Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nefretitti

Dlaczego faceci nie chcą się żenić?

Polecane posty

Gość a to ciekawe
kot teraz ty bredzisz. w idee malzenstwa wpisana byla legalizacja sposobu dziedziczenia i ustanawiania zobowiazan. Opiekowac sie slabszym mozesz bez papierka jesli ma to byc wolna wola.

Gość No marna prowokacja, marna
milten: nigdy nie mow nigdy. ;-)

Gość kot13
oczywiście , że w grę wchodzi również legalizacja i dziediczenie, jedno nie wyklucza drugiego. Co do ideałów-już Platon stwierdził czym są idee i powszechniki - to coś, do czego się dązy. Lepiej dążyć do ogólnie pojmowanego dobra czy też chaosu i zła? co do zmian siebie - swiata raczej miltonie nie mamy możliwości zmienić, dopóki nie zmienimy samych siebie. Ze światem ogólnie chyba jest wszytsko w porządku moim zdanem

To przeciez tylko powiedzenie, nie trzeba traktowac go doslownie. Chodzilo mi o deklaracje odnosnie niezmiennych wartosci. Nikt nie moze zagwarantowac, ze za 2, 5 czy 25 lat nie przewartosciuje swojego zycia, nie zmieni podejscia do niektorych kwestii, nie porzuci dawnych idealow na rzecz innych (lub ich calkowitego braku).

Gość a to ciekawe
kot pojecie dobra i zla to czasami pojecia bardzo wzgledne.

I oczywiscie dazenie do idealu jest piekne i wzniosle, tyle, ze z perspektywy naszego krotkiego, ulotnego i niestety dalekiego od idealu zycia, zwyczajnie sie nie oplaca. Prawdziwa milosc przydarza sie pewnemu odsetkowi osob, dla calej reszty na malzenstwo skladaja sie przyzwyczajenie, zobowiazania finansowe i lokalowe, chec trzymania sie utartego wzorca (bo prosciej), obawa przed ostracyzmem spolecznym (staropanienstwo corki to w niektorych srodowiskach w dalszym ciagu powazna skaza i powod do wysmiewania) i cala reszta rownie przyziemnych aspektow. Niektorzy ludzie w mniej lub bardziej swiadomy sposob uciekaja przed tym malzenskim "cudem". Nie uwazam, zeby swiadczylo to o ich niedojrzalosci czy braku odpowiedzialnosci.

Gość kot13
i takim sposobem doszliśmy do etyki.O Dobru i Złu( chyba dobra odmiana?;-) ) każdy kto nie wie niech doczyta na wikipedii , ja tymczasem pożegnam się i życzę wszystkim dobrej nocy:-)

Gość nie ma mnie i nigdy nie było
A ty nefretette ;) dlaczego nie chcesz wychodzić za mąż ? albo dlaczego chcesz ? albo dlaczego już wyszłaś i nie żałujesz ? albo żałujesz ? :) p.s. To ty masz ten lekko zakrzywiony nos ?:)

prowokacja to kobieta ?! ( o autora pytam nie o życie :))

Gość Paulina ze stumilowego lasu
Jestem kobietą. I jako jedyna wśród moich znajomych i koleżanek NIE CHCĘ WYCHODZIĆ ZA MĄŻ. Dlaczego? Otóż... Nie mam zamiaru rujnować niczyjego życia. Kobietom jest łatwiej w życiu - bo ciąża to gwarant wygody przez pierwszych parę lat życia dziecka. Dziecko, dom, dziecko, dom - niektórym to pasuje i sobie tak siedzą i siedzą i ten mąż tyra na to wszystko... Bla bla bla. Taka prawda. Proza życia. Nie chcę tak. Po drugie - chcę korzystać z życia. Nie mówię tu o jakimś cotygodniowym, przypadkowym seksie, tylko o tym, że nie daj Bóg wyjdę za mąż, coś przeoczę, coś ominę i inny mężczyzna pojawi się na mojej drodze i... popłynę za tym. Bo na uczucia nie ma kozaka. Po trzecie - ślub daje pewne przywileje. Przywileje bycia czasami wredną, podłą, wymagającą więcej od faceta niż od siebie. I na odwrót. Mąż, bo wie, że może sobie na to pozwolić - jest czasami wredny, podły, wymagający... A JA NIE CHCĘ BYĆ ANI WREDNA, ANI PODŁA I WYMAGAĆ TYLE, ILE MOGĘ DAĆ. Jak pojawia się we mnie złość na kogoś, że rzucił skarpety na podłogę, choć wcześniej to olewałam - wtedy kończę związek, bo to znaczy że we mnie rodzi się coś nie dobrego. I po kiego mam komuś zawracać dupę swoim wkur*ieniem na te skarpety, jeśli siedzimy, na przykład, w jego domu. Każdy jest indywidualną jednostką. I niech tak zostanie.

Paulino ;) ty chyba częściej zmieniasz niki niż sukienki ? :) Nosisz sukienki prawda ? ;)

W sumie to mam tego nicka od ładnych paru lat. Czemu pytasz?

Czemu pytasz spytała ona jego ;) W tej twojej wypowiedzi chyba jest trochę za dużo słów, argumentów, żeby mogła być do końca prawdziwą ? :)

Za dużo słów i argumentów żeby mogła być prawdziwą? Chyba wystarczająco, żeby była. Tak uważam i mam nadzieję, że moje zdanie się nie zmieni, w miarę upływu czasu.

No to przeanalizujmy tę twoją prawdę ;) ja to zrobię a ty powiesz czy ta bardzo się mylę, ok ?

Ok, tylko streszczaj się, bo chyba padnę ze zmęczenia! A ciekawa jestem, co napiszesz. Tylko bez obrażania, bo nie lubię tego.

Gość PRZYCZYNA JEST ONLY ONE
Przyzwyczajeni do domowego ciepełka u boku mamusi, boicie się zwyczajnie sprawdzić co jest po drugiej stronie kołyski... a może nie dam sobie rady:( a co jak nie będzie obiadku:( a jak nie starczy na kieszonkowe:( a jak będzie baby i bedzie śmierdzieć kupą w pokoju:( juz nigdzie sam nie pójdę, chyba że na smyczy:( do tego każdy to bedzie widział i boooshe jaki wstyd :(

Kobieta generalnie wiąże się z mężczyzną dla dwóch rzeczy seksu i pieniędzy. W oparciu o seks i pieniądze większość z nich ( lub prawie wszystkie ) chcą budować swoją rodzinę. Jeśli odsuwa ona od siebie ten model to może to oznaczać mniej więcej tyle, że albo GUSTUJE W SEKSIE W SPOSÓB W JAKI GUSTUJĄ W NIM MĘŻCZYŹNI albo....CZEKA NA MIŁOŚĆ, PRAWDZIWĄ, WYMARZONĄ, WYŚNIONĄ MIŁOŚĆ ;)

Dokładnie tak. Jestem kobietą i właśnie tego chcę uniknąć - że mnie zamknie facet w klatce, bo będzie mu się wydawało, że musi lub powinien. Że nie będę melanżować z dziewczynami do rana, bo będzie napierniczał na telefon z pretensjami, a przecież powinnam mieć prawo się bawić. On też. A co do dziecka - być może poczuję instynkt, teraz go nie czuję. Nie czuję i dzisiaj mówię - nie chcę pieluch. Nie dorosłam do tego. Małżeństwo - po co? Po co mi, osobie która z Kościołem nie ma nic wspólnego - przysięga? Lub ślub cywilny? Jeśli mam mieszkanie, on się wprowadzi to przy rozstaniu mam z nim wojować o mieszkanie? Pff... Chyba na łeb musiałabym upaść, żeby wychodzić za mąż!

No to się już napisałam. Zrobie jeszcze kupę, powącham papierek i idę spać. Dobranoc.

Gość Lat 28 mam
I rany boskie nie chcę wychodzić za mąż ;/ Mimo że jestem 7 lat z chłopakiem. Boję się bycia z kimś dlatego, że jestem po ślubie, mam papierek, mamy wspólny kredyt.... a nie z miłości Więc żeby nie było, że tylko faceci nie chcą

Gość Paulina ze stumilowego lasuu
Jakiś cham zablokował mój nick hasłem. Człowieku, który to zrobiłeś - naprawdę mi ciebie żal i jedyne co teraz robię to uśmiecham się, bo tobie w życiu nie wyszło, nie mnie. W skrócie - tak, mam do seksu podejście "męskie", co nie oznacza że się nie zakochuję. Jasne, że tak i wtedy nawet zdarza mi się myśleć że chcę ślubu, dzieci, kwiatków, rowerków :D Ale to mija. Na szczęście :) Piona dla Ciebie, psychologu.

Gość nie ma mnie i nigdy nie byłoo
a ile ty masz lat jeśli to nie jest tajemnica ? p.s. też mnie okradli ;)

Gość Nefretitti
Jem kupe

Gość azale
Paulina,masz rację.Ja też zmądrzałam,nie chcę żeniaczki.Te wypierdki nie mają nic,nie zamierzam się dzielić swoim dobytkiem.Mają tylko podboje z babami o różnej przeszłosci.

Gość zal co to nie baba
Post wyzej dobre, wlasnie znam taka idiotke co to facet o mentalnosci ruchacza zwiazal sie tylko dlatego z nia,bo baba ma domek ktory jest wart troche kasy, a rznie na boku inne.

Gość gość
A może po prostu trzeba trafić na "tego" faceta? :)

Gość Nefretitti
Bachory :D

Śluby są zarezerwowane z 2-3 letnim wyprzedzeniem, to samo lokale, zespoły, kamerzyści, biznes okołoślubny kwitnie, a Wy piszecie, że faceci nie chcą się żenić :-( Nieśmiało zauważam, że rzeczywistość jest trochę INNA, nasze prawo nie dopuszcza ślubów osób tej samej płci :-P