formą promocji akurat także instytucji itd., zatem to dalekie od kafe, a nawet nk. :O Dzisiaj nauka potrzebuje każdej promocji. Co do czatowania, to czatują pod nazwiskami? Pewnie na erotycznym umawiasz się z nimi na seks? :O

Uuuuu podejrzliwy jestes:p nie podejrzewaj az tak:) widze ze moglbys nawet moja biografie napisac, tak mnie znasz...wybacz ale ide poogladac filmy naukowe:) sie doksztalcic, bo nie lubie stac w miejscu.odmozdzenie czas zakonczyc!

Gość sucofin
To wykształcenie Anety Kręglickiej - Ukończyła ekonomię na Uniwersytecie Gdańskim i w 2005 rozpoczęła studia doktoranckie na SGH w Kolegium Ekonomiczno-Społecznym. Nie wątpię, że masz więcej do przedłożenia? oraz większą karierę? Bo ona - modelka, fotomodelka, bizneswoman. Pierwsza i jak dotąd Jest ambasadorem marki Apart Diamonds.

Oj ludzie nie zezrecie mnie swoim jadem:p serca nie macie? Zalewac swoja polska zolcia, biedna studentke? He he...nie kazdy ma zrypane zycie, sa ludzie ktorzy maja ambicje i ktorym sie w zyciu udaje...trudno wam uwierzyc? Wasz problem! Ciao!

Gość sucofin
cheek Uuuuu podejrzliwy jestes nie podejrzewaj az tak widze ze moglbys nawet moja biografie napisac, tak mnie znasz...wybacz ale ide poogladac filmy naukowe sie doksztalcic, bo nie lubie stac w miejscu.odmozdzenie czas zakonczyc!" Wystarczy mi fakt, że posługujesz się strasznymi mitami oraz stereotypami - ładna=głupia, kierunek "porządny"= wielka kariera, "nieporządny" = bezrobocie. Naukowiec żaden nie może myśleć takimi kategoriami, bo to wyklucza odkrycia, a fakt, że się masz za naukowca, to nie czyni jego z ciebie . Co do filmów naukowych, które zajmują twój cenny czas - informuję cię, ze wybory miss, to nie film naukowy!!! :D Ludzie pod stałymi nickami z pewnością lubią stać w miejscu na cafe!! A fakty, to fakty... Udawanie naukowca nie zmieni tego.

Gość sucofin
cheek - prawda jest taka, że każda przeciętniara i paszteciara zachwyca się każdym potknięciem pięknej kobiety i dowartościowuje tłumacząc sobie, że ona by lepiej odpowiedziała, bo jest mądrzejsza, mimo, że wielokrotnie brzydsza. I za wszelką cenę pragnie udowodnić, że piękne to głupie. A to często jest odwrotnie. Bo wiele jest pięknych i inteligentnych kobiet i mnóstwo głupich paszteciar, które zakładają żałosne topiki, albo też idą z falą opluwając z rozkoszą.

Gość sucofin
Ewa Wachowicz - Koronę zdobyła w wieku 22 lat, jako studentka Akademii Rolniczej w Krakowie. Ukończyła studia magisterskie z zarządzania jakością na Akademii Ekonomicznej w Krakowie. Po oddaniu korony została sekretarzem prasowym premiera Waldemara Pawlaka. Była producentką programu Podróże kulinarne Roberta Makłowicza. Występuje w programie Ewa gotuje, który emitowany jest w Polsacie. W Polsat Caf prowadzi program Gadżety kobiety i WySPA.

Muhahaha! Jestes taki smieszny! Ta ironia! Ten lekki zarcik :) nie udaje naukowca, ja dopiero chce nim zostac...mam ambicje, mozliwosci i checi...i nie twierdze ze jak juz zaczne porzadna prace to nie zajrze na kafe( bo tu czasem sniesznie i tez mozna poznac fajnych ludzi), ale nie mozesz wykluczac faktu, ze zaden naukowiec sie tu nie znajdzie, bo to ze znasz kilku naukowcow NIC mie znaczy

Gość sucofin
cheek - tak jak twoje wyobrażenie i fantazje o karierze naukowca, nie czynią z ciebie naukowca.

No wlasnie...sypiesz mi tu przykladami miss ktore cos osiagnely ( poza modelingiem itp) podales 2 przyklady! A miss polonia bylo chyba znacznie wiecej:p statystyki mowia same za siebie

Gość sucofin
To wymień ludzi "po porządnych kierunkach", którzy są wielcy, a jest ich wiele tysięcy. Większa połowa pracuje na nędznych posadach.

Sucofin- alez filozofie zyciowe:) dobre dobre... Skoro jestes takim wrozkiem, powiedz co studiuje? Co mialam dzis na obiad? Ile mam lat? :) chce sie posmiac

Gość sucofin
Ja nie wróżę, a obserwuje twoje wypowiedzi, które są bardzo powierzchowne, bardzo tendencyjne, prymitywne. Do tego nie potrzeba być wróżką.

Wiesz nie wymienie ci ludzi ktorzy cos osiagneli po polskich studiach, kazdy zna realia. Ale jest wiele polskich naukowcow ktorzy co chwile dokonuja przelomowych odkryc, niestety pozq Polska..i to oni sa moimi idealami, to oni sprawiaja ze jestem dumna z naszych rodakow ( polacy maja lep do nauk scislych, tylko warunki jeszcze nie te)...

Gość sucofin
Miss Polski 2010 - 21-letnia Agata Szewioła z Żar (Lubuskie) została zwyciężczynią finałowej gali konkursu Miss Polski 2010, która odbyła się w amfiteatrze nad Wisłą w Płocku. Najpiękniejsza Polka jest studentką Wyższej Szkoły Bankowej we Wrocławiu. Agata Szewioła została wybrana spośród 24 kandydatek i będzie reprezentowała nasz kraj w wyborach Miss World 2010 w Chinach. W nagrodę otrzymała samochód osobowy" Ma tylko 21 lat, jeszcze wiele kierunków moze skończyć. Już "zarobiła" swoje auto. A ty po tym "Oxfordzie", ile masz aut? Jaki masz dorobek? Karierę?

Gość Mam taki problem
ONI TE PYTANIE UŁOŻYLI CHYBA SPECJALNIE BY JEJ POGRĄŻYĆ :D

Gość sucofin
cheek - ci o których mówisz to garść ludzi po tzw "porządnych" kierunkach, a gdzie reszta? W procentach to nie będzie więcej "wielkich misek", niż tych po "porządnych" kierunkach. więc twoje tezy bardziej dalekie od nauki być nie mogą. Powtarzasz tylko buraczane stereotypy, godne zapadłej wsi.

Wrożkiem:p nie bede z toba dyskutowac, bo to nie ja zaczelam wróżyc z postow:p nie lubie ludzi ktorzy probuja mi wmowic kim jestem, co robie, a tak naprawde gowno wiedza( bo tyle na razie wiesz i jak na razie to we wszystkim dotyczacym mojego zycia sie pomyliles:) )...Pewnie masz gdzies tam racje, z tymi misskami, ale nie w 100%, i nie musisz najezdzac na innych ludzi bo mysla inaczej niz ty, lub maja zycie inne od twojego

Gość sucofin
cheek Wrożkiem nie bede z toba dyskutowac, bo to nie ja zaczelam wróżyc z postow" Głupie wypowiedzi to nie wróżba, a fakty!!!! Kto się posługuje takimi stereotypami??? Bo z pewnością nie naukowiec!!!!

Powtarzam po raz ktorys..nie skonczylam jeszcze mojego "Oxfordu" ( dobre okreslenie) ale juz lapie kontakty ze znanymi ludzmi nauki:) jest super, a bedzie jeszcze lepiej, ale to juz nie dla was informacje:p

Gość sucofin
cheek - Ciebie nie można oceniać po głupich wypowiedziach, a misski zestresowane nie mają prawa głupio się wypowiedzieć???? Może też "będą wielkimi naukowcami" kiedyś tam? :O Ty głupio gadasz, a niby taka wielka jesteś, a im prawo do tego odbierasz po jednej wypowiedzi, kiedy sama udzieliłaś multum głupich tendencyjnych odpowiedzi.

Nie denerwuje sie pan! Ciesnienie skoczy, zawal, udar..nie sadze by na sali byl lekarz...( bo na kafe nie ma naukowcow:p)... Zielonej herbatki:) ?

Gość sucofin
Powtarzam po raz ktorys..nie skonczylam jeszcze mojego "Oxfordu" ( dobre okreslenie) ale juz lapie kontakty ze znanymi ludzmi nauki jest super," A to jeśli tak, to nawet nie wiem, że naukowcem jestem.:P Tłumaczenie paru prac dr wielkiego naukowca z dziedziny fizyki, chemii, spowodowało, że nauka była bliżej mnie, niż ciebie.

Gość sucofin
cheek Nie denerwuje sie pan! Ciesnienie skoczy, zawal, udar..nie sadze by na sali byl lekarz...( bo na kafe nie ma naukowcow )... Zielonej herbatki ?" Mylisz lekarza z naukowcem? Ale żenada.. :O Wśród lekarzy, to pewnie zaledwie jakiś procent zajmuje się nauką. :O Ale wtedy nie zajmują się leczeniem ludzi bezpośrednio.

Gość sucofin
Proponuje przeczytać definicję naukowca, bo z pewnością nie masz pojęcia kim jest naukowiec!

Gość sucofin
Naukowiec ekspert w pewnej dziedzinie nauki, stosujący w prowadzonych przez siebie badaniach odpowiednie metody naukowe. "Naukowcem jest ten, kto poszukuje odpowiedzi na pytania, na które dotychczas nikt nie odpowiedział, za pomocą metod umożliwiających udowodnienie odpowiedzi" Zawód naukowca charakteryzuje się takimi cechami, jak: „wnikliwość w rozróżnianiu rzeczy na pozór jednakowych, zdolność kojarzenia rzeczy na pozór ze sobą nie związanych oraz krytycyzm w rozpoznawaniu prawd i fałszów mających pozory prawd. Zamiłowanie towarzyszące takiemu talentowi przejawia się jako pasja badawcza, na którą składają się: niepokój wobec niewiadomego oraz pragnienie uzyskania najtrafniejszych odpowiedzi i najracjonalniejszych rozwiązań stwierdza profesor Mazur. Pasji badawczej nie można zamówić, zaplanować czy nakazać. Jest stanem psychicznym, który nie opuszcza naukowca w żadnej godzinie, stąd często wyśmiewane przypadki notowania pod wpływem nagłego impulsu na marginesach czytanych gazet, na serwetkach w kawiarni.